Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας: Οι πρώτες εικόνες από τις προετοιμασίες και το μήνυμα του Κώστα Μπακογιάννη

Η πρωτεύουσα αλλάζει

11 Ιουνίου 2020 12:46
Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας: Οι πρώτες εικόνες από τις προετοιμασίες και το μήνυμα του Κώστα Μπακογιάννη
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας αρχίζει να παίρνει «σάρκα και οστά», μπαίνοντας από σήμερα (11/6) σε πιλοτική εφαρμογή, με τις πρώτες εικόνες να έρχονται από τον ΣΚΑΪ, ενώ ο Δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης, έστειλε το δικό του μήνυμα μέσω του ΑΝΤ1, πέραν της τοποθέτησής του για το γηπεδικό ζήτημα του Παναθηναϊκού.

Ο δήμαρχος Αθηναίων βρίσκεται, μάλιστα, στο σημείο όπου γίνονται τα έργα, συνομιλεί και ενημερώνει τους πολίτες για όσα πρόκειται να εφαρμοστούν. Ο Μεγάλος Περίπατος ξεκινάει σήμερα με τους περιορισμούς στην κίνηση των αυτοκινήτων στη Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας και στην οδό Ηρώδου Αττικού.

Οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν την Κυριακή 14 Ιουνίου στην Πλατεία Συντάγματος και την οδό Πανεπιστημίου, ενώ στο εμπορικό τρίγωνο - ιστορικό κέντρο θα αρχίσουν να ισχύουν από τις αρχές Ιουλίου. «Είμαστε υπερήφανοι που ξεκινά το έργο του Μεγάλου Περιπάτου για δύο λόγους» δήλωσε ενόψει της σημερινής πρώτης ο δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης.

«Ο πρώτος, γιατί γίνεται πράξη το όραμα της Μελίνας Μερκούρη και του Αντώνη Τρίτση. Ο δεύτερος, γιατί το κέντρο ανοίγει για όