Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Παλλήνη: Στα 5 καλύτερα ταβερνάκια

Το Athensmagazine.gr σας προτείνει

22 Ιουνίου 2020 10:05
Παλλήνη: Στα 5 καλύτερα ταβερνάκια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Παλλήνη για κάποιους μπορεί να θεωρείτε εξοχή και ταξίδι μακρινό αλλά αξίζει τον κόπο να την επισκεφτείτε για τους 5 παρακάτω λόγους. To Athensmagazine.gr σας προτείνει!


Το "ταβερνάκι του Σαμψών"

Το "ταβερνάκι του Σαμψών" προσφέρει κυπριακή κουζίνα τα τελευταία 14 χρόνια. Διακρίνεται για την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών και του φαγητού του καθώς και για τον παραδοσιακό χαρακτήρα του. Αξίζει να το επισκεφτείτε.

Ταβέρνα Τουρκαντώνη

Μια κλασσική ταβέρνα λίγα μέτρα από την πλατεία, στα όρια του καλτ, μας παροτρύνει «φάε πιες» και σερβίρει νοστιμιές από τον απλό της κατάλογο ο οποίος δίνει έμφαση στα κρεατικά. Στα παραδοσιακά άνετα τραπεζάκια με τα καρό τραπεζομάντιλα καταφθάνουν κρεατικά σούβλας και σχάρας, όπως παϊδάκια αρνίδια, λουκάνικο χωριάτικο, προβατίνα, σπαλομπριζόλες, κοντοσούβλι, χεράτες πατάτες… «βουνό» και ζουμερά μπιφτέκια σε γενναιότατες μερίδες. Ενίοτε βγάζει και κοκορέτσι το οποίο επίσης συγκαταλέγεται στα hit του καταλόγου.

Προτείνουμε να μην πάρετε πολλά ορεκτικά, γιατί είναι δεδομένο ότι θα αναγκαστείτε να ζητήσετε «πακέτο» όταν έρθουν τα κυρίως, αλλά αν… επιμένετε τότε η τυροκαυτερή και η μεσογειακή πίτα είναι τίμιες επιλογές. Ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 12€ το άτομο με χύμα κρασί.

Ένα+Ένα Μεζέ

Δεν πρόλαβε να κλείσει 2 μήνες και όμως γίνεται χαμός! Το Ένα+Ένα Μεζέ είναι μιά παρείστικη ταβέρνα που με πολύ μεράκι έχει δημιουργηθεί για να προσφέρει μοναδικές γεύσεις σε έναν υπέροχο χώρο πάνω στην πλατεία ελευθερίας της Παλλήνης.

Το μενού λιτό, κλασσικό αλλά αρκετό για να ικανοποιήσει τους λάτρεις του καλού φαγητού. Κλασσικές γεύσεις από τα ορεκτικά κιόλας όπως φάβα, κολοκυθάκια, φέτα ψητή, σαγανάκι, λουκάνικο και κεφτεδάκια. Στα κυρίως υπάρχουν παϊδάκια αρνίσια γάλακτος, φιλέτο κοτόπουλο, μπιφτέκι μοσχαρίσιο ακόμη και συκωτάκι! Στο τέλος μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε λουκουμάδες με μέλι ή μερέντα. Το καλύτερο είναι η σχέση ποιότητας τιμής και το σίγουρο είναι ότι αν πάτε θα θέλετε σίγουρα να το επισκεφθείτε ξανά. Βρείτε παρέα και κλείστε τραπέζι τώρα!

Αρχηγείον

Στην οδό Θεσσαλονίκης οι μυρωδιές «σπάνε μύτη» και γι’ αυτό ευθύνεται το Αρχηγείον, ένα new age ψητοπωλείο με φωτεινή σάλα και μοντερνο-vintage διακόσμηση. Το μενού του απλό πλην τίμιο, περιλαμβάνει όλες τις γεύσεις που περιμένει να γευτεί ένας φαν του κρέατος, με αρκετές πολίτικες επιλογές.

Πικάντικο σαγανάκι με σουτζούκι, αυγά ψημένα στον φούρνο με πατάτες και καπνιστό λουκάνικο, εξαιρετικό χειροποίητο μοσχαρίσιο κεμπάπ – δοκιμάστε την «έκδοση» αδάνα και το γιαουρτλού – και γενναίο ατομικό κοντοσούβλι κοτόπουλου με γέμιση τυριού και πιπεριάς ή απλό, παραδοσιακό χοιρινό κοντοσούβλι είναι μερικά από τα πιάτα που ξεχωρίζουν. Σημειώστε ότι αν και σουβλατζίδικο δεν σερβίρει γύρο, παρά μόνο καλαμάκια. Για ένα λουκούλειο γευμα, με μπύρα υπολογίστε περί τα 15€/άτομο.

Κρητικός

Ο Κρητικός είναι το meating point της Αθήνας, με τον πιο απλό και τον πιο famous κόσμο που πηγαίνει απλά για τη γεύση και όχι για το θεαθήναι της υπόθεσης. Δεν είναι το φθηνό μαγαζί, εύκολο και προσιτό για όλους, αλλά εδώ επιβεβαιώνεται το “ό,τι πληρώνεις παίρνεις”. Εδώ και 50 χρόνια έχει μια μακρά ιστορία και σταθερότητα, τις οποίες καταλαβαίνεις όχι από το πόσο έντονα πηγαίνει ο κόσμος, αλλά από το πόσο ευχαριστημένος και γεμάτος φεύγει. Για να ξαναπάει...

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share