Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του Φεστιβάλ του Δήμου Αμαρουσίου

27 Αυγούστου 2020 10:45
Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του Φεστιβάλ του Δήμου Αμαρουσίου

Με αφορμή την έναρξη του Φεστιβάλ του Δήμου Αμαρουσίου, ο Δήμαρχος κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Νίκος Πέππας, παρέθεσαν Συνέντευξη Τύπου με σκοπό να ενημερώσουν σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής των εκδηλώσεων βάσει υγειονομικού πρωτοκόλλου αλλά και να παρουσιάσουν τους καλλιτέχνες που θα λάβουν μέρος στο πολιτιστικό αυτό δρώμενο του Δήμου.

Η έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει στις 2 Σεπτεμβρίου με μια από τις σημαντικότερες λαϊκές φωνές, τη Γιώτα Νέγκα και θα συνεχίσει μέχρι και τις 16 Σεπτεμβρίου με πλούσιο πρόγραμμα και ποιοτικές θεατρικές αλλά και μουσικές παραστάσεις. Συγκεκριμένα, εκτός από τη Γιώτα Νέγκα, στο Φεστιβάλ θα λάβουν μέρος ο Μανώλης Μητσιάς, η Ελένη Βιτάλη, ο Δημήτρης Μπάσης, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Μαρίζα Ρίζου και ο Σταύρος Σαλαμπασόπουλος.

Ωστόσο, ο Δήμος Αμαρουσίου έχει εξασφαλίσει εξαιρετικές παραστάσεις για τους λάτρεις του θεάτρου, όπως η "Άγρια Δύση" και το "Πέτρες στις Τσέπες του". Το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με τη "Μεικτή Χορωδία του Δήμου Αμαρουσίου Τερψιχόρη Παπαστεφάνου".

Το Φεστιβάλ του Δήμου Αμαρουσίου αποτελεί πλέον θεσμό για τα καλλιτεχνικά δρώμενα των Βορείων Προαστίων μιας και εδώ και 13 χρόνια φροντίζει για τη διασκέδαση των πολιτών προσφέροντάς τους ένα μοναδικό και ποιοτικό θέαμα.

Στη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος του Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου 2020, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Αμπατζόλου, εγγυήθηκε πως ο Δήμος αλλά και όλοι οι διοργανωτές των εκδηλώσεων είναι έτοιμοι για να παρουσιάσουν ένα ασφαλές Φεστιβάλ τόσο για τους πολίτες του Αμαρουσίου αλλά και για τους επισκέπτες που θα επιλέξουν να ψυχαγωγηθούν μέσω αυτού, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, διατηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις.

Νίκος Πέππας - Θεόδωρος Αμπατζόγλου

Μπορεί άλλοι Δήμοι να διέκοψαν τις εκδηλώσεις τους λόγω της πανδημίας που πλήττει τη χώρα μας, ο κύριος Πέππας όμως τόνισε πως ο Δήμος Αμαρουσίου στάθηκε δίπλα στους πολίτες ακόμη και αυτή τη δύσκολη περίοδο οργανώνοντας διαδικτυακά προγράμματα για τα μαθήματα παντός τύπου, κάτι το οποίο είχε ιδιαίτερη ανταπόκριση. Συμπληρώνοντας δήλωσε πως είναι ήδη έτοιμοι να συνεχίσουν τα μαθήματα και τα προγράμματα μέσω τηλεδιδασκαλίας για τη νέα σεζόν και μάλιστα κατά αυτόν τον τρόπο να καλύψουν και την επιθυμία για μάθηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες, τα οποία δεν μπορούν να έχουν άνετη πρόσβαση στο Πολιτιστικό Κέντρο.

Ο Δήμαρχος αλλά και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ ενημέρωσαν το κοινό για το τι θα γίνει σε περίπτωση ακύρωσης των εκδηλώσεων, παρ' όλο που είναι βέβαιοι πως όποια κι αν είναι η κατάσταση της χώρας την ημέρα της επίσημης έναρξης, το Φεστιβάλ δεν θα ακυρωθεί, ίσως μόνο να αναβληθεί. Σε περίπτωση, λοιπόν, αναβολής, τα εισιτήρια που θα έχουν ήδη προμηθευτεί οι πολίτες θα ισχύουν κανονικά για τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής της εκάστοτε εκδήλωσης.

Γνωρίζοντας πως ο κόσμος διατηρεί τις επιφυλάξεις τους λόγω της κατάστασης αλλά παράλληλα διψά για διασκέδαση, το Δημοτικό Συμβούλιο θεωρεί πως τηρώντας τις απαραίτητες διαδικασίες αλλά και τα μέτρα προφύλαξης θα μπορέσει μέσα από τις μουσικές και θεατρικές βραδιές του Φεστιβάλ να προσφέρει στο κοινό μια ισχυρή νότα αισιοδοξίας.

Ολοκληρώνοντας, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στη δημιουργία Δημοτικού Θεάτρου λέγοντας χαρακτηριστικά πως "όλοι έχουν δικαίωμα στα πολιτιστικά δρώμενα και δεν πρέπει να αποκλείεται κανείς από αυτά" και συμπλήρωσε λέγοντας πως "ήρθε η ώρα για τα 2.500 και πλέον μέλη των πολιτιστικών τμημάτων και όλους τους Μαρουσιώτες να αποκτήσουν τη δική τους πολιτιστική στέγη, που θα προσδώσει ένα νέο κύρος στον πόλη" δεσμευόμενος πως το έργο αυτό θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Κλείνοντας, ο Δήμαρχος κ. Αμπατζόγλου, αλλά και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ έκαναν θερμή παράκληση προς όλους τους πολίτες να προμηθευτούν τα εισιτήρια τους ηλεκτρονικά και μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις να επισκεφθούν το χώρο του Δημαρχείου για να αποφεύγονται οι άσκοπες επαφές.

Νίκος Πέππας, Γιώττα Νέγκα, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, Κωστής Σηφάκης, Γιάννης Νικολαράκος

Σημειώνεται πως:

Προπώληση εισιτήριων γίνεται στο viva.gr και στο 11876 καθώς και από το ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ στο ισόγειο (Βασ. Σοφίας 9 & ∆ημ. Μόσχα) από ∆ευτέρα έως Παρασκευή από τις 10:00 έως τις 14:00. Πληροφορίες στο τηλ. 2132038059. ∆εν θα διατίθενται εισιτήρια από το ταμείο του Αίθριου Θεάτρου.

Στις συναυλίες - παραστάσεις που έχουν ελεύθερη είσοδο, η είσοδος θα γίνεται μόνο με ονομαστική πρόσκληση.

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας κατά την είσοδο και κατά την έξοδο από το χώρο της εκδήλωσης.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, λόγω των περιορισμένων θέσεων, σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα του Υπ. Υγείας και του ΥΠΠΟ.

Πληροφορίες καθώς και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μπορείτε να βρείτε:

Στο Facbook του Φεστιβάλ: Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου

Στο Facebook του Πολιτιστικού Κέντρου: Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αμαρουσίου

Αλλά και στην επίσημη ιστοσελίδα: maroussi.gr

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share