Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

3+1: Τα καλύτερα παραδοσιακά ουζερί της Αθήνας

Μια δοκιμή σίγουρα θα σας πείσει!

20 Αυγούστου 2023 07:42
3+1: Τα καλύτερα παραδοσιακά ουζερί της Αθήνας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει 4 παραδοσιακά ουζερί της Αθήνας που απευθύνονται στους πραγματικούς μερακλήδες της πόλης και τους μυούν σε μία αυθεντική ουζο/τσιπουρο-κατάσταση που πρέπει να βιώσουν έστω και για μία φορά. Παράλληλα δείτε και προτάσεις για την Κυριακάτικη βόλτα σας στην Αθήνα!

Το Τριαντάφυλλο της Νοστιμιάς

Το Τριαντάφυλλο της Νοστιμιάς είναι ένα ταβερνείο που προκαλεί μόνο ευχάριστες εκπλήξεις σε όσους το ανακαλύπτουν. Θα το εντοπίσετε σε μία στοά στην οδό Λέκκα και μπορείτε να καθίσετε στα τραπέζια που βρίσκονται στο εσωτερικό του ή αυτά που έχει στήσει εκτός -εντός της στοάς. Τι τρώμε εδώ; Ψαράκι και gourmet μεζέδες, ιδανικά για να συνοδεύσουν το ούζο ή το κρασί σας.

Info: Λέκκα 22, Αθήνα 105 62

Το Τριαντάφυλλο της Νοστιμιάς

Ουζερί ο Χάρης

Γνωστό ως το ουζερί του Χάρη (γράφει το όνομα του ιδιοκτήτη στην φωτεινή ταμπέλα με μαύρο μαρκαδόρο!), βρίσκεται εντός της στοάς από το 1962. Οικογενειακή επιχείρηση, αφού πρώτα το δούλευε ο πατέρας του ως ψητοπωλείο, προσφέρει από νωρίς το πρωί θαλασσινούς μεζέδες. Αν δεν έχεις το χρόνο να καθίσεις να τους απολαύσεις, ψήνει και καφέ, αν και η σχάρα που έχει απ’ έξω και τα νησιώτικα μπλε του τραπέζια μάλλον θα σε καθυστερήσουν από την δουλειά που τρέχεις να προλάβεις.

Info: Λυκούργου 14-16, Αθήνα 105 52

3+1: Τα καλύτερα παραδοσιακά ουζερί της Αθήνας

Άσυλο

Γνωστό σε όσους συχνάζουν στα Εξάρχεια και στους σπουδαστές του Καποδιστριακού, που περιμένουν σε εγγραφές και ορκωμοσίες να λάβουν τα απαραίτητα χαρτιά στην γραμματεία που βρίσκεται δίπλα από το καφέ. Παρότι ο Γιώργος διαχειρίζεται το μαγαζί από το 2009, έχει διατηρήσει το όνομα που του είχε δώσει η προηγούμενη ιδιοκτήτρια, επειδή νιώθει και ο ίδιος πως εκεί είναι το άσυλό του.

Με δελεαστικές τιμές που ξεκινούν από 80 λεπτά που κοστίζει ο νες, μαζί με το καφεδάκι σου τσιμπάς και μια σφολιάτα, ή κάθεσαι στα τραπεζάκια χαζεύοντας φωτογραφίες της παλιάς Αθήνας, πίνοντας ρακόμελο και τρώγοντας ποικιλίες μέχρι τις 8 το βράδυ που κατεβάζει ρολά.

Info: Θεμιστοκλέους 4, Αθήνα 106 78

Άσυλο ουζερί

Αρά…ζω

Βρίσκεται στον δρόμο που χορταίνει το μάτι σου από βιτρίνες με παπούτσια. Το όνομα του και μόνο σε προδιαθέτει για ατέλειωτο άραγμα, σε αυτό το μαγαζί που θυμίζει καφενείο βγαλμένο από μια άλλη δεκαετία. Παλιές μεταλλικές καρέκλες, καδράκια στους τοίχους και ένα ξύλινος καλόγερος σου κάνουν παρέα όταν απολαμβάνεις τα ρεβίθια, το κεμπάμπ και το ψητό μοσχάρι που αναγράφονται στον κατάλογο/ μαυροπίνακα μπροστά από την μικρή του μπάρα.

Info: Χαριλάου Τρικούπη 16, Αθήνα 10679 Ελλάδα

Αρά…ζω ουζερί

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share