Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Αθήνα: 5 παραλίες που μπορείς να κάνεις τις βουτιές σου

Οι καλύτερες επιλογές

4 Μαΐου 2021 12:55
Αθήνα: 5 παραλίες που μπορείς να κάνεις τις βουτιές σου

Η λύση είναι μια πάμε... παραλία. Το έχει πει η Ελένη Φουρέιρα και εμείς συμφωνούμε απόλυτα μαζί της.

Για όσους λατρεύουν τη θάλασσα και δεν περιμένουν τον Αύγουστο για να κάνουν τις βουτιές τους, η παραλία είναι ο ιδανικός προορισμός για το Σαββατοκύριακο.

Αν είσαι από αυτούς που η απαγόρευση μετακίνησης τους άφησε στην Αθήνα δεν έχεις να ζηλέψεις τίποτα, αφού υπάρχουν λύσεις και αρκετές παραλίες για να κάνεις το μπάνιο σου, να λιαστείς και ν' απολαύσεις τον καφέ σου.

Το Athensmagazine.gr, σου προτείνει πέντε από τις παραλίες της Αθήνας, στις οποίες θα φτάσεις γρήγορα και θ' απολαύσεις μια όμορφη μέρα ξεφεύγοντας λίγο από την καθημερινότητα και τη ρουτίνα του lockdown.

Παραλία Γλυφάδας

Η παραλία φέτος άλλαξε, αφού ο δήμος φρόντισε να μπει καινούργια άμμος και νέες ξαπλώστρες. Η πρόσβαση είναι εύκολη και δεν θα ταλαιπωρηθείς με το πάρκινγκ.

Η παραλία της Γλυφάδας είναι μια καλή πρόταση για τις βουτιές σου

Η παραλία έχει ζωή και τον χειμώνα, καθώς είναι αρκετοί οι χειμερινοί κολυμβητές. Αν σου αρέσουν οι ρακέτες, τότε είναι μια πολύ καλή ιδέα.

Παραλία Άγιος Κοσμάς

Πρόκειται για μια πολύ γνωστή παραλία με αμμουδιά, που βρίσκεται αρκετά κοντά στο κέντρο. Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού θα βρεις ξαπλώστρες, ομπρέλες κι άλλες υπηρεσίες. Οι επισκέπτες εξυπηρετούνται στις μετακινήσεις τους με το τραμ.

Η παραλία του Αγίου Κοσμά

Παραλία Αλίμου

Αποτελεί την κοντινότερη παραλία, μόλις 8χλμ από το κέντρο της πρωτεύουσας. Βρίσκεται κατά μήκος του παραλιακού δρόμου και είναι οργανωμένη. Λόγω της μικρής απόστασης συγκεντρώνει πολύ κόσμο.

Μπορεί να την επισκεφτεί κάποιος με το τραμ.

Η παραλία Αλίμου βρίσκεται 8χλμ από το κέντρο της Αθήνας

Ακτή Βουλιαγμένης

Είναι μια όμορφη, οργανωμένη παραλία και βρίσκεται 15χλμ από το κέντρο της Αθήνας. Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού θα βρεις εκεί μπαρ, εστιατόριο, καφετέριες, εγκαταστάσεις για σπορ.

Επιπλέον, είναι προσβάσιμη σε άτομα με κινησιακά προβλήματα. Μπορεί να πάει κανείς και με λεωφορεία.

Η Ακτή Βουλιαγμένης είναι οργανωμένη

Λιμανάκια Βουλιαγμένης

Για όσους προτιμούν τις πιο ήσυχες παραλίες, τα λιμανάκια της Βουλιαγμένης είναι μια καλή λύση, καθώς διαθέτουν αρκετούς κολπίσκους και πολλά βράχια. Η θέα με το απέραντο γαλάζιο θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω.

Ωστόσο, επειδή εκεί κοντά δεν υπάρχει κάποιο μαγαζί θα πρέπει να πάτε εφοδιασμένοι με καφέ, νερό και ότι άλλο θελήσετε κατά τη διάρκεια της παραμονής σας.

Λιμανάκια Βουλιαγμένης για μπάνιο

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share