Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

3 "μυστικές" παραλίες στην Αττική

Ανακαλύψτε τες!

18 Μαΐου 2021 12:03
3
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει τις τρεις μυστικές παραλίες στην Αττική για να κάνετε το μπάνιο σας χωρίς βαβούρα αλλά και σε καθαρά νερά. Πρόκειται για παραλίες οι οποίες είναι πολύ κοντά σας αλλά οι περισσότεροι σίγουρα δεν τις γνωρίζουν. Παράλληλα σας προτείνουμε να δείτε και 10+1 γειτονιές στο κέντρο της Αθήνας για περπάτημα.

Τσίου

Ένας μίλι κολπίσκος στο Σούνιο, με λίγο χώρο για να απλώσετε τις πετσέτες σας στα βράχια. "Βαφτίστηκε" έτσι από τους ντόπιους και είναι μια από τις πιο ωραίες καβάτζες για να κάνετε το μπανάκι σας. Η πρόσβαση απαιτεί μόνο πέντε λεπτά περπάτημα σε μονοπάτι.

Όπως αντιλαμβάνεστε η ακτή δεν είναι οργανωμένη, οπότε φροντίστε να έχετε προμηθευτεί νερό και κάτι να τσιμπήσετε. Μπορείτε να συνδυάσετε την επίσκεψή σας κάνοντας βόλτα στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση.

Παραλία Τσίου

Μικρό Πήλιο

Πεύκα μέχρι και την παραλία, φαράγγι, βότσαλο και γαλαζοπράσινα νερά. Ένα μικρό Πήλιο μεταξύ της Παραλίας Βαρνάβα και της παραλίας των Αγίων Αποστόλων Αττικής σας καλεί να το ανακαλύψετε. Η ονομασία της παραλίας εκφράζει απόλυτα το σκηνικό που την περιβάλλει και το οποίο μοιάζει πολύ με τις εικόνες που βλέπει κανείς σε παραλίες του Πηλίου! Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται είτε με τα πόδια είτε με με σκάφος.

Παραλία Μικρό Πήλιο

Η μυστική παραλία του Άγιου Νικόλαου

Τρομερά νερά, μερικά βράχια για βουτιές και αρκετή σκιά από τον παρακείμενο βράχο. Η πρώτη μυστική παραλία στον Άγιο Νικόλαο στην Ανάβυσσο. Προσεγγίζεται από το μονοπάτι που ξεκινά από το εκκλησάκι. Σε ένα σημείο θα βρεθείτε σε σταυροδρόμι, προχωράτε δεξιά και βγαίνετε στην μίνι παραλία.

Ωστόσο αν αγαπάτε το γυμνισμό, θα σας ενημερώσω ότι λίγο παραδίπλα από τον Άγιο Νικόλαο έχει έναν μικρό κολπίσκο γυμνιστών όπου μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας γυμνοί.

Άγιος Νικόλας Ανάβυσσος

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share