Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

5+1 στέκια για καλοφαγάδες στην Αθήνα

Μια δοκιμή θα σας πείσει!

6 Μαΐου 2022 07:53
5+1 στέκια για καλοφαγάδες στην Αθήνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Αθήνα έχει πάρα πολλά εστιατόρια και ταβέρνες όμως λίγα είναι αυτά που θα σας "μαγνητίσουν" με το καλημέρα. Έτσι λοιπόν το Athensmagazine.gr έκανε μια έρευνα και ανακάλυψε τα τοπ εστιατόρια με το πιο νόστιμο φαγητό που σίγουρα θα γίνουν το επόμενο στέκι σας. Μια δοκιμή θα σας πείσει! Ωστόσο σας παρουσιάζουμε και 6 + 2 αγαπημένα καφέ στο Χαλάνδρι.

Franzesca Bistro

Στον κεντρικό δρόμο της Αγίας Παρασκευής έκανε την άφιξη του το Franzesca Bistro. Ο ιδιοκτήτης και chef Χάρης Αντωνόπουλος μετά την μαγειρική του περιπλάνηση σε πολλές χώρες και διαφορετικές κουζίνες έφτιαξε τον δικό του χώρο, όπου παρουσιάζει μια comfort food κάρτα που τιμά την δημιουργική μεσογειακή κουζίνα.

Από raw μαριναρισμένες επιλογές όπως το σεβίτσε φρέσκου ψαριού µε γάλα καρύδας (εκπληκτική η εκδοχή με σολομό, καλαμάρι και παλαμίδα) σε street food προτάσεις όπως το bao ban µε γαρίδα και κορεάτικα τουρσιά και από σαλάτες σε πιάτα για τη μέση, στο Franzesca Bistro θα ζήσετε μια πραγματική γαστρονομική εμπειρία.

Franzesca Bistro

Feedελ Asador

Το γνωστό Feedελ Urban Gastronomy του κέντρου «κατευθύνθηκε» νότια τον Ιανουάριο και µας σύστησε σε έναν φιλόξενο χώρο στην Γλυφάδα το αδερφάκι του, Feedελ Asador! Το «Αsador», προσδιορίζει την τεχνική μαγειρέματος πιάτων σε ανοικτή φλόγα, μια από τις πιο παλιές μεθόδους, θυμίζοντάς µας την απλότητα της απόλαυσης.

Με αυτή τη φιλοσοφία, ο βραβευμένος chef Λεωνίδας Κουτσόπουλος δημιουργεί ένα μενού µε άριστης ποιότητας πρώτες ύλες και εξαιρετικές εκτελέσεις µε αποτέλεσμα ένα πραγματικό γαστρονομικό ταξίδι που ολοκληρώνεται από μια καλά ενημερωµένη wine list µε ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα αλλά και ευφάνταστα cocktails.

Feedελ Asador

Opera Quarta

Ένα καινούριο ιταλικό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας, δημιούργησαν πριν λίγους μήνες ο Μιχάλης Ταµπουράς του φημισμένου bar «Ombra» του Ψυχικού και ο κοσμηµατοπώλης Μάνος Πενθερουδάκης. Το Opera Quarta στεγάζεται σε έναν χώρο urban αισθητικής µε την υπογραφή της KK Architects και έχει γίνει meeting point.

Ο Ιταλός chef, Emmanuele Nocito συνδυάζει στο μενού του τη φινέτσα και τη φαντασία µε την απλότητα και τη φρεσκάδα! Δοκιμάστε καρπάτσιο, πίτσα, ζυμαρικά, ριζότο σε συνδυασμό µε μια ενδιαφέρουσα οινική λίστα ιταλικού αµπελώνα ή ένα εξαιρετικό signature cocktail.

Opera Quarta

The Cellar

Mε μότο "wine makes all things possible" του Αμερικανού συγγραφέα George R.R. Martin, το Cellar στο κέντρο, είναι μια νέα άφιξη στο γαστρονιμικό και οινικό χάρτη της πρωτεύουσας που θα συζητηθεί. Ο μίνιμαλ σύγχρονος χώρος με μυστηριακό ύφος παραπέμπει πραγματικά σε κελάρι με τους τοίχους γεμάτους ράφια με κρασιά.

Συνδυάζει με επιτυχία και αρμονικά την ωραία ατμόσφαιρα με τον ξεχωριστό φωτισμό και τα κεριά, με το καλό κρασί και τις ενδιαφέρουσες γεύσεις του μενού που προσανατολίζεται τόσο στο κρέας όσο και στα θαλασσινά παρουσιάζοντας λίγες αλλά εκλεκτές επιλογές που συνοδεύουν άριστα την εξαιρετική wine list. Από την άλλη μπορείτε επίσης να απολαύσετε ένα ποτήρι κρασί στο μπαρ του ισογείου.

The Cellar

Αρισμαρί και Αβάρσαμο

Πρώτη πρόταση στο Γαλάτσι, είναι το εστιατόριο Αρισμαρί & Αβάρσαμο. Εκεί θα δοκιμάσεις πεντανόστιμα πιάτα της ελληνικής μοντέρνας κουζίνας και αυθεντικό φαγητό από την Κρήτη. Σε ένα μοντέρνο και φωτεινό χώρο με προσεγμένη διακόσμηση και ιδιαίτερα διακοσμητικά στους τοίχους, θα απολαύσεις με την παρέα σου πεντανόστιμα πιάτα που επιμελείται ο σεφ Άγγελος Σκάρλος.

Αρισμαρί και Αβάρσαμο

Green Park

Το εστιατόριο Green Park στο Γαλάτσι βρίσκεται στο Άλσος Βεΐκου με παράδοση 60 χρόνων στο καλό ελληνικό φαγητό. Σε ένα καταπράσινο τοπίο, με εξαιρετική θέα δίπλα στην πισίνα, θα αποδράσεις για λίγο από την Αθήνα, όσο απολαμβάνεις δημιουργικές προτάσεις και σπεσιαλιτέ που παρασκευάζονται καθημερινά με τα αγνότερα υλικά της αγοράς και ευφάνταστες συνταγές.

Green Park

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share