Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

6+1: Προτάσεις για την Κυριακάτικη βόλτα σας στην Αθήνα!

Το Athesmagazine.gr σας προτείνει τα καλύτερα

23 Ιανουαρίου 2022 12:06
6+1: Προτάσεις για την Κυριακάτικη βόλτα σας στην Αθήνα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σαββατοκύριακο είναι μπροστά μας και αν έχετε επιλέξει να μείνετε Αθήνα τότε το Athensmagazine.gr σας έχει τις καλύτερες επιλογές για χαλαρές κυριακάτικες βόλτες στην πρωτεύουσα. Μην το σκέφτεστε φορέστε καπέλο σας και ξεκινήστε την εξερεύνηση. Παράλληλα σας προτείνουμε και τις πιο ωραίες παραλίες της Αττικής για να κάνετε το μπάνιο σας.

Ηριδανός ποταμός Αθήνα

Νομίζετε είναι πολλοί αυτοί που γνωρίζουν την ιστορία του ποταμού Ηριδανού, που χάνεται στην εποχή του Ομήρου και μετρά χιλιετίες αθηναϊκής ιστορίας; Ο Ηριδανός, παραπόταμος του Ιλισού που πηγάζει από τον Λυκαβηττό, κάποτε διέσχιζε το Κολωνάκι, το Σύνταγμα και το Μοναστηράκι και συνέχιζε ως τον Κεραμεικό και την Ιερά Oδό.

Σήμερα, μπαζωμένος πια, ρέει ακόμα κάτω από την Αθήνα, αλλά μπορούμε να εξερευνήσουμε την κοίτη του σε δύο σημεία: Στο Μοναστηράκι και στον Κεραμεικό, όπου φωλιάζουν στις όχθες του και πολλές χελώνες.

Ηριδανός ποταμός Αθήνα

Διομήδειος Βοτανικός Κήπος

Οκτώ χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, ο Διομήδειος Κήπος βρίσκεται στο Χαϊδάρι, στη βόρεια πλαγιά του όρους Αιγάλεω και είναι από τα ωραιότερα αθηναϊκά πάρκα, ιδανικά για τις βόλτες σας.

Εδώ θα θαυμάσετε ιστορικά, φαρμακευτικά, δασικά, καλλωπιστικά και άλλα φυτά, που σε συνδυασμό με τα κελαρυστά νερά δημιουργούν μια εικόνα σαν να βρισκόμαστε σε κάποια εξοχή – κι όμως είμαστε σχεδόν στο κέντρο της Αθήνας. Ο μεγαλύτερος βοτανικός κήπος της ανατολικής Μεσογείου προσφέρεται για πικνίκ, βόλτες και περιπάτους, κρατώντας πάντα τη φωτογραφική!

Διομήδειος Βοτανικός Κήπος

Αδριάνειο Υδραγωγείο Κολωνάκι

Άλλο ένα από τα αξιοθέατα Αθήνας που δεν είναι γνωστά σε πολλούς, το Αδριάνειο Υδραγωγείο που κατασκευάστηκε τον 2ο αιώνα μ.Χ. και (όσο κι αν δεν το ξέρετε) συντέλεσε στην υδροδότηση της πόλης από τα πρωτοχριστιανικά χρόνια έως την τουρκοκρατία – και αργότερα, μετά την ίδρυση του ελληνικού κράτους και έως τα μέσα του 20ού αιώνα.

Σκοπός της κατασκευής του ήταν να μεταφέρει νερό από τις πηγές της Πάρνηθας και της Πεντέλης στους πρόποδες του Λυκαβηττού, ώστε να υδροδοτηθεί η ρωμαϊκή συνοικία της Αθήνας. Σήμερα τμήμα των ερειπίων του θα βρείτε στην Ελευθερούπολη Νέας Ιωνίας αλλά και την περίφημη Αδριάνειο δεξαμενή (μέρος του ίδιου συμπλέγματος) στο Κολωνάκι.

Αδριάνειο Υδραγωγείο Κολωνάκι

Λίμνη Μπελέτσι

Ένα από τα πιο όμορφα τοπία της πόλης, με το πράσινο και το γαλάζιο να ενώνονται στο κέντρο του! Η Λίμνη Μπελέτσι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, μπορεί να είναι μικρή σε μέγεθος, όμως προσφέρει ταπεινά όσα και οι μεγάλες.

