Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

7+1: Οι καλύτερες ψαροταβέρνες της Αθήνας που θα φέρουν τη θάλασσα στο πιάτο σου!

Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει τις καλύτερες επιλογές

6 Σεπτεμβρίου 2021 08:45
7+1: Οι καλύτερες ψαροταβέρνες της Αθήνας που θα φέρουν τη θάλασσα στο πιάτο σου!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όταν δεν θέλετε να φάτε κρέας η επόμενη επιλογή είναι το ψάρι. Όμως αν δεν το βρείτε φρέσκο, δύσκολα θα το ευχαριστηθείτε. Έτσι λοιπόν το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει τις καλύτερες ποιοτικά ψαροταβέρνες της Αθήνας για να φάτε φρέσκο ψαράκι σαν σπιτικό. Παράλληλα δείτε και τα 4 πιο ψαγμένα μαγαζιά για φαγητό στο Πόρτο Ράφτη.

Ατλαντικός

Ο κατάλογος του Ατλαντικού περιλαμβάνει λίγα πιάτα και καλά, αποκλειστικά θαλασσινά, αλλά οι μερίδες είναι παραπάνω από γενναιόδωρες. Θα βρείτε 5-10 απλά και σίγουρα ορεκτικά και σαλάτες ωμές ή βραστές. Μην παραλείψετε να παραγγείλετε φάβα με τα σχετικά της, ή τη ρεβιθάδα φούρνου με ρέγκα ή σκουμπρί, και φυσικά πατατούλες κομμένες στο χέρι, μαζί σπιτικό τζατζίκι.

Info: Αυλητών 7, Αθήνα 105 54

Ταβέρνα Ο Άρης

Η Ταβέρνα Άρης είναι ένα από τα καλύτερα εστιατόρια με θαλασσινά, ψάρια και κρέας στο κέντρο της Αθήνας εντός της Στοάς Αθανάτων. Η ταβέρνα μας προσφέρει ψητά θαλασσινά και κρέατα. Τα φαγητά είναι φρέσκα διότι τα παίρνουμε τη στιγμή που παραγγέλνει ο πελάτης, από τη Βαρβάκειο αγορά.

Info: Σοφοκλέους 17-19, Αθήνα 105 51

Αιόλου 68

Το "Aiolou 68" είναι μια μοναδική εμπειρία θαλασσινών στο κέντρο της Αθήνας, με πολλές καλοκαιρινές διακοσμήσεις που σας κάνουν να νιώθετε σαν να βρίσκεστε σε ένα ελληνικό νησί. Δοκιμάστε τα λαχταριστά ολόφρεσκα ψάρια και σίγουρα θα εντυπωσιαστείτε.

Info: Αιόλου 68, Αθήνα 105 59

Σκουμπρί

Στους γραφικούς δρόμους της καρδιάς της πόλης, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, σε απόσταση αναπνοής από τα σημαντικότερα ιστορικά και αρχαιολογικά σημεία, εκεί που η ζωτικότητα του κέντρου συναντά το άρωμα της παλιάς Αθήνας, συναντάμε το "Σκουμπρί". Με ολόφρέσκους θαλασσινούς μεζέδες και ιδιαίτερα πιάτα, το "Σκουμπρί" μας εντυπωσιάζει φέρνοντας τις ελληνικές θάλασσες στο κέντρο της Αθήνας!!!

Info: Δράκου 18 Κουκάκι Αθήνα 117

Αγάνι

Σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον ο Chef Στάθης δημιουργεί ξεχωριστές ποιοτικές Μεσογειακές συνταγές με άποψη. Η 20ετής πείρα του στην καλή ποιοτική κουζίνα, η άποψη πως ότι φτάνει στο τραπέζι θα πρέπει να είναι φρέσκο, χειροποίητο και παρασκευασμένο κατά την παραγγελία, τον έχουν κάνει γνωστό σε ένα κοινό, που ξέρει να δοκιμάζει και να ψάχνει την γεύση.

Η ειδικότητά του είναι οι θαλασσινές συνταγές, ενώ το πιάτα κρεατικών, υποστηρίζουν οι επισκέπτες του, πως ξεπερνούν τις προσδοκίες του ‘αφοσιωμένου’ στο κρέας. Ιδιαίτερα γευστικά είναι τα καταπληκτικά γλυκά του. Ο χώρος είναι απλοϊκός με έμφαση στην ουσία, που δεν είναι άλλη από την γεύση.

Info: Λεωφ. Κηφισίας 22, Μαρούσι 151 25

Αγάνι από τις καλύτερες ψαροταβέρνες της Αθήνας

Ζέφυρος

Θέα και γεύσεις έρχονται σε απόλυτη αρμονία σε αυτή την ιστορική ψαροταβέρνα, την παλαιότερη της περιοχής, που μετρά αισίως 88 χρόνια γαστρονομικής προσφοράς. Στο νησιωτικό Μικρολίμανο δίπλα στη θάλασσα, στο μενού κυριαρχούν το φρέσκο ψάρι από τα ελληνικά νερά, οι αυθεντικές θαλασσινές γεύσεις και οι μερακλίδικοι μεζέδες όλα με υλικά άριστης ποιότητας.

Info: Ακτή Κουμουνδούρου 48, Πειραιάς 185 33

Ζέφυρος: Ταβέρνα

Η Μαργαρώ

Θρυλική ψαροταβέρνα που σερβίρει ακούραστα από το 1944 πεντανόστιμα θαλασσινά εδέσματα, με ανεπιτήδευτο τρόπο έτσι όπως έπραττε η μυκονιάτισσα Μαργαρώ. Πλέον, οι επόμενες γενιές συνεχίζουν το έργο της επί της κουζίνας από όπου βγαίνουν υπέροχες γεύσεις όπως τα καλύτερα μπαρμπούνια και κουτσομούρες, θεϊκές γαρίδες και η ξακουστή χωριάτικη σαλάτα.

Info: Λεωφ. Χατζηκυριάκου 126, Πειραιάς 185 38

Η Μαργαρώ: Ταβέρνα

Starfish

Ο πιο γευστικός αστερίας, μετακόμισε πριν από περίπου ένα χρόνο στην Πειραϊκή από τη γραφική Λευκάδα για να μας υπενθυμίσει πως τα θαλασσινά με θέα τον Σαρωνικό είναι must try. Η γραφική ψαροταβέρνα που σε χρόνο μηδέν έγινε στέκι για τους απανταχού fishlovers, σερβίρει φρέσκα ψάρια από τη θαλασσα του Ιονίου, λαχταριστούς ουζομεζέδες όπως γαριδοκεφτέδες και ζουμερό χταπόδι και μια πανδαισία από την... πιατέλα της θάλασσας!

Info: Ακτή Θεμιστοκλέους 302, Πειραιάς 185 39

Starfish: Ταβέρνα

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share