Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Πρέπει να καταλήξουμε στο τι θέλουμε» - Η τοποθέτηση του Γιώργου Πατούλη για τον Μεγάλο Περίπατο

Όλα όσα είπε

12 Ιουλίου 2020 18:12
«Πρέπει να καταλήξουμε στο τι θέλουμε» - Η τοποθέτηση του Γιώργου Πατούλη για τον Μεγάλο Περίπατο
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας βρίσκεται σε εξέλιξη και τη δική του τοποθέτηση πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, που ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι μέχρι το φθινόπωρο πρέπει να υπάρξουν αποφάσεις, για το πώς θα υλοποιηθεί το σχέδιο.

Ο κύριος Πατούλης επεσήμανε το κίνδυνο, που ελλοχεύει για τις περιοχές του κέντρου, αν δεν υπάρξει ξεκάθαρο πλάνο που να μην της ζημιώσει, ενώ πρόσθεσε πως οι μεγάλες πόλεις πρέπει να γίνουν πιο φιλόξενες, αν και ήδη δεν είναι ενθαρρυντικό πως τα δέντρα έχουν κιόλας ξεραθεί.

«Πρέπει να έχουμε πόλεις πιο φιλόξενες στον πολίτη, τον περιπατητή, τον ποδηλάτη και φιλική προς το περιβάλλον. Δεν πρέπει, όμως, και να βιαζόμαστε, καθώς πρέπει να κάνουμε κινήσεις αποδεκτές στο επιχειρηματικό και ιστορικό κομμάτι.

Ο Μεγάλος Περίπατος είναι ένα μεγάλο οραματικό σχέδιο και είναι καλό το καλοκαίρι να αξιολογηθεί, αλλά το φθινόπωρο πρέπει να έχουμε καταλήξει στο τι θέλουμε, για να μη δούμε ατελείωτες ουρές και επιχειρηματική αδυναμία, σαν συνέπεια, στις περιοχές του κέντρου», δήλωσε στην ΕΡΤ.

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας: Βανδαλισμοί στον Μεγάλο Περίπατο

Μετά από συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις σημειώθηκαν βανδαλισμοί στον "Μεγάλο Περίπατο".

Μεταξύ με όσους διαμαρτύρονταν ήταν και ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος μετείχε στη συγκέντρωση.

Η πορεία προς το Σύνταγμα εξελίχθηκε ομαλά, ωστόσο ορισμένοι εκ των διαδηλωτών κατάφεραν να βανδαλίσουν τις ζαρντινιέρες τόσο στην πλατεία όσο και στην Πανεπιστημίου, οι οποίες έχουν τοποθετηθεί στο πλαίσιο του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας, και θα δείτε εδώ πόσο κόστισε η κατασκευή του.

Έγραψαν συνθήματα με μαύρη και κόκκινη μπογιά στις ζαρντινιέρες, ενώ κατάφεραν να «ξηλώσουν» και τουλάχιστον μία.

Πηγή: Protothema.gr

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share