Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τσίπουρο ή ούζο; Τα καλύτερα στην Αθήνα για ψαγμένους

Θα τα κάνεις στέκι

20 Σεπτεμβρίου 2023 07:19
Τσίπουρο ή ούζο; Τα καλύτερα στην Αθήνα για ψαγμένους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν μένεις στην Αθήνα και θες να πας για ουζάκι ή τσιπουράκι με την παρέα σου, το Athensmagazine.gr σου έχει τις καλύτερες επιλογές.

Για εσάς τους μερακλήδες που θέλετε και αξιόλογους μεζέδες στα παρακάτω μαγαζιά δεν θα ξέρετε τι να διαλέξετε. Παράλληλα, δείτε τους πιο οικονομικούς προορισμούς για μπάνιο κοντά στην Αθήνα και τις ωραιότερες παραλίες.

Εξωστρεφής

Σίγουρα ένα από τα πιο πολυσύχναστα και αγαπημένα στέκια των Αθηναίων. Αν δεν μπορείτε να εγκαταλείψετε το κλεινόν άστυ, αυτό το καλοκαίρι είναι το πιο κατάλληλο μέρος για την μικρή σας απόδραση. Η πρασινάδα από τον λόφο του Στρέφη θα σας δροσίσει και σε συνδυασμό με τη θέα από ψηλά θα σας δώσει την αίσθηση της απόδρασης από το τσιμεντένιο τοπίο της πόλης.

Άπειρα μεζεκλίκια σας περιμένουν για να τα συνοδεύσετε με κρητική ρακί υπό τους ήχους live μουσικής. Το μαγαζί σφύζει από ζωή και οι πολύχρωμες καρεκλίτσες του φιλοξενούν πολύ κόσμο, όμως το προσωπικό με χαμόγελο θα κάνει ό,τι μπορεί για να σας εξυπηρετήσει. Γρήγορο σέρβις- αν συνυπολογίσει κανείς τη μεγάλη προσέλευση- και τίμιες μερίδες.

Απολαύστε τυροκαυτερή, κοτόπουλο με λαχανικά, κοτόπουλο πανέ, σκοπελίτικη τυρόπιτα με πιπεριά Φλωρίνης, χοιρινή τηγανιά με λαχανικά και καραμελωμένα κρεμμύδια, τηγανιά κρασάτη με φέτα από τον πραγματικά πλούσιο κατάλογο του μαγαζιού.

Το Ρακόμελο

Στεγάζεται στην Ηλιούπολη, σε μια πέτρινη μονοκατοικία του ’29, από τον Δεκέμβρη του 2006. Πολύχρωμο και αρωματικό καλλιτεχνικό στέκι, που αγαπάει τα παραδοσιακά αποστάγματα, τη fusion ελληνική κουζίνα με βάση το ρακόμελο, την παγκόσμια ποιοτική μουσική ,αλλά και τις τέχνες.

Εδώ σας περιμένουν δεκαπέντε διαφορετικά πιάτα, ανάμεσα στα οποία μπορείτε να βρείτε παραδοσιακές κρητικές συνταγές. Αξίζει να δοκιμάσετε τον ντάκο, που είναι πολύ ιδιαίτερος, καθώς χρησιμοποιούν για την παρασκευή ένα ειδικό παξιμάδι που λέγεται «κουκουβάγια» και μια σπιτική σάλτσα ντομάτας, ή τα ρολά με το κατσικίσιο τυρί. Τώρα το καλοκαίρι το μαγαζί βγάζει τραπεζάκια έξω, ενώ τον χειμώνα διοργανώνει και μουσικές βραδιές από Παρασκευή έως την Κυριακή.

