Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

5+1: Τα καλύτερα μαγαζιά στα Πετράλωνα για φαγητό και ποτό

Το Athensmagazine.gr σας πάει στα καλύτερα

4 Φεβρουαρίου 2024 08:50
5+1: Τα καλύτερα μαγαζιά στα Πετράλωνα για φαγητό και ποτό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για το φαγητό στα Πετράλωνα έχουμε ξανακούσει. Τι θα λέγατε όμως να πάμε για ποτό σε μια από τις πιο αυθεντικές γειτονιές της Αθήνας; Σας προτείνουμε - αν και είμαστε σίγουροι πως όλο και κάτι θα έχετε ακούσει για αυτά - 6 μπαράκια και εστιατόρια με ιδιαίτερο χαρακτήρα για να ολοκληρώσετε την γαστρονομική σας εμπειρία. Παράλληλα σας παρουσιάζουμε και τα καλύτερα στέκια για το πιο ωραίο παγωτό.

To Kreas

Όνομα που προδίδει ξεκάθαρα τις προθέσεις του. Ψαγμένη κρεατοφαγία σε ένα πληθωρικό steak house που φιλοξενεί μια αισθησιακή μονοκατοικία του 1930 σε μια από τις πιο γοητευτικές γειτονιές των Αθηνών. To κρεατοφαγικό στέκι στην καρδιά των Πετραλώνων, ανάβει καθημερινά τη… φωτιά και ακονίζει τα μαχαίρια για εκλεκτές κοπές από την Ισπανία που ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Με τη φρεσκάδα της πρόσφατης ανακαίνισης και με τολμηρές επιλογές στον κατάλογο σε κρέατα όπως το θηριώδες Tomahawk των 1200γρ. ή το Picania black angus και το Porterhouse steak, τον «βασιλιά» των t-bones, το Κreas δεν αφήνει κανένα περιθώριο για αμφισβήτηση.

Ξεκάθαρο μενού που διαρκώς διαμορφώνεται από τον σεφ Γιάννη Λούτση ανάλογα με τις ανάγκες και την εποχικότητα, άρτια εξειδίκευση στις πρώτες ύλες τις οποίες παραλαμβάνουν από μικρούς παραγωγούς από Νάξο και Τρίκαλα Κορινθίας και το πιο ζουμερό μυστικό: το ψήσιμο στον ειδικό φούρνο Josper, με τελείωµα σε µαντέµι για να «θωρακίζονται» και να διατηρούν τα κρέατα τα ζουμιά τους!

Info: Δημοφώντος 96, Άνω Πετράλωνα, Τ. 210 3247028

Blue Bamboo

Urban style thai restaurant, στην μποέμικη γειτονιά των Πετραλώνων, που εδώ και 5 χρόνια με συνέπεια και σταθερή πελατεία έχει γίνει προορισμός για τους λάτρεις των ethnic γεύσεων! Είτε επιλέξετε τα τραπεζάκια έξω, είτε τους πάγκους μέσα που κρυφοκοιτάζουν την open cuisine το σίγουρο είναι ότι θα γευτείτε αυθεντικές Ταϊλανδέζικες γεύσεις! Συνοδεύστε με ασιατικές μπύρες, κρασί ή signature cocktails!

Info: Κυδαντιδών 21, Άνω Πετράλωνα, Τ. 210 342 3124

Botella

Το γωνιακό cozy μπαράκι με τις πράσινες τέντες, σερβίρει cocktails που πρέπει να δοκιμάσετε μέσα σε κουκλίστικη διακόσμηση με καρέ από Κεντρική και Λατινική Αμερική. Εξειδικεύεται σε σπάνιες ετικέτες whiskey από όλο τον κόσμο.

Info: Τρώων 35, Άνω Πετράλωνα Τ. 213 0372475

Χρύσα Χρύσα

Στην καρδιά των Άνω Πετραλώνων, η σεφ και ιδιοκτήτρια Χρύσα Πρωτόπαπα φροντίζει να προσφέρει γευστικές δημιουργίες βασισμένες στην ελληνική κουζίνα με μια ιδιαίτερη πινελιά.

Info: Αιολέων 40 & Καλλισθένους, Πετράλωνα, Τ. 213 0356879

Κήπος των Τρωών

Το εστιατόριο Κήπος της Τρώων στη συνοικία των Πετραλώνων θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί και Κήπος της Εδέμ, αφού αποτελεί ακριβώς αυτό για κάθε λάτρη του καλού φαγητού. Δίνει την εντύπωση της όασης ανάμεσα στις κλασικές ταβέρνες και μεζεδοπωλεία, με τα γλαστράκια, τους πέτρινους τοίχους, τα λουλούδια και την ψευδαίσθηση πράσινου.

Info: Τρωών 37, Άνω Πετράλωνα, Τ. 213 0303578

Upupa Epops

Σε μια γραφική αθηναϊκή γειτονιά που μυρίζει γιασεμί και αναδίδει άρωμα από νερατζιές, ένα σύμπλεγμα εγκαταλελειμμένων σπιτιών του 1930 μετατράπηκε σε ένα all day στέκι που δεν άργησε να γίνει αστικός μύθος…Αποικιακό στυλ, artistic πινελιές, ζεστά χρώματα, vintage πλακάκια, jazz, soul, funk μουσικά ακούσματα και ταξιδιάρικη διάθεση συνθέτουν έναν ιδιαίτερο σκηνικό, κρυμμένο στα Κάτω Πετράλωνα

Info: Αλκμήνης 7, Αθήνα 118 54

Upupa Epops

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share