Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

2+1: Τα καλύτερα και πιο οικονομικά στέκια για κρασί

Το Athensmagazine.gr σας τα παρουσιάζει

23 Οκτωβρίου 2023 08:03
2+1: Τα καλύτερα και πιο οικονομικά στέκια για κρασί
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Αθήνα είναι μια πόλη με έντονη και ποικιλόμορφη νυχτερινή ζωή, όπου ο καθένας μπορεί να βρει τη διασκέδαση της αρεσκείας του. Από bars, clubs, εστιατόριά και μουσικές σκηνές, γίνεται ένας χαμός στην ελληνική πρωτεύουσα και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Όμως εμείς σας παρουσιάζουμε τα καλύτερα μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας για να απολαύσετε το κρασί σας. Ενώ σας προτείνει και κάποια ωραία μαγαζιά στα Βριλήσσια αν θέλετε να ανηφορίσετε προς τα Βόρεια Προάστια.

Σχολαρχείο

Είτε είσαι λάτρης του ρακόμελου και του κρασιού, είτε ψάχνεις για συνοδευτικό τσιμπολόγημα, στο «Σχολαρχείο» θα βρεις το δάσκαλό σου! Τα ξύλινα τραπέζια, ο ζεστός φωτισμός και οι έντεχνες - λαϊκές μελωδίες θα σου ανοίξουν την όρεξη για τηγανιές με κοτόπουλο, φέτα και μέλι, φιλετάκια κοτόπουλο, πατάτες τσένταρ - μπέικον και κεφτεδάκια με σάλτσα.

Οι τιμές του... αρκετά προσιτές, αφού τα πιάτα του ξεκινούν από 3 ευρώ και φτάνουν τα 6,50 ευρώ, όσον αφορά τα μαγειρευτά. Στο ίδιο κλίμα κινείται και το χύμα κρασί με 7,50 ευρώ το κιλό και 4 ευρώ το μισόκιλο και το ρακόμελο (3 ευρώ τα 100 ml).

Σχολαρχείο κρασί

Πεινολόγιο

Το τραπέζι σου θα γεμίσει με άφθονο κρασί ή τσίπουρο, μεζεδάκια από την Ελληνική κουζίνα και με κέφι. Το «Πεινολόγιο» έχει κερδίσει το φοιτητόκοσμο της Ζωγράφου, ακόμα και εάν μετρά μόνο ένα χρόνο λειτουργίας, καθώς συνδυάζει τις χαμηλές τιμές... με το ποιοτικό φαγητό και τη ζεστή ατμόσφαιρα! Εάν θέλεις να χορτάσεις και να πιείς λίγο κρασάκι... 7-8 ευρώ/άτομο αρκούν!

Πεινολόγιο κρασί

Warehouse

Στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου στα Εξάρχεια, το Warehouse είναι ένα speciality coffee, wine & cocktail bar που κατάφερε να ξεχωρίσει με την φιλοσοφία και την εξειδίκευσή του τόσο στον καφέ όσο και στο κρασί.

Το βραδάκι μετατρέπεται σε στέκι για after office χαλαρό ποτό ή κρασάκι με τους φίλους. Διαθέτει μία πλήρως ενημερωμένη wine list τόσο από τον ελληνικό όσο και από τον διεθνή αμπελώνα, καθώς και μια cocktail list με classic και speakeasy προτάσεις.

Warehouse Εξάρχεια

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share