Ρακουμέλ

Ρακουμέλ για τσιπουράκι

Αγαπημένο πλέον στέκι και τόπος συνάντησης του φοιτητόκοσμου και όχι μόνο, αφού στο μαγαζί συχνάζουν και πολλοί καλλιτέχνες. Από την Ιεράπετρα Κρήτης, οι ιδιοκτήτες φέρνουν τα περισσότερα προϊόντα του και ακολουθώντας τις συνταγές των γιαγιάδων τους, δημιουργούν παραδοσιακές γεύσεις .Τα αποστάγματα που θα βρείτε εδώ περιλαμβάνουν σπιτική ρακή από την Ζάκρο της Σητείας, ρακόμελο εκλεκτό, οινόμελο, ρακή με βότανα έως ματζουράνα και δίκταμο από το οροπέδιο Λασιθίου. Δοκιμάστε επίσηςτα αυθεντικά πιάτα της Κρήτης όπως γαμοπίλαφο,απάκι, λουκάνικο ξυδάτο ,ντάκο, μαραθόπιτα, κολοκυθοανθούς, μυζυθροπιτάκια, γίδα βραστή, και φυσικά χοχλιούς μπουμπουριστούς. Κλείστε το γεύμα σας πανηγυρικά, δοκιμάζοντας φυσικά σφακιανή πίτα με μέλι.

Ατλαντικός

Μην ανησυχείτε, δεν θα χρειαστεί να αλλάξετε ήπειρο, αρκεί να στρίψετε στην οδό Αυλητών, ένα μικρό στενάκι που θα βρείτε κάθετα στην Ερμού και να ακολουθήσετε το πανό.Το βράδυ, μάλιστα, ανάβουν και τα πολύχρωμα λαμπιόνια του, που θα σας ταξιδέψουν στο χρόνο, οπότε αποκλείεται να το χάσετε.

Εκεί θα βρείτε ένα μικρό, αλλά πολύ χαριτωμένο μαγαζί, που θυμίζει παραδοσιακό καφενείο, αλλά προσφέρει μοναδικές γεύσεις με θαλασσινό άρωμα.Το μαγαζί έχει λίγα τραπέζια, όποτε καλό είναι να έχετε κάνει κράτηση, ειδικά αν πάτε Κυριακή μεσημέρι, γιατί δύσκολα θα βρείτε τραπέζι. Ένα από τα χαρακτηριστικά του «Ατλαντικού» είναι ότι η κουζίνα είναι ανοιχτή και μπορεί να δεις την παραγγελία σου να ετοιμάζεται,ή ακόμα και να ζητήσεις κάτι που κάνει κέφι, αρκεί βέβαια να ταιριάζει με τη φυσιογνωμία του μαγαζιού.

Το δεύτερο πλεονέκτημά του, πέρα από τους συναρπαστικούς μεζέδες του,είναι το προσωπικό, αλλά και η ιδιοκτήτριά του, η Δήμητρα, που πάντα με το χαμόγελο, θα σας εξυπηρετήσουν και θα σας κάνουν να νιώσετε σαν το σπίτι σας.

Ρακαδημία

Θα λατρέψεις την Ρακαδημία

Η Ρακαδημία ξεκίνησε από μια ιδέα πέντε φίλων να δημιουργήσουν ένα μαγαζί σε έναν άγνωστο πεζόδρομο του Αιγάλεω το 2008.

Μετά από πέντε χρόνια επιτυχούς λειτουργίας στο χώρο της εστίασης τα πράγματα ωρίμασαν ,η εμπειρία μεγάλωσε και η Ρακαδημία το 2013 επεκτείνεται σε μεγαλύτερο μαγαζί, απέναντι από το πρώτο. Με τα δύο μαγαζιά να λειτουργούν ταυτόχρονα, με τις ίδιες τιμές , ο πεζόδρομος αποκτά τη φήμη του και οι Αθηναίοι καλούνται να διαλέξουν ανάμεσα στις συμπληγάδες της γεύσης.

Εδώ θα απολαύσετε πιάτα από φρέσκα υλικά, ελληνικά κρέατα, λαχανικά ημέρας και κρητικό βιολογικό παρθένο ελαιόλαδο. Στις σαλάτες ξεχωρίζουν η Τρελόλα με φρέσκες λόλες, κρητικό ξύγαλο και σως βασιλικού, αλλά και το ταμπουλέ με πλιγούρι, μαϊντανό, ντομάτα και φρέσκο κρεμμυδάκι για την δροσιά του.

