Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

4+1: Τα πιο ρομαντικά εστιατόρια της Αθήνας

Μια δοκιμή σίγουρα θα σας πείσει

2 Οκτωβρίου 2023 07:05
4+1: Τα πιο ρομαντικά εστιατόρια της Αθήνας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Επειδή όλοι ξέρουμε πως ο έρωτας περνά από το στομάχι, το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει τα πιο ρομαντικά αθηναϊκά εστιατόρια για να επισκεφτείτε μαζί με τον σύντροφό σας. Παράλληλα σας προτείνουμε και τα πιο in cocktail bars της Αθήνας για να απολαύσετε το ποτό σας.

Zampano

Στο ισόγειο του υπέροχου νεοκλασικού που στεγάζει το City Circus, το Zampano είναι ένα σούπερ ατμοσφαιρικό, ψηλοτάβανο εστιατόριο με ρομαντίκ φωτισμούς, ρουστίκ τραπέζια και γιγάντιες τζαμαρίες που βλέπουν στην περαντζάδα της οδού Σαρρή.

Info: Σαρρή 18, Ψυρρή, τηλ.: 21 3023 3244

Zampano εστιατόριο

Balcony

Νεοκλασικών συνέχεια, σε ένα από τα ομορφότερα αθηναϊκά εστιατόρια. Το Balcony στεγάζεται σε ένα φαντασμαγορικό κτίριο του 1920, «βλέπει» στον πεζόδρομο της Μακρυγιάννη και το Μουσείο της Ακρόπολης, και εμπνέεται τις γευστικές του δημιουργίες από τοπικές συνταγές της Βόρειας Ελλάδας, της Πελοποννήσου και του Πόντου.

Info: Βεΐκου 1, Κουκάκι, τηλ.: 211 4118437

Balcony εστιατόριο

Το Τραίνο στο Ρουφ

Το έχουμε ξαναπεί, αλλά λίγα πράγματα σε αυτόν τον κόσμο είναι πιο ρομαντικά από τα αυθεντικά βαγόνια των παλιών τραίνων. Δεν θα μπορούσε, λοιπόν, να λείπει ούτε από την φετινή μας λίστα το κομψότατο wagon restaurant του Τραίνου στην αποβάθρα του Ρουφ.

Info: Σιδηροδρoμικός Σταθμός Ρουφ, Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως, τηλ: 210 5298922

Το Τραίνο στο Ρουφ

7 Food Sins

Παραμένουμε στην Πλάκα, για να περάσουμε μια βόλτα και από το πανέμορφο Mono, που απλώνει τα τραπεζάκια του κάτω από ατμοσφαιρικά φωτισμένους πέτρινους τοίχους.

Info: Πλατεία Φιλομούσου Εταιρείας 1, Πλάκα, τηλ.: 210 7011108

7 Food Sins

Σπονδή

Κομψότητα, αυθεντικότητα και αισθητική: Aυτές είναι οι λέξεις που συνοψίζουν την ατμόσφαιρα και τη φιλοσοφία της Σπονδής. Δημιουργία του Απόστολου Τραστέλη το 1996, είναι σημείο αναφοράς για την Ελλάδα της γαστρονομίας.

Η Σπονδή δημιουργήθηκε από τον Απόστολο Τραστέλη το 1996 στο Παγκράτι. Στεγασμένο σε ένα νεοκλασικό κτίριο, το φημισμένο εστιατόριο έχει λάβει διακρίσεις στην Ελλάδα καθώς και στο εξωτερικό για την εξαιρετική δημιουργική κουζίνα της με γαλλικές επιρροές.

Info: Πύρρωνος 5, Αθήνα 116 36

Σπονδή εστιατόριο

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share