Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Βύρωνας: 5 σημεία αναφοράς για καλό φαγητό

To Athensmagazine.gr σας προτείνει!

17 Ιουνίου 2020 09:58
Βύρωνας: 5 σημεία αναφοράς για καλό φαγητό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στον Βύρωνα υπάρχουν διαχρονικές, και όχι μόνο, αξίες που αξίζει να επισκεφτείς για καλό φαγητό. Εμείς στο Athensmagazine.gr διαλέξαμε τις 5 κορυφαίες για να επιλέξεις.

Ταβέρνα Τζιμης

Η κλασική Αθήνα του κέντρου, για το ψητό της ορκίζεται στο όνομα του «Τζίμη». Η πλατεία Αγίου Λαζάρου στο Βύρωνα είναι ένα κλειστό σύμπαν χαράς, που μπορεί να μην σου ανοίγει την καρδιά, και τη θέα του, από το δρόμο, όμως όταν μπεις στα τετραγωνικά της θα ζήσεις τη χαρούμενη ζωή της γειτονιάς που παίρνει τον αέρα της στα ταβερνάκια και τα πολυάριθμα καφέ.

Θεϊκή, τραγανή πατάτα κομμένη στο χέρι, κοκορέτσι ρουστίκ και με το λιπάκι που θα του δώσει την περίσια νοστιμιά, συκώτι όσο πρέπει ψημμένο για να κρατά τους χυμούς του, ζουμερό κοντοσούβλι, αλάδωτη πανσέτα, σπιτικότατο μπιφτέκι, άψογες μπριζόλες χοιρινές και πιτούλες ζεστές και φρεσκοψημμένες χωρίς λαδίλες.Για την πράσινη συνοδεία τα κλασικά μιας χωριάτικης, μια μαρουλοσαλάτα και λάχανο με καροτάκι.

Η Δίβρη

Το εστιατόριο - ταβέρνα Δίβρη στον Καρέα προσφέρει ελληνική κουζίνα. Είναι μια κλασική παραδοσιακή ταβέρνα με οικογενειακή ατμόσφαιρα και ευχάριστο κλίμα, που λειτουργεί από το 2006.

Το μενού στην ταβέρνα Δίβρη περιλαμβάνει ψητά της ώρας από εκλεκτά κρεατικά και θαλασσινά που συνοδεύονται με καλό κρασί και τα αγαπημένα σας ελληνικά αποστάγματα. Δοκιμάστε εξαιρετικά παϊδάκια, χοιρινά μπριζόλα, κόκορα κρασάτο και κουνέλι στιφάδο. Ο χώρος είναι ιδανικός για την οικογένεια και τους φίλους σας

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες

Το εστιατόριο Μπαλκόνι στις Κυκλάδες στην περιοχή του Καρέα στον Βύρωνα σας υποδέχεται, όλο το χρόνο, σε έναν κομψό χώρο με μαγευτική θέα, από τον Λυκαβηττό έως τη θάλασσα του Αργοσαρωνικού, και σας προτείνει πιάτα με ψάρι ή κρέας με έμπνευση από όλη την Ελλάδα βασισμένα σε προσεκτικά διαλεγμένα υλικά με έμφαση στην ποιότητα και την προέλευση τους. Απολαμβάνετε την Αθήνα από ψηλά σε ένα ατμοσφαιρικό χώρο μόλις 10΄ από το κέντρο της Αθήνας.

Η Ρούμελη

Εδώ ξέρεις ότι θα βρεις παϊδάκια με υπογραφή, από τα καλύτερα της Αθήνας, ψημένα στο κάρβουνο, στο οποίο ο Νίκος επιμένει φανατικά, παρά το κόστος και την ταλαιπωρία που προκαλεί η «ζωντανή φωτιά» στην κουζίνα

.Εξαιρετική η σταβλίσια , απολαυστικό το συκώτι, ζουμερά και κρεατένια τα μπιφτέκια. Αν και το κρέας πρωταγωνιστεί, η φρεσκοκομμένη πατάτα θα μπορούσε άνετα να κλέψει την παράσταση. Από κοντά τα ζεστά χόρτα και, βεβαίως, η χωριάτικη, με καλοδιαλεγμένες ντομάτες και ψαγμένη φέτα. Αν θες κάτι μαγειρευτό, θα βρεις τας κεμπάπ με μακαρόνια ή κρεατόσουπα τον χειμώνα. Θα πιεις κρασί χύμα και μπίρες και στο τέλος θα δεχτείς φρούτο για κέρασμα.

Το ρεπερτόριο της Ρούμελης δεν είναι μεγάλο, όμως μπορείς να το ακούς ευχάριστα για πολύ καιρό.

Η Ρούμελη

Μια Ηπειρώτικη ταβερνα που έχει αφήσει εποχή στον Βυρωνα. Καλοψημενα κρέας και φοβερές Ηπειρώτικες πίτες που αξίζουν την προσοχή σας. Όμορφος και φιλόξενος χώρος.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share