Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021

5+1: Οι καλύτεροι φούρνοι της Αθήνας

Μια δοκιμή σίγουρα θα σας πείσει!

23 Ιουλίου 2021 08:10
5+1: Οι καλύτεροι φούρνοι της Αθήνας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για να μην ψάχνετε στα τυφλά, το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει τα φούρνους της Αθήνας που αξίζει να επισκεφθείτε για να δοκιμάσετε μυρωδάτο ψωμάκι αλλά και μερικά από τα καλύτερα προϊόντα της πόλης. Μια δοκιμή θα σας πείσει...! Παράλληλα δείτε και τα καλύτερα καφέ του Κουκακίου.

ΑΡΤΟΠΟΙΗΤΗΣ

Πιστή στην ηπειρώτικη παράδοση, η οικογένεια Κώτση έχει δημιουργήσει από το 1985 μια από τις πιο επιτυχημένες αλυσίδες στο χώρο. Τα καταστήματα ξεχωρίζουν για τη μεγάλη γκάμα σε αρτοποιήματα και γλυκά, που έχουν εγγυημένη ποιότητα κι ασύγκριτη γεύση. Τα αμέτρητα σφολιατοειδή, το μυρωδάτο ψωμί και οι γλυκοί πειρασμοί θα σας φέρουν σε δίλημμα.

Info: Έδρα: Λ. Αγ. Δημητρίου 197, Άγ. Δημήτριος, τηλ. 210 9754904. Καταστήματα και σε Αμπελόκηπους, Παγκράτι, Χολαργό, Ηλιούπολη, Μαρκόπουλο, Π. Ράφτη, Ά. Γλυφάδα, Ά. Ιλίσια, Ραφήνα (νέο).

ΑΡΤΟΠΟΙΗΤΗΣ φούρνος

ΤΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ

Η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στον κλάδο της αρτοποιίας, με 15 εταιρικά καταστήματα (εκ των οποίων 2 υπό κατασκευή, 9 franchise κι 1 κατάστημα με νέο concept «coffeeshop»). Εδώ θα βρεις μεγάλη ποικιλία σε ψωμιά, τσουρέκια και κουλουράκια, όλα με τις καλύτερες πρώτες ύλες κι άριστες συνθήκες παραγωγής.

Info: Αρκετά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και Μαρούσι, Κηφισιά, Δάφνη, Καλλιθέα, Αγ. Αναργύρους, Περιστέρι, Σεπόλια, Ά. Λιόσια. Ολοκαίνουριες αφίξεις: Ζωγράφου, Φιλαδέλφεια, Χαϊδάρι και στο κέντρο Κολωνακίου. Νέα κεντρικά γραφεία: Αχαρνών & Αγ. Μελετίου, τηλ. 210 8830039

ΤΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ

THE BAKERS

Εδώ και τριάμισι χρόνια έχουν νοστιμίσει τις μέρες μας. Παράγουν καθημερινά 12 τύπους ψωμιού, με πιο δημοφιλή το χωριάτικο, το dinkel (γερμανική συνταγή) και το προζύμι σίκαλης. Ανάρπαστα γίνονται και το κουλούρι Θεσσαλονίκης, το μοσχομυριστό τσουρέκι, η αφράτη σοκολατόπιτα και το cheese cake.

Info: 1. Ηρώων Πολυτεχνείου 16, Ν. Πεντέλη, τηλ. 210 8034082, 2. Αραπάκη 90, Καλλιθέα, τηλ. 210 9518018, 3. Γρ. Αυξεντίου 5-7, Ιλίσια, τηλ. 210 7754730, 4. Λ. Δημοκρατίας 45, Μελίσσια, τηλ. 210 8042548.

THE BAKERS

ΑΡΙΣΤΟΝ

Έκλεισε έναν ολόκληρο αιώνα λειτουργίας στο κέντρο της Αθήνας, και συνεχίζει με την 3η γενιά ιδιοκτητών, όχι πια με ψωμί, αλλά με πίτες και αρτοσκευάσματα. Εδώ θα φας την -κατά πολλούς- καλύτερη τυρόπιτα κουρού της Αθήνας, ενώ παρασκευάζει 120 διαφορετικά είδη πίτας, αλμυρής αλλά και γλυκιάς.

Info: Βουλής 10, κέντρο, τηλ. 210 3227626.

ΑΡΙΣΤΟΝ φούρνος

PAUL

Για αυθεντικό γαλλικό ψωμί και γλυκά, έλα στη φημισμένη boulangerie-patisserie του Παρισιού (από το 1889), που εδώ και ένα χρόνο άνοιξε κατάστημα και στην Αθήνα. Οι πρώτες ύλες έρχονται κατευθείαν από Γαλλία, εκτός από τα ελληνικά φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Διαθέτει καθημερινά 32 τύπους γαλλικού ψωμιού, 30 είδη σάντουιτς, croissant, σφολιατοειδή, πίτσες, κις ή παραδοσιακές πίτες, αλλά και macaron, mille feuille, εκλέρ.

Info: Πανεπιστημίου 10, τηλ. 210 3632352.

PAUL φούρνος

ΑΡΤΟΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΕΞΑΡΧΟΣ

Ο Ηλίας Έξαρχος, πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, διαθέτει από το 1981 αρτοποιείο με μεγάλη γκάμα σε αρτοπαρασκευάσματα. Από χωριάτικο ψωμί μέχρι γερμανικό ή με βρώμη και περισσότερο ασβέστιο, ή ψωμί μπύρας. Όλα ζυμωμένα με την κατάλληλη διαδικασία παραγωγής, που απαιτεί υπομονή.

Info: Φιλικής Εταιρείας 29, Καλλίπολη Πειραιά, τηλ. 210 4512358.

ΑΡΤΟΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΕΞΑΡΧΟΣ

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share