Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Tέλος πια στα βαρετά team building: After office διασκέδαση

Having fun & team building

19 Οκτωβρίου 2020 10:28
Tέλος πια στα βαρετά team building: After office διασκέδαση

Αυτές είναι οι καλύτερες προτάσεις για να διατηρήσεις ή και να αυξήσεις τις καλές σχέσεις μεταξύ των μελών της ομάδας σου στη δουλειά.

O όρος team building, στο πρώτο άκουσμα, ακούγεται ξεκάθαρα ξενέρωτος και η πρώτη σκέψη πάει σε κάποια βαρετά meetings με «ειδήμονες» να σε συμβουλεύουν για… σύσφιξη σχέσεων!

Βέβαια, στην covid εποχή, που η remote εργασία πάει... σύννεφο, οι εξωτερικές - με προσοχή στις αποστάσεις και τις μάσκες, πάντα - δραστηριότητες, αποτελούν... μονόδρομο! Για αυτό, είτε είσαι εργοδότης, είτε προϊστάμενος, είτε απλός εργαζόμενος ο οποίος βλέπει το κλίμα στη δουλειά του να... χαλάει, λόγω απόστασης, είναι καιρός να δράσεις!

Και για να μη... χαθείς ψάχνοντας τις ιδανικές team building ideas, το κάναμε εμείς για εσένα και σου τις παρουσιάζουμε!

Lasertag Arena (για τους τολμηρούς)

Αν δεν έχεις δοκιμάσει ποτέ τη Lasertag Arena, καιρός να το κάνεις! Το απόλυτο παιχνίδι δράσης στα Village Cinemas στου Ρέντη, έχει οδηγήσει τη διασκέδαση σε... άλλο επίπεδο! Οι οδηγίες είναι πολύ απλές. Έχεις το όπλο σου, το κρατάς με τα δύο χέρια, στοχεύεις στα φωτεινά σημεία της πανοπλίας του αντιπάλου, ενώ προσέχεις να μην πετύχει κανείς τη δική σου πανοπλία γιατί απενεργοποιείσαι!

Μάζεψε, λοιπόν, τους συναδέλφους σου, χωριστείτε σε ομάδες ή παίξτε ο καθένας για την... πάρτη του και ας νικήσει ο πιο γρήγορος! Εκείνος, που θα καταφέρει να φυλαχτεί από τα λέιζερ των αντιπάλων του! Μπορεί με τον ανταγωνισμό να ανάψουν λίγο τα... λέιζερ, όμως στο τέλος της ημέρας κάθε υπάλληλος θα έχει περάσει καλά και θα έχει γελάσει με την ψυχή του! Κι όσο για τη νικήτρια ομάδα ή τον μοναδικό νικητή (αναλόγως ποιον τύπο παιχνιδιού επιλέξετε)... Ε, κέραστέ τους μια πάστα! Εντάξει, μπορεί να δοθεί όντως έπειτα από κλήρωση κάποιο χρηματικό έπαθλο, ένα ταξίδι ή ένα δείπνο.

Cocktail Party (για τους κυριλέ)

Ένας all time classic τρόπος για να φέρεις την ομάδα σου πιο κοντά. Ένα cocktail party με χαλαρή μουσικούλα και νόστιμο finger food για να συνοδεύσει τα δροσερά κοκτέιλ. Τα «πηγαδάκια» και το chit-chat δεν είναι εύκολο να αποφευχθούν. Κι ούτε πειράζει αν γίνουν. Ωστόσο, μπορείς να βρεις μερικά τεχνάσματα ώστε να συγκεντρώσεις άπαντες. Ένας μίνι διαγωνισμός με γρίφους ή ένα μικρό παιχνίδι τύπου «Ρουκ Ζουκ» θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά στη βραδιά!

Υπάρχουν διάφοροι χώροι που μπορούν να φιλοξενήσουν το event σου. Εξαιρετικές επιλογές αποτελούν το The Hub στα Πετράλωνα, το Nalu στον Άλιμο, που βρίσκεται δίπλα στην παραλία, αλλά και το Clumsies που βρίσκεται στην «καρδιά» του κέντρου.

Escape Rooms (για τους... σπιρτούληδες)

Κακά τα ψέματα. Πολλοί από τους εργαζόμενους στο μεγαλύτερο ποσοστό των εταιρειών, καταστρώνουν καθημερινά το... σχέδιο απόδρασής τους από τη δουλειά. Άλλοι το πετυχαίνουν τεχνηέντως, άλλοι πιο άτσαλα, άλλοι περιμένουν την κατάλληλη στιγμή. Για να μην έχεις λοιπόν και εσύ... φευγάτους εργαζόμενους που όταν δεν βλέπει κανείς κάνουν πλάνα για το πώς να την... κάνουν, κάλυψε εσύ εντέχνως την «ανάγκη» για απόδραση! Απλά όχι από τη δουλειά, αλλά από χώρους ειδικά διαμορφωμένους για αυτόν τον σκοπό.

Τι καλύτερο από το να ενώσετε τις δυνάμεις με τους εργαζόμενους ή συναδέλφους σου, ώστε να βρείτε το τέλειο σχέδιο απόδρασης; Και, μάλιστα, όταν η αδρεναλίνη ανεβαίνει στα ύψη, καθώς αν δεν συνδυάσετε τη σπιρτάδα με την ταχύτητα στους γρίφους, αλλά και την παρατηρητικότητα, θα χάσετε!

Ιδανικό escape room για Team Building events, είναι το GAME OVER. Ένας εξαιρετικά προσεγμένος χώρος, με έξυπνους και διασκεδαστικούς γρίφους, αλλά και με live act, για περισσότερες δόσεις αδρεναλίνης!

Οι team building δραστηριότητες ήταν πάντα μια πολύ καλή επιλογή για να διατηρήσεις το καλό κλίμα στο εργασιακό σου περιβάλλον και οι υφιστάμενοί σου να έρθουν πιο κοντά. Το καλό εργασιακό περιβάλλον και οι πιο φιλικές συναδελφικές σχέσεις πάντα ωφελούν στην αποδοτικότητα των εργαζομένων και τη μακροπρόθεσμη ευημερία της εταιρείας.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share