Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

2+1: Τα πιο «ψαγμένα» καφέ με αυλή στο κέντρο της Αθήνας

Μια δοκιμή θα σας πείσει!

24 Δεκεμβρίου 2023 08:05
2+1: Τα πιο «ψαγμένα» καφέ με αυλή στο κέντρο της Αθήνας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το AthensMagazine.gr σας παρουσιάζει 3 μαγαζιά με θαυμάσιους κήπους στην Αθήνα για να απολαύσετε τον καφέ σας, το ποτό σας αλλά και να τσιμπήσετε και κάτι. Μαγαζάκια «ψαγμένα» που πρέπει να τα επισκεφτείτε αν σας αρέσει να πίνετε τον καφέ σας σε αυλή. Παράλληλα δείτε και τα πιο οικονομικά στέκια για κρασί στο κέντρο.

Garden Cafe

Μια µικρή καταπράσινη όαση στο κέντρο της πόλης αντικρίζουµε πίσω από τη σιδερένια αυλόπορτα του εξαιρετικού οικήµατος που σχεδίασε το 1880 ο Γερµανός αρχιτέκτονας Ερνέστος Τσίλερ για τον φίλο και συµπατριώτη του Ερρίκο Σλήµαν, όσο ο τελευταίος ζούσε µε την οικογένειά του στην Αθήνα.

Το περίφηµο Ιλίου Μέλαθρον, όπως ονοµάστηκε, επί της Πανεπιστηµίου, σήµερα στεγάζει το Νοµισµατικό Μουσείο, ενώ η ολάνθιστη αυλή του φιλοξενεί ένα προσεγµένο και ατµοσφαιρικό καφέ.

Στον εσωτερικό arty χώρο, τα τραπεζάκια είναι λίγα, αλλά µόλις ανοίξει ο καιρός, οι µεγάλες οµπρέλες µας χαρίζουν τη σκιά τους στα τραπεζάκια κατά µήκος των ανθισµένων παρτεριών και το εξαιρετικό αίθριο υποδέχεται τους επισκέπτες του για ένα ευχάριστο διάλειµµα, σε ένα ήρεµο και δροσερό µέρος.

Garden Cafe

Alphaville Café Bar

Φτιάχνει τη δική του «αυλή» κάτω από το δέντρο που δεσπόζει στον πεζόδρομο της Σφακτηρίας και βγάζει τραπεζάκια έξω για χαλαρό ποτάκι και cocktails. Στο Alphaville θα πιείτε καφεδάκι από νωρίς το πρωί, ενώ το βράδυ τα τραπέζια γεμίζουν, οι παρέες συρρέουν και τα ποτά βγαίνουν στη… φόρα, με κόστος 5€, ενώ τα cocktails με βάση τη ρακή ξεκινούν από 4€ και καταναλώνονται σωρηδόν. Τα «κανονικά» cocktails κοστίζουν 6€.

Alphaville Café Bar

K8 point

Με πρόσβαση από την Ερμού και την Άστιγγος, ο νέος πολυχώρος 3.500 τετραγωνικών μέτρων Κ8 Point βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας και συνδυάζει τον χαλαρό καφέ με τα εκλεπτυσμένα και ευφάνταστα κοκτέιλ, τη γαστρονομία με διεθνείς street food γεύσεις, τη μουσική με την τέχνη.

Μπαίνοντας στο συγκρότημα, θα ανακαλύψετε μια όαση, στολισμένη με μυρωδάτους κήπους και κρεμαστές κούνιες. Μια κρυμμένη αυλή που δεν μπορεί παρά να σας μαγεύει, πρωί-βράδυ. Στο κέντρο του αίθριου μια ελιά υψώνεται προς τα πάνω και καθοδηγεί το βλέμμα σε μπαλκόνια, lounge ατμόσφαιρας, και καταλήγει στην πιο καθηλωτική θέα: αυτή του βράχου της Ακρόπολης.

K8 point

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share