Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

10+1: Παραλίες στην Αττική χωρίς είσοδο και μια μυστική για λίγους

Το Athensmagazine σας τις παρουσιάζει

20 Μαΐου 2021 14:58
10+1: Παραλίες στην Αττική χωρίς είσοδο και μια μυστική για λίγους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

To Athensmagize.gr σας παρουσιάζει μερικές παραλίες της Αττικής, οι οποίες είναι χωρίς είσοδο και σίγουρα πρέπει να τις γνωρίζετε, ενώ παράλληλα σας αποκαλύπτει και μια μυστική παραλία για να κάνετε τις βουτιές σας χωρίς κόσμο. Παράλληλα δείτε που μπορείτε να φάτε φθηνά (περίπου στα 20 ευρώ το άτομο) και με θέα θάλασσα.

ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ ΚΑΣΤΕΛΛΑΣ

Είναι μια από τις αγαπημένες παραλίες των κατοίκων του Πειραιά αφού βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια της πόλης. Αν εξαιρέσει κανείς το παρκάρισμα το οποίο απαιτεί υπομονή και επιμονή, τα Βοτσαλάκια είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για όσους δεν θέλουν να απομακρυνθούν από την πόλη. Η παραλία βρίσκεται μεταξύ των λιμανιών της Ζέας και της Καστέλας.

ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ ΚΑΣΤΕΛΛΑΣ

ΕΔΕΜ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ

Είναι ένα από τα λίγα σημεία του παραλιακού μετώπου όπου μπορεί κάποιος να κάνει το μπάνιο του χωρίς να πληρώσει και να απολαύσει, παράλληλα, μια πολύ όμορφη αμμουδιά.

ΕΔΕΜ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ

ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ

Είναι η ελεύθερη πλαζ που μοιάζει περισσότερο με τις οργανωμένες των νοτίων προαστίων. Σχεδόν όλες οι υπηρεσίες που παρέχονται επί πληρωμή στις οργανωμένες παραλίες είναι δωρεάν στον Άγιο Κοσμά χάρη στις προσπάθειες των δήμων της περιοχής.

Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη με το τραμ και το αυτοκίνητο. Η παραλία βρίσκεται ακριβώς μετά τις αθλητικές εγκαταστάσεις, στην πεζογέφυρα του πρώην δυτικού αεροδρομίου. Ακόμα και το πάρκινγκ είναι σχετικά εύκολη υπόθεση.

ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ

ΓΛΥΦΑΔΑ

Αν και βρίσκεται σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα προάστια της Αθήνας, η παραλία μοιάζει σχετικά ερημική σε σύγκριση με άλλες που βρίσκονται μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά. Παραμένει ένα από τα ελάχιστα σημεία της πρωτεύουσας όπου μπορεί κάποιος να κάνει το μπάνιο του σε σχετική απομόνωση.

ΓΛΥΦΑΔΑ: Παραλία

ΚΑΒΟΥΡΙ

Μια από τις ομορφότερες παραλίες της Αττικής, με θαυμάσια θέα στα νότια προάστια. Μερικές εκατοντάδες μέτρα μακρύτερα βρίσκεται και μια δεύτερη ελεύθερη πλαζ, το Μεγάλο Καβούρι.

ΚΑΒΟΥΡΙ: Παραλία

ΠΕΥΚΟ

Το Πεύκο ήταν μέχρι πριν από λίγα χρόνια ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά της Αττικής. Σήμερα, οι οργανωμένες υποδομές έχουν επεκταθεί αλλά ακόμα υπάρχει χώρος για όσους θέλουν να κάνουν το μπάνιο τους χωρίς να πληρώσουν. Βρίσκεται στο 41ο χλμ. της λ. Σουνίου.

ΠΕΥΚΟ: Παραλία

ΜΑΥΡΟ ΛΙΘΑΡΙ

Έχει πάρει το όνομα της από τον μαύρο βράχο, στην αριστερή πλευρά της και βρίσκεται στο 46ο χλμ. της λεωφόρου Σουνίου στην περιοχή της Σαρωνίδας. Η παραλία έχει οργανωμένες υποδομές για όσους θέλουν ξαπλώστρες και ομπρέλες αλλά και πολύ ελεύθερο χώρο για τους υπόλοιπους.

ΜΑΥΡΟ ΛΙΘΑΡΙ

ΘΥΜΑΡΙ

Βρίσκεται στο 54ο χλμ. της λεωφ. Σουνίου και είναι διαχρονική επιλογή όσων δεν ενδιαφέρονται για τις ευκολίες μιας οργανωμένης παραλίας. Η είσοδός της βρίσκεται σε στροφή και δεν είναι εύκολα ορατή.

ΘΥΜΑΡΙ: Παραλία

ΕΡΩΤΟΣΠΗΛΙΑ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ

Το όνομα της παραλίας παραπέμπει σε ρομαντικά τετ α τετ στο κύμα αλλά η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Αν και εξαιρετικής ομορφιάς, η παραλία της Ερωτοσπηλιάς στο Πόρτο Ράφτη κατακλύζεται από κόσμο ακόμα και τις καθημερινές σε σημείο που να είναι δύσκολο για τους επισκέπτες να απλώσουν την πετσέτα τους.

ΕΡΩΤΟΣΠΗΛΙΑ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ

ΧΑΜΟΛΙΑ ΒΡΑΥΡΩΝΑΣ

Είναι μια από τις ομορφότερες παραλίες της Αττικής, μακριά από τη φασαρία και την κίνηση. Για τους πιο τολμηρούς δε υπάρχει σε ένα πιο απόμερο σημείο και μικρή παραλία γυμνιστών.

ΧΑΜΟΛΙΑ ΒΡΑΥΡΩΝΑΣ

Παραλία Μαρίκες

Τέλος σας παρουσιάζουμε την "μυστική" παραλία Μαρίκες που βρίσκεται στην Ραφήνα. Πιο συγκεκριμένα η παραλία Μαρίκες, γνωστή κι ως “παραλία του Νηρέα” βρίσκεται περίπου 1,5 χιλιόμετρο έξω από τη Ραφήνα. χρωστά το όνομά της στη Μαρίκα Χίλμπερτ, μια Αυστριακή που έφτασε στη Ραφήνα με την οικογένειά της μετά το 1920 και στην οποία ανήκει το σπίτι στην άκρη της παραλίας.

Η παραλία Μαρίκες έχει μήκος 700 περίπου μέτρων. Έχει άμμο και περιβάλλεται από βράχια. Είναι γνωστή μόνο στους κατοίκους της Ραφήνας και των γύρω περιοχών γι’ αυτό δεν είναι τόσο πολυσύχναστη από τους περισσότερους κατοίκους της Αθήνας.

Μαρίκες: Παραλία

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share