Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πετράλωνα: Άρωμα παλιάς Αθηναϊκής γειτονιάς - Ένα στέκι που δεν ξεκολλάμε

Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει τα μαγαζιά "σήμα κατατεθέν" των Πετραλώνων

5 Σεπτεμβρίου 2023 07:26
Πετράλωνα: Άρωμα παλιάς Αθηναϊκής γειτονιάς - Ένα στέκι που δεν ξεκολλάμε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα Πετράλωνα είναι ένας γραφικός προορισμός με αύρα παλιάς Αθηναϊκής γειτονιάς που μαγεύει όποιον τα επισκεφτεί. Είναι μια συνοικία εργατική, που όμως τα τελευταία χρόνια αναβαθμίζεται ολοένα και περισσότερα αποτελώντας ένα από τα καινούργια στέκια διασκέδασης της νεολαίας.

Σε κάθε γωνιά των Πετραλώνων θα δείτε θέατρα, μπαράκια αλλά και προσεγμένα εστιατόρια που προσελκύουν το ενδιαφέρον όσων κατοικούν στην Αθήνα αλλά και όσων την επισκέπτονται. Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει 3 μαγαζιά "σήμα κατατεθέν" των Πετραλώνων που σίγουρα πρέπει να επισκεφτείτε. Παράλληλα σας προτείνουμε να δείτε και 9 υπέροχα μέρη για να κάνετε τη βόλτα σας στο κέντρο της Αθήνας!

Πετράλωνα: Άρωμα παλιάς Αθηναϊκής γειτονιάς

Λίγα λόγια για τα Πετράλωνα

Τα Πετράλωνα εκτείνονται από την οδό Πειραιώς μέχρι το λόφο Φιλοπάππου και από την οδό Χαμοστέρνας μέχρι τη γέφυρα Πουλόπουλου. Βρίσκονται βόρεια του Ταύρου και της Καλλιθέας. Στα ανατολικά συνορεύουν με το Κουκάκι, βορειοανατολικά με το Θησείο και στα βορειοδυτικά με το Γκάζι.

Τα Πετράλωνα είναι μια κορεσμένη πυκνοκατοικημένη περιοχή με χαμηλά κυρίως κτίσματα, που γνώρισε έντονη ανοικοδόμηση, ήδη από την δεκαετία του 1950. Χωρίζονται από τις γραμμές της Γραμμής 1 του Μετρό σε Άνω και Κάτω Πετράλωνα. Τα Άνω Πετράλωνα είναι ανατολικά των γραμμών και τα Κάτω δυτικά. Η συνοικία πήρε αυτό το όνομα επειδή παλιά υπήρχαν εκεί μεγάλα πέτρινα αλώνια τα οποία χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοί της για να αλωνίζουν τα σιτηρά τους.

Το τμήμα της συνοικίας που βρίσκεται δυτικά των γραμμών του μετρό στα παλιά χρόνια ονομαζόταν Κατσικάδικα επειδή εκεί σύχναζαν πολλοί αιγοβοσκοί, οι οποίοι περιφέρονταν με τις κατσίκες τους στους δρόμους και μοίραζαν το γάλα στους κατοίκους. Αυτή η ονομασία διατηρήθηκε μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου του 1925, καθώς εκείνη την ημερομηνία απαγορεύτηκε με νόμο η κυκλοφορία των κατσικιών μέσα στην πόλη και οι αιγοβοσκοί άρχισαν ν' αποσύρονται σε άλλες εξοχικές περιοχές. Από τότε η περιοχή έλαβε το σημερινό της όνομα.

Ξεκινήστε την μέρα σας με ένα υπέροχο brunch στο Taf Kappa

Θα το βρεις στον πεζόδρομο των Κάτω Πετραλώνων. Ο προσεγμένος και καλαίσθητος εξωτερικός του χώρος θα σου τραβήξει την προσοχή από την πρώτη κιόλας στιγμή η επίσκεψή σου σε αυτό θα είναι αναπόφευκτη.

Στον κατάλογο του brunch θα βρεις μια μεγάλη ποικιλία πιάτων, ιδανικών για να δώσουν στη μέρα σου μια νόστιμη νότα, συντροφιά με τον αγαπημένο σου καφέ.

Taf Kappa

Συνεχίστε με παραδοσιακό φαγητό από την Χρύσα

Η Χρύσα - Χρύσα ξεκίνησε στις αρχές του 1990 σερβίροντας ελληνική δημιουργική κουζίνα και αφού μετακόμισε στον Κεραμεικό, επέστρεψε ξανά στα παλιά της λημέρια, με ένα υπέροχο μαγαζί κάτι μεταξύ εστιατορίου και μεζεδοπωλείου. Εκεί θα βρείτε λαχταριστά παραδοσιακά φαγητά που σίγουρα θα γίνουν ένα από τα αγαπημένα σας στέκια.

Χρύσα - Χρύσα

Δροσιστείτε με τα υπέροχα Coctails από το Upupa Epops

Ο τσαλαπετεινός στα Πετράλωνα βγάζει μια πολύ ωραία φρεσκάδα. Οι παρέες μοιράζονται στα δυο αναπαλαιωμένα κτίρια και στην cozy αυλή από νωρίς το πρωί μέχρι το βράδυ και απολαμβάνουν φρέσκιες μίξεις από τη δυνατή ομάδα του Upupa Εpops. Οι συνταγές των cocktails είναι σύγχρονες, παιχνιδιάρικες, ιδιαίτερες και όλες με φρέσκα υλικά, που ταιριάζουν με το συνοδευτικό bar food.

Upupa Epops

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share