Μία μικρή τεχνητή λίμνη, άγνωστη στους περισσότερους Αθηναίους, η οποία όμως προσφέρει στους επισκέπτες της εντυπωσιακές εικόνες. Αν μάλιστα ακολουθήσετε τη διαδρομή από το Τατόι προς τα εδώ, υπάρχουν πολλά σημεία που μπορείτε να σταματήσετε για ένα σύντομο πικνίκ στη φύση.

Λίμνη Μπελέτσι

Καταρράκτης Πεντέλης Βαλανάρης

Αποτελεί την ιδανική βόλτα και μάλιστα σε τόσο κοντινή απόσταση από την Αθήνα. Ο καταρράκτης Βαλανάρη, που δεν είναι γνωστός σε πολύ κόσμο και αποτελεί ένα μικρό μυστικό της περιοχής βρίσκεται στην πλαγιά της Πεντέλης στην περιοχή Ντράφι-Καλλιθέα και έχει ύψος περίπου 5-6 μέτρα.

Αποτελεί μια πραγματική όαση εντός αστικής περιοχής, αφού οι επισκέπτες βλέπουν μπροστά τους ένα θέαμα που μόνο πόλη δεν θυμίζει!

Καταρράκτης Πεντέλης Βαλανάρης

Βόλτα στα Μουσεία της Αθήνας

Από τις παλαιότερες πόλεις του κόσµου, µε ιστορία από το 3200 π.Χ., η Αθήνα αποτελεί λίκνο του πολιτισµού. Η αρχαία και η σύγχρονη διαδρομή της ξεδιπλώνονται στα µουσεία και στους πολιτιστικούς και αρχαιολοδικούς χώρους της πρωτεύουσας, που πολύ καιρό τώρα μπορεί τα περισσότερα μουσεία να είναι κλειστά ή γενικότερα οι πολιτιστικοί χώροι να μην λειτουργούν κανονικά, αλλά πρόκειται για ενδιαφέρουσες βόλτες που πρέπει να βάλουμε ούτως ή άλλως στο πρόγραμμά μας.

Προς το παρόν, περιοριζόμαστε στους υπαίθριους πολιτιστικούς/ αρχαιολογικούς χώρους που λειτουργούν και ελπίζουμε ότι σύντομα θα μπορέσουμε να επανέλθουμε στην κανονικότητα.

Βόλτα στα Μουσεία της Αθήνας

Μαραθώνας

Στη... σκιά της ιστορίας και τη περίφημης μάχης του, ο Μαραθώνας προχωρά στο μέλλον. Μοντέρνα στέκια, μοναδικά beach bars και πάρα πολύ καλές επιλογές σε φαγητό τον βάζουν για τα καλά στο χάρτη των καλοκαιρινών σου αποδράσεων από την πόλη. Εμείς σου δίνουμε επιπλέον λόγους για να τον επισκεφθείς!

Περίπου 40 χλμ. βορειοδυτικά του κέντρου της Αθήνας και ανάμεσα σε Γραμματικό, Καπανδρίτι, Σταμάτα, Ροδόπολη, Διόνυσο και Νέα Μάκρη, βρίσκεται μια περιοχή της οποίας η ιστορία ξεπερνά κατά πολύ τα ελληνικά σύνορα.

Ο Μαραθώνας, το μέρος όπου το 490 π.Χ. έγινε μια από τις σημαντικότερες μάχες της ιστορίας ανάμεσα σε Έλληνες και Πέρσες, σήμερα είναι μια περιοχή όπου όλα κυλούν ήρεμα, μέσα σε ένα καταπράσινο μοτίβο, μακριά από το θόρυβο και το άγχος της πόλης. Μια πάρα πολύ καλή επιλογή για μια κυριακάτικη εκδρομή, ενώ αποτελεί στην κοντινή παραλία του Σχινιά και «πέρασμα» πριν τις καλοκαιρινές εξορμήσεις.

Μαραθώνας βόλτα

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share