Στα κρέατα δεσπόζουν το κοντοσούβλι, το χοιρινό, η πανσέτα, τα κεμπαπάκια με γιαούρτι και τα κεμπαπάκια κοτόπουλο. Ποικιλίες κρεατικών αλλά και θαλασσινών με γαρίδες ψητές, γαύρο μαρινάτο, μύδια σαγανάκι και μύδια με κρασομουστάρδα απογειώνουν την απόλαυση. Η ρακή δεν θα μπορούσε να μην είναι παρά γνήσια κρητική, καθώς επίσης και το σπιτικό ρακόμελο. Συνδυάστε τα με το απίθανο αυθεντικό απάκι.

Το Ειδικόν

Είναι ένα μαγαζί που πρέπει έστω και μια φορά να επισκεφτείτε για να βιώσετε την εμπειρία μιας κλασικής μπακαλοταβέρνας, όπως τη βλέπετε στις παλιές ελληνικές ταινίες: ψυγεία του παλιού μπακάλικου, κεραμικά πλακάκια, φωτογραφίες του ιδιοκτήτη με αναρίθμητες διασημότητες του τόπου και ένας τοίχος-αφιέρωμα στους προγόνους μας αποτελούν τη διακόσμηση του « Ειδικόν» , που βρίσκεται πίσω από τα καπνεργοστάσια στα Ταμπούρια.

Προσέξτε τις τρύπες από τα βλήματα στα στόρια, που κρατούν από την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς αυτό το ιστορικό μπακάλικο υπήρξε το καταφύγιο πολλών οικογενειών εκείνα τα δύσκολα χρόνια. Εδώ μπορείτε να δοκιμάσετε ελληνικούς μεζέδες,όπως συκωτάκι, κεφτεδάκια ή σαρδελίτσες ψητές,αυθεντικό τσίπουρο από τον Τύρναβο και φυσικά την σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, μια εκπληκτική ομελέτα με κορν μπιφ.

Belle Amie

Το θρυλικό ουζερί του Πειραιά, που έχει γίνει μέχρι και τραγούδι, σερβίρει ουζάκι και νόστιμους μεζέδες στην Πλατεία Κανάρη πιο γνωστή ως «Πασαρέλα». Με ιστορία 125 χρόνων, ο εσωτερικός του χώρος, διαμορφωμένος με αντίκες, αποπνέει έναν αέρα κοσμοπολιτισμού, ενώ τα τραπεζάκια έξω ενδείκνυνται για τις ηλιόλουστες μέρες.

Eκτός από μεγάλη ποικιλία ετικετών ούζου, θα δοκιμάσετε νόστιμο ντάκο, γαύρο μαρινάτο, φάβα και παντζαροσαλάτα, όπως επίσης και μια μεγάλη ποικιλία κρητικών γεύσεων στο πλαίσιο του «αφιερώματος» σε μια νησιώτικη κουζίνα κάθε μήνα.

Τράτα

Η Τράτα στο κέντρο της Αθήνας

Στο κέντρο της Αθήνας, αυτή η παραδοσιακή ψαροταβέρνα, με το λευκό χρώμα να επικρατεί στη διακόσμησή της, θα σας δώσει την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε νησί. Τα ψάρια είναι πάντα ολόφρεσκα και οι τιμές πολύ οικονομικές. Δοκιμάστε την καραβιδόψυχα, φρέσκο καλαμάρι, ψαρόσουπα, αλλά και την μακαρονάδα με θαλασσινά, που είναι απόλυτη γκουρμεδιά.

Λαγουδέρα

Μπορεί να πέφτει λίγο μακριά για τους κατοίκους του κέντρου, όμως αξίζει να επισκεφτείτε αυτήν εδώ την ψαροταβέρνα ουζερί του Περάματος για να δοκιμάσετε ολόφρεσκα οστρακοειδή, ωμά με το λεμονάκι τους ή αχνιστά (κυδώνια, γυαλιστερές, μύδια, πετροσωλήνες κτλ.) από έναν πραγματικά ατελείωτο κατάλογο και να απολαύσετε το ουζάκι σας με θέα το λιμάνι και τα πλοία που φεύγουν για Σαλαμίνα.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share