Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ίλιον: Οι 9 καλύτερες επιλογές για φαγητό

Το Athensmagazine.gr σας προτείνει!

17 Ιουνίου 2020 10:05
Ίλιον: Οι 9 καλύτερες επιλογές για φαγητό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σαν μέρος των Δυτικών προαστίων που σφύζουν από ζωή, το Ίλιον έχει και αυτό τα "στέκια" του για καλό φαγητό και καλοπέραση. Εμείς σου βρήκαμε τα 9 εστιατόρια και ταβέρνες που αξίζει να επισκεφτείς.

Το Λαϊκό

Σε μια πραγματική όαση δροσιάς, η ταβέρνα το Λαϊκό, μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο πολυσύχναστα στέκια παρέας σε μια ιδιαίτερα ήσυχη περιοχή του Ιλίου. Ιδανικό για οικογένειες και παρέες σε συναρπάζει με την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα του η οποία αποτελείται από σπιτικές συνταγές, σε κρεατικά αλλά και θαλασσινά, φτιαγμένες με πολύ μεράκι και αγάπη για την μαγειρική και τους πελάτες του καταστήματος.

Άλλωστε το Λαϊκό είναι σημείο συνάντησης για τους φανατικούς πελάτες του που συνηθίζουν να συχνάζουν εκεί. Τα σπιτικά φαγητά μπορείτε να συνοδεύσετε με πολύ καλής ποιότητας κρασί και τσίπουρο, τα οποία επιλέγονται από τα παιδιά του μαγαζιού με τις πιο απαιτητικές προδιαγραφές.

Το μόνο σίγουρο είναι πως τα τραπέζια στην πλατεία κάτω από το καλοκαιρινό φεγγάρι και οι εξαιρετικές γεύσεις θα σας συναρπάσουν δημιουργώντας για εσάς μια ακόμα επιλογή προορισμού για καλό φαγητό. Ανοιχτά κάθε μέρα από το πρωί με εκλεκτούς μεζέδες και παγωμένη μπύρα.

Πυρόλιθος

Το εστιατόριο Πυρόλιθο θα τον βρείτε στη μέση μιας ήσυχης γειτονιάς στο Ίλιον απέναντι από ένα μικρό παρκάκι με καθαρή και λιτή ατμόσφαιρα σε λευκό και πράσινες αποχρώσεις. Το καλοκαίρι έχει και τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο.

Εδώ θα βρείτε ο,τι τραβάει η όρεξή σας από θαλασσινά. Δοκιμάζουμε οπωσδήποτε το καρπάτσιο τόνου, το οποίο είναι φρεσκότατο και όσο πρέπει καυτερό χάρη στην πιπεριά τσίλι. Εξαιρετική επίσης η σπαγγετάδα με αχιβάδες (σκορδάτη, μυρωδάτη, χωρίς φειδώ στις αχιβάδες).

Δοκιμάζουμε γιουβέτσι με καραβιδόψυχα, το καπνιστό χέλι με φύκια και πικάντικη μουστάρδα και ρωτάμε για τα φρέσκα ψάρια του. Στον κατάλογο επίσης περιλαμβάνονται όστρακα, μύδια, γαύρος μαρινάτος και άλλα πολλά. Αν στην παρέα υπάρχουν και άνθρωποι που προτιμούν το κρέας τα μπιφτέκια είναι μια πολύ καλή επιλογή.

Το Μιτάτο

Το Μιτάτο είναι μια κρητική ταβέρνα στο Ίλιον με "σπιτικό" κρητικό φαγητό και γεύσεις που θα σας ταξιδέψουν στο νησί της Κρήτης. Πρόκειται για μια παραδοσιακή ταβέρνα με ξυλόφουρνο και ειδική κατασκευή για ψητό αντικριστό που είναι και το ατού του εστιατορίου.

Εκτός από αντικριστό όμως μπορείς κανείς να δοκιμάσει και άλλες προτάσεις και σπεσιαλιτέ της κρητικής κουζίνας όπως είναι το γαμοπίλαφο, το αντικριστό αρνάκι με σταμναγκάθι αλλά και μια σειρά από παραδοσιακά ορεκτικά και σαλάτες. Μην διστάσετε να παραγγείλετε τις πατάτες στο ξυλόφουρνο, η γεύση τους θα σας αποζημιώσει. Αξίζει να επιλέξετε γνήσια κρητική τσικουδιά ή κρασί.

Στα συν του Μιτάτου ειναι λογικές τιμές για την εποχή μας, το άριστο σέρβις και η ποιότητα του φαγητού που προσφέρει.

Cook Bar Enzzo

Τη συνήθεια που έγινε λατρεία αποτελεί από το 2014 το COOK BAR ENZZO αφού πρόκειται για ένα ξεχωριστό all day food restaurant. Από το πρωί, με ολόφρεσκες αραβικές πίτες & σάντουιτς με χειροποίητο ψωμί, pancakes και ομελέτες για πρωταθλητές (όπως η “RockyBalboa” η οποία γίνεται με ασπράδια αυγού), σας φτιάχνουν τη διάθεση για μια δημιουργική μέρα.

Από το μεσημέρι μέχρι τα ξημερώματα της επόμενης μέρας με φιλόδοξες και τολμηρές προτάσεις με βασικό αντικείμενο την πίτσα και τα ζυμαρικά αλλά και όχι μόνο. Burgers, ποικιλίες κρεατικών, δροσερές σαλάτες, προκλητικές βάφλες, κρέπες και πολλά άλλα πεντανόστιμα πιάτα περιμένουν να τα δοκιμάσετε.

Το βραδινό σας γεύμα αποτελεί για τους Σεφ του CookBar πρόκληση και συνοδεύεται από μια μεγάλη λίστα κρασιών. Βέβαια, πέρα από τις γευστικές επιλογές μπορείτε να απολαύσετε το ποτό ή το cocktail σας ανάμεσα σε δεκάδες επιλογές.

Ο χώρος του COOKBARENZZO είναι καλλιτεχνικά δημιουργημένος και εξυπηρετεί από ζευγάρια μέχρι μεγάλες παρέες ενώ για τους καλοκαιρινούς μήνες η απόλαυση μεταφέρεται στην πανέμορφη ταράτσα του αγαπημένου Enzzo de Roof Project!

Ταβέρνα Σινανης

Η ταβέρνα Σινάνης χρονολογείται από το 1936, τότε που ήταν και κουρείο και μαγειρίο στα δύσκολα εκείνα χρόνια. Η γιαγιά Κατίνα σέρβιρε κάποια πιάτα μαζί με το βαρελίσιο κρασί. Σήμερα στο τιμόνι βρίσκεται η τρίτη γενιά, η δημοσιογράφος Κατερίνα Σινάνη η οποία έχει κρατήσει τον χώρο ίδιο με τότε, με κάποιες μικροαλλαγές για φρεσκάρισμα. Εδώ το φαγητό είναι νόστιμο, περιποιημένο και μαμαδίστικο. Ένα μέρος που αξίζει να επισκεφθείτε την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στο Ίλιον.

Η Στάνη του Βλάχου

Μια οικογενειακή ταβέρνα που κρατάει τις παραδόσεις από το 1991. Εδώ θα φάτε το καλύτερο ελληνικό κρέας με μεράκι και τεχνική καθε νερά ψημένο στην ψησταριά. Εδω επίσης θα βρείτε αρνί, κοντοσούβλι, λουκάνικα και ένα πλήθος ορεκτικών που θα σας χορτάσει και θα σας ικανοποιήσει..

Το Ξηρόμερο

Το Ξηρόμερο το δημιούργησε ο σεφ Σπύρος Μπενέκος και η σύζυγός του σ' ένα παραδοσιακά διαμορφωμένο περιβάλλον, με συνδυασμό πέτρας και ξύλου, όπου μπορείτε να απολαύσετε νόστιμα και εκλεκτά πιάτα. Σαλάτες, ορεκτικά, πιάτα της ώρας, μαγειρευτά, ψητά σούβλας, σουβλάκια, κεμπάπ, κρέατα με παραδοσιακές συνταγές και special προβατίνα ψητή που αξίζει να δοκιμάσετε.

Η Μυτιλήνη

H ταβέρνα Μυτιλήνη στο Ίλιον προσφέρει ελληνική κουζίνα, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, σε ένα ανανεωμένο και ζεστό χώρο με κλασική αρχιτεκτονική και διακόσμηση. Το μενού περιλαμβάνει εκλεκτές γεύσεις, που ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις της ψαροφαγίας.

Σπεσιαλιτέ του εστιατορίου είναι η γαριδογιουβετσάδα, η γαριδομακαρονάδα και το μυδοπίλαφο. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε τα φρέσκα ψάρια της ημέρας τηγανητά ή ψητά και να τα συνοδέψετε με ένα από τα εκλεκτά κρασιά της κάβας του εστιατορίου.

Ο Ριζικας

Ένα παραδοσιακό κρητικό εστιατόριο σε ένα όμορφο χωρο με νόστιμο και φρέσκο φαγητό. Ωραία πιάτα, καλές μερίδες και ζωντανή μουσική για τους γλεντζέδες. Τα παιδιά εδώ είναι άκρως φιλικά και η εξυπηρέτηση άψογη.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share