Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024

Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας: Έτσι θα αξιοποιηθεί η επένδυση στο πιλοτικό πρόγραμμα

Όσα ανέφερε ο Κώστας Μπακογιάννης

20 Δεκεμβρίου 2020 13:14
Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας: Έτσι θα αξιοποιηθεί η επένδυση στο πιλοτικό πρόγραμμα

Μπορεί ο "Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας" να "ξηλώθηκε" πριν αρκετές μέρες αλλά σύμφωνα με τον δήμαρχο της Αθήνας Κώστα Μπακογιάννη ο εξοπλισμός του θα δοθεί στις γειτονιές της Αθήνας. Επίσης δείτε στο Σύνταγμα άναψε πριν λίγες μέρες το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα.

Ειδικότερα ο δήμαρχος Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης μίλησε στο Open σχετικά με τις δράσεις του Δήμου Αθηναίων όπου και ανέφερε τι θα γίνει μετά τον "Μεγάλο Περίπατο".

"Ο Μεγάλος Περίπατος μπαίνει σταδιακά στη δεύτερη φάση"

Ο Κώστας Μπακογιάννης υποστήριξε πως ο «Μεγάλος Περίπατος δεν κόστισε ούτε ένα ευρώ» και το εξήγησε λέγοντας πως «όπως έχουμε σχεδιάσει το έργο, ο αστικός εξοπλισμός θα βρει τη θέση του στις γειτονιές της πόλης, τίποτα δεν πάει χαμένο. Θα το δείτε με τα ίδια σας τα μάτια».

Ειδικότερα τόνισε πως «ο Μεγάλος Περίπατος μπαίνει σταδιακά στη δεύτερη φάση, ώστε να ολοκληρωθεί το παζλ που λέγεται Αθήνα, υπάρχει σχέδιο, το οποίο προβλέπει πού θα πάει ο αστικός εξοπλισμός. Ο Μεγάλος Περίπατος θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις. Πρώτη φάση ολοκληρώνεται, τελειώνει. Η δεύτερη φάση θα γίνει μέσα στο 2021, οπότε αρχίζουν τα μόνιμα έργα. Ο μεγάλος Περίπατος είναι τέσσερα πράγματα:

Η διαπλάτυνση της Ερμού, το Σύνταγμα, η Βασιλίσσης Όλγας και η Πανεπιστημίου. Αυτή τη στιγμή το Μετσόβιο ολοκληρώνει την αξιολόγηση για τον Μεγάλο Περίπατο, μελετά τα πάντα, και μετά θα προχωρήσουμε. Είναι ένα κομμάτι της ανάπλασης. Είναι πολλά αυτά που συνθέτουν το πάζλ που λέγεται Αθήνα».

Ακόμη ο Κώστας Μπακογιάννης αναφέρθηκε και στις δράσεις του δήμου Αθηναίων, και τις δομές που υπάρχουν για τους αστέγους. «Είναι πολύ δύσκολα κι ιδιαίτερα αυτά τα Χριστούγεννα. Όλοι προσπαθούμε. Φέτος θέλαμε αν ρίξουμε τα φωτά σε αυτούς τους εργαζόμενους που έχουν καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες όλους αυτούς τους μήνες της καραντίνας. Θέλαμε να τους πούμε και δημόσια ένα ευχαριστώ» είπε χαρακτηριστικά.

"Θα μοιράσουμε χιλιάδες πακέτα με τρόφιμα κατ’ οίκον σε όσους έχουν ανάγκη"

Για το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι ανέφερε: «Πρέπει να κοιτάμε γύρω μας. Υπάρχουν ηλικιωμένοι που είναι μονοί κι αισθάνονται ανήμποροι. Υπάρχει γραμμή του "Βοήθεια στο Σπίτι PLUS". Απαντά κοινωνικός λειτουργός και μετά κάποιος πάει σπίτι για βοήθεια. Κάνεις σε αυτή την πόλη να μην αισθάνεται μόνος του».

«Θα μοιράσουμε χιλιάδες πακέτα με τρόφιμα κατ’ οίκον σε όσους έχουν ανάγκη. Ξεκινάμε Τρίτη-Τεταρτη κατ’ οίκον για να μην έχει συνωστισμό. Υπάρχουν και 2.500 παιδάκια στο δήμο που θα στείλουμε παιχνίδια. Αρκετές χιλιάδες οικογένειες που θα πάρουν φαγητά, έχει αυξηθεί ο αριθμός όσων έχουν ανάγκη μες στην πανδημία. Δίνουμε προσοχή στις ευάλωτες ομάδες. Κάναμε και μία νέα δομή για τους αστέγους. Και μια ακόμη δομή για άστεγους χρηστές ναρκωτικών. Που τους στηρίζει».

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share