Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Οι 5 πιο ωραίες παραλίες για να απολαύσετε τις βουτιές σας στην Αττική

Αν δεν έχετε πάει τότε σίγουρα πρέπει να πάτε!

25 Ιουνίου 2023 09:30
Οι 5 πιο ωραίες παραλίες για να απολαύσετε τις βουτιές σας στην Αττική
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

To Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει τις πιο "ψαγμένες" παραλίες για να απολαύσετε τις βουτιές στην Αττική αφού πλέον ο υδράργυρος έχει αρχίσει να ανεβαίνει κατακόρυφα. Ωστόσο σας προτείνουμε να δείτε και τα 5 + 2 μέρη για family friendly μονοήμερες στην Αττική.

Ερωτοσπηλιά, Πόρτο Ράφτη

Η πιο γνωστή παραλία στο Πόρτο Ράφτη, όπου το καλοκαίρι συγκεντρώνει πολύ κόσμο και ιδιαίτερα νεολαία. Η Ερωτοσπηλιά είναι ένα μικρό κολπάκι με βαθιά νερά που δεν το πιάνουν τα μελτέμια. Δεν είναι οργανωμένη, έχει ένα μικρό beach bar, ενώ οι μικρές σπηλιές γίνονται πόλος έλξης των επισκεπτών που θέλουν να ποζάρουν στην πιο ερωτική παραλία.

Ερωτοσπηλιά

Θυμάρι

Από τις ωραιότερες παραλίες της Αττικής, βρίσκεται λίγο μετά την Παλαιά Φώκαια και τα καταγάλανα νερά της θα σε ανταμείψουν. Η παραλία που πήρε το όνομά της από το γεγονός ότι στον οικισμό βγαίνουν πολλά θυμάρια, δεν είναι οργανωμένη, αλλά σίγουρα θα απολαύσεις τις βουτιές σου. Αν έχεις μικρά παιδιά, είναι η ιδανική επιλογή.

Θυμάρι

Χάρακας, Σούνιο

Μέχρι πριν λίγα χρόνια η παραλία Χάρακας ήταν από τις κρυφές της Αττικής, όπου μπορούσες να απολαύσεις το μπάνιο σου σε κρυστάλλινα νερά και φυσικά να περάσεις τον χρόνο σου κάνοντας διάφορες δραστηριότητες, όπως ρακέτες και beach volley.

Για να φτάσεις ως εκεί θα πάρεις τον παραλιακό δρόμο προς Σούνιο και φτάνοντας στα όρια της Κερατέας, θα δεις την πινακίδα που γράφει «Παραδοσιακός οικισμός Χάρακα». Θα αφήσεις το αυτοκίνητο σου και θα πας να απολαύσεις.

Χάρακας

Λεγραινά

Ή ΚΑΠΕ ή κάτω από το Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Είναι κατάλληλη και καθαρή παραλία, μόνο να μην έχει νοτιά. Άμμος παντού και γαλάζια νερά. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη και όσοι την έχουν επισκεφτεί συνιστούν να ξεκινήσετε νωρίς, γιατί μετά πλακώνει κόσμος.

Επίσης, αν δεν θέλετε πολύ λαό, καλύτερα να πάτε καθημερινή. Όσοι το επιθυμούν μπορούν να ανοιχτούν λίγο με τη μάσκα τους και ν’ ανακαλύψουν τις σπηλιές και πιο μικρούς κολπίσκους γύρω από την παραλία.

Λεγραινά

Μυλοκοπή

Η διπλή παραλία της Μυλοκοπής, αποτελεί προϊόν αρχαίου σεισμού στην περιοχή. Χαρίζει απίστευτη θέα στον Κορινθιακό κόλπο και συνδυάζει κυριολεκτικά βουνό και θάλασσα. Για να φτάσει κανείς εδώ, χρειάζεται τετρακίνητο όχημα μιας και ο χωματόδρομος που οδηγεί σε αυτήν γίνεται δυσπρόσιτος. Εναλλακτικά, μπορείτε να αφήσετε το αυτοκίνητό σας στο δάσος και να περπατήσετε μέχρι την ακτή.

Μυλοκοπή

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share