Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τα 21 πιο ψαγμένα μέρη για shopping και καφέ στην Αθήνα

Ο τέλειος συνδυασμός

30 Απριλίου 2022 08:37
Τα 21 πιο ψαγμένα μέρη για shopping και καφέ στην Αθήνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Shopping and Coffee είναι ο αγαπημένος συνδυασμός των γυναικών, αλλά και οι άνδρες δεν διαφέρουν πολύ από αυτό.

Το Athensmagazine.gr, έψαξε και βρήκε τα καλύτερα μαγαζιά της Αθήνας για να κάνεις τα ψώνια σου , αλλά και τα πιο ωραία καφέ με θέα για ν' απολαύσεις το ρόφημά σου ή το φαγητό σου με θέα. Παράλληλα, δες τις αυλές και τις ταράτσες της Αθήνας που μπορείς ν' απολαύσεις το ποτάκι σου.

Attica

Attica shoppping

Στους 8 ορόφους του γνωστού πολυκαταστήματος φιλοξενούνται εκατοντάδες γνωστές μάρκες για ρούχα (και παπούτσια, γυαλιά, κοσμήματα, καλλυντικά, κλπ.) στο πολυτελέστατο κτίριο του City Link στην ιστορική Στοά Σπυρομήλιου. Αν κουραστείτε, θα βρείτε στον πάνω όροφο καφέ με πολύ νόστιμα σνακ.

Thomas Shoes

Αν αναζητάτε το τέλειο χεiρoποίητο παπούτσι για γυναίκες κι άνδρες, τότε το κατάστημα Thomas στου Ψυρρή είναι ο παράδεισός σας. Οι αδερφοί Θωμά δημιουργούν από το μηδέν πραγματικά έργα τέχνης για τα πόδια σας, φτιαγμένα από τα καλύτερα υλικά με μεράκι και την απόλυτη αίσθηση άνεσης, σε ό,τι χρώμα και σχέδιο επιθυμείτε. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι έχουν γράψει ιστορία στα νυφικά και επίσημα παπούτσια!

Βουκουρεστίου

Στην οδό Βουκουρεστίου θα βρείτε ό,τι καλύτερο υπάρχει στην πόλη στο χώρο του καλού κοσμήματος. Πραγματικά αριστουργήματα φτιαγμένα από εξαιρετικά μέταλλα και τα πιο πολύτιμα πετράδια σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε. Έστω και μια βόλτα στις βιτρίνες των διάσημων οίκων που βρίσκονται στη σειρά θα σας κάνει να αισθανθείτε σαν …βασιλιάδες!

Μοναστηράκι

Το Μοναστηράκι είναι ο all time classic προορισμός της Αθήνας για τους απανταχού εραστές της αντίκας. Παλιά έπιπλα, φωτιστικά, διακοσμητικά, πίνακες, ακόμα και παλιά κοσμήματα ή παιχνίδια, εδώ θα βρείτε ό,τι σκεφτεί ο νους σας. Χαμηλά στην οδό Ερμού ξεκινούν τα παλαιοπωλεία, ενώ οι πιο ψαγμένοι λάτρεις του παλιού συχνάζουν στην πλατεία Αβησσυνίας όπου υπάρχουν χιλιάδες επιλογές και κάθε Κυριακή διοργανώνεται το καθιερωμένο παζάρι. Μια άλλη εξαιρετική επιλογή είναι το παλαιοπωλείο Μαρτίνος στην οδό Πανδρόσου 50.

Παλαιοπωλείο στο Μοναστηράκι

Retrosexual Culture

Σε αυτό το κουκλίστικο κατάστημα του κέντρου, ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει. Η συλλογή του Retrosexual Culture περιλαμβάνει vintage έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, και διακοσμητικά από τις δεκαετίες του 1920 μέχρι τα ’90s. Ο ιδιοκτήτης χαρακτηρίζει το μαγαζί ως “μια κοινωνία για τους εραστές της νοσταλγίας”.

Guadeloupe

Στο κέντρο θα βρείτε σε διάφορες γωνιές “κρυμμένα” μαγαζιά με vintage ρούχα που για πολλους αποτελούν αληθινούς θησαυρούς! Στο Gouadeloupe θα βρείτε μοναδικά κομμάτια στοιβαγμένα στα ξύλινα ράφια και τις κρεμάστρες του. Ακόμα κι αν δεν αγοράσετε κάτι, η επίσκεψη και μόνο είναι αληθινή εμπειρία. Στην οδό Πρωτογένους στου Ψυρρή θα βρείτε γενικότερα πολλά vintage καταστήματα που θα αγαπήσετε!

Guadeloupe vintage ρούχα

Πολιτεία

Η Πολιτεία είναι αναμφίβολα το πιο αγαπημένο μέρος των βιβλιοφάγων στην Αθήνα. Μόλις λίγα βήματα από την Εθνική Βιβλιοθήκη και το τη στάση Πανεπιστήμιο του μετρό, θα βρείτε το μοναδικό αυτό “σπίτι” των βιβλίων που θυμίζει λαβύρινθο. Εδώ θα βρείτε βιβλία σε διάφορες γλώσσες, για όλες τις ειδικότητες κι όλα τα γούστα.

Βαρβάκειος (Κεντρική Αγορά Αθηνών)

Η Βαρβάκειος είναι μια must βόλτα στην Αθήνα, είτε θέλετε να να ψωνίσετε τρόφιμα, είτε όχι. Πρόκειται για ένα απολύτως cult μέρος όπου καθημερινά οι πάγκοι γεμίζουν ολόφρεσκα λαχανικά, φρούτα, αλλαντικά, κρεατικά, χρώματα και φωνές! Στο εσωτερικό της θα βρείτε και κάποια “κρυμμένα” παραδοσιακά μαγειρεία.

Ευριπίδου

Οδός Ευρυπίδου για ψώνια

Ό,τι είναι η Βαρβάκειος για τα τρόφιμα είναι και η οδός Ευριπίδου για τα μπαχαρικά. Στο γραφικό δρόμο στεγάζονται στη σειρά πολλά μαγαζιά που πωλούν φρεσκοαλεσμένα μπαχαρικά, αποξηραμένα βότανα, μανιτάρια, υπερ-τροφές κι ό,τι άλλο βάλει ο νους σας! Θα τα αναγνωρίσετε από τον κόσμο που σχηματίζει ουρές έξω από αυτά (ιδιαιτέρως στο διάσημο “Μπαχάρ”). Το αποτέλεσμα είναι μια πανδαισία χρωμάτων κι αρωμάτων, με έντονο αθηναϊκό χαρακτήρα!

Μουσείο Κυκλαδικής τέχνης

Αν επισκέπτεστε την Αθήνα σαν τουρίστας ή αν απλώς θέλετε να αγοράσετε κάποιο αναμνηστικό της πρωτεύουσας σε κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο, η πιο δημοφιλής στάση είναι το Μοναστηράκι. Στις οδούς Πανδρόσου κι Αδριανού θα βρείτε πολλά μαγαζιά με σουβενίρ, καρτ ποστάλ, κι άλλα πρωτότυπα αντικείμενα. Αν θέλετε, όμως, να κάνετε τη διαφορά, τότε η καλύτερη ιδέα είναι να επισκεφτείτε το πωλητήριο ενός μουσείου της πόλης. Το αγαπημένο μας είναι το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, όπου θα βρείτε πραγματικά αριστουργήματα που θα ενθουσιάσουν τους αγαπημένους σας!

Paraphernalia

Για αγορά πράσινων αντικειμένων

Το Paraphernalia χαρακτηρίζεται ως “design concept store” και βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών. Από το 2014 προσφέρει μοναδικά κομμάτια από έπιπλα, φωτιστικά, ακόμα και κοσμήματα, δημιουργίες Ελλήνων και ξένων σχεδιαστών. Ιδανικό για όσους ενδιαφέρονται για το design με οικολογικό χαρακτήρα, αφού πολλά από τα αντικείμενα που πουλά είναι φτιαγμένα από ανακυκλωμένα υλικά.

Αγίου Μάρκου

Στον πεζόδρομο της Αγίου Μάρκου θα βρείτε τα outlet πολλών γνωστών καταστημάτων με ρούχα, είδη σπιτιού, παπούτσια, κοσμήματα, κι ό,τι άλλο φανταστείτε. Εδώ θα βρείτε πολύ οικονομικές επιλογές αν θέλετε να ψωνίσετε κάτι και το budget σας είναι χαμηλό, ή αν απλώς θέλετε να κάνετε μια βόλτα.

Ερμού & Μοναστηράκι

Είτε θέλετε να επιδοθείτε σε ανελέητο shopping, είτε απλώς να κάνετε βόλτα χαζεύοντας τις βιτρίνες, στον πεζόδρομο της Ερμού θα βρείτε τα πάντα: ρούχα, παπούτσια, κοσμήματα, ξένες κι ελληνικές αλυσίδες, νυφικά, τσάντες, καφέ, φαγητό, ακόμα και ξενοδοχεία. Αν πάλι, σας αρέσει η πιο folklore κατάσταση, η Athens Flea Market στο Μοναστηράκι θα σας μαγέψει! Εκεί θα βρείτε πραγματικά τα πάντα σε μια αθηναϊκή ατμόσφαιρα με έντονο παραδοσιακό άρωμα!

Και αφού κάναμε τα ψώνια μας ας απολαύσουμε το καφεδάκι μας

Thea Terrace Bar

Thea Terrace Bar

Μια ανάσα από την καρδιά της ομορφότερης αθηναϊκής γειτονιάς, το πλακιώτικο Central Athens Hotel διαθέτει υπέροχη ταράτσα με τραπεζάκια που βλέπουν την Ακρόπολη από απόσταση αναπνοής –απλή μαγεία.

Couleur Locale

Couleur Locale με θέα την Αθήνα

Η νέα άφιξη στο Μοναστηράκι μας κέρδισε με την χαλαρή της διάθεση, την μεγάλη της ταράτσα και την θέα που “πιάνει” όχι μόνο την Ακρόπολη αλλά ολόκληρη την ανηφορική διαδρομή που οδηγεί στον Παρθενώνα.

360 Cocktail bar

Το 360 για καφέ και ποτό

Το cocktail bar με την μεγάλη ταράτσα στην πλατεία Μοναστηρακίου προσφέρει πανοραμική θέα 360 μοιρών στο κέντρο της Αθήνας – της Ακρόπολης φυσικά περιλαμβανομένης

Λουκούμι

Το Λουκούμι στη Αθήνα

Βρίσκεται στην πλατεία Αβησσυνίας σερβίρει φθηνό καφέ, φθηνά σνακ, φθηνά κοκτέιλ και “πλάγια” θέα στον Παρθενώνα από τη μία του πλευρά, αλλά και αφ’ υψηλού θέα στο αθηναϊκό Γιουσουρούμ ακριβώς από κάτω.

Υάδες

Στις Υάδες, το all day café του Αττικού Άλσους, θα βρεθείτε πάνω από το Γαλάτσι και τη Νέα Φιλοθέη και θα ατενίσετε την πόλη στο καταπράσινο φόντο του κήπου.

Zafiro

To Zafiron στο Αττικό Άλσος

Επίσης, στο Αττικό Άλσος θα βρούμε το Zafiro, κατά προτίμηση φυσικά στην “αυλή”, όπου θα απολαύσετε δροσιστικό καφεδάκι κάτω από τα δέντρα με θέα την απεραντοσύνη της Αθήνας.

Apolis

Το Apolis με καταπληκτική θέα

Το café του Άπολις στο άλσος του Αγίου Δημητρίου στην Πετρούπολη, και μας δίνει την δυνατότητα να απολαύσουμε τον καφέ και το πρωινό μας με απίστευτη θέα σε ολόκληρο σχεδόν το λεκανοπέδιο.

Terra Petra

To Terra Petra θα σε ανταμείψει με τη θέα του

Ανεβείτε τα σκαλιά και θα αποκαλυφθεί μπροστά σας μια ταράτσα-κήπος, με ψηλά φοινικόδεντρα, άνετα τραπέζια, έντονη μυρωδιά εσπρέσο, τροπικό ντεκόρ, χαλαρή μουσική και την πόλη “πιάτο” κάτω από τα πόδια σας.

Telescope

Το Telescope με την απίστευτη θέα

Στο Telescope απολαμβάνεις συγκλονιστική θέα προς κάθε μεριά της Αττικής, ανάλογα το μπαλκόνι ή το πλάτωμα που θα επιλέξετε να καθίσετε, ενώ αν θέλετε να φέρετε την θέα (ή τον ουρανό) λίγο πιο κοντά σας, μπορείτε να κρυφοκοιτάξετε από τα διάσπαρτα τηλεσκόπια στις βεράντες.

Θέα Δηλαβέρη

Θέα Δεληβέρη στη Μεταμόρφωση

Ήσυχο, όμορφο και οικογενειακό, το café restaurant Θέα Δηλαβέρη διαθέτει μια περιποιημένη ταράτσα με πανοραμική θέα στην πόλη, και παιδική χαρά για να κρατήσετε απασχολημένα τα παιδιά

Vive Mar

Vive Mar απίστευτη θέα θάλασσα

Αγαπημένος προορισμός για καφέ και ελαφριά σνακ από νωρίς το πρωί μέχρι να πέσει ο ήλιος, το Vive Mar απλώνει τα τραπεζάκια του όσο πιο κοντά στο νερό γίνεται, για έξτρα αίσθηση καλοκαιριού. Σε όποιο σημείο και αν βρείτε ελεύθερο τραπεζάκι, απολαμβάνετε ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα, ενώ αν αποφασίσετε να έρθετε για καφεδάκι σχετικά αργά, θα απολαύσετε και ένα άκρως ρομαντικό ηλιοβασίλεμα.

Enalio

Το Enalio με θέα θάλασσα

Στην τεράστια παραλία της Λούτσας, το Enalio απλώνει τραπεζάκια και - αργότερα το καλοκαίρι – ξαπλώστρες δίπλα στο κύμα και μας υποδέχεται με εξαιρετικό καφέ. Ετοιμάζει από νωρίς το πρωί σούπερ πρωινό (ψωμάκια διαφόρων ειδών, αυγά μάτια ή scrambled, γιαούρτι κ.α.) και λαχταριστά επιδόρπια για να μας… γλυκάνει – δοκιμάστε οπωσδήποτε τις βάφλες του. Όσο βραδιάζει βγάζει τον… μπαρίστικο χαρακτήρα του και σερβίρει ωραιότατα κοκτέιλ.

Rocks Cafe

Το Rocks Cafe πάνω στη θάλασσα

Καφές με θέα στο Λαύριο πίνεται εδώ, σε ένα από τα πλέον αγαπημένα μας cafe στην Αττική. Πάνω στην κεντρική λεωφόρο του Λαυρίου το Rocks ατενίζει το απέραντο γαλάζιο και τη Μακρόνησο από προνομιακή θέση, σερβίρει ωραιότατο καφεδάκι και γλυκά και ακόμα πιο ωραίες ροκ μουσικές, από το πρωί μέχρι νωρίς το βράδι. Συχνά πυκνά διοργανώνει και θεματικά μουσικά events.

Lavo Cafe & Bar

Το Lovo με θέα θάλασσα

Από το Λαύριο πάμε στην εξοχική Σαρωνίδα, εκεί όπου το Lavo έχει στήσει έναν all day χώρο για κάθε στιγμή της ημέρας. Από το πρωί σερβίρει καφεδάκι με σούπερ θέα στον Σαρωνικό, συνοδεία κρύων και ζεστών σνακ (σάντουιτς, ομελέτες κ.α.) και διαφόρων smoothies, ενώ το μεσημέρι σερβίρει νοστιμότατα burger και πιάτα μεσογειακής κουζίνας.

Balux House Project

Balux με θέα θάλασσα

Ένα «σπίτι» με δωμάτια για κάθε γούστο μας υποδέχεται στη Γλυφάδα για χαλαρό καφεδάκι με θέα και άρωμα θάλασσας, αλλά και μπαρο-κατάσταση μόλις πέσει η νύχτα. Στον εξωτερικό χώρο, οι ξαπλώστρες ενδείκνυνται για ηλιόλουστες γουλιές… καφεΐνης, ενώ σύντομα αναμένεται να ανοίξει και το «αδερφάκι» του, το Seaside, με πιο νεανικό προσανατολισμό και εξίσου θαλασσινή αύρα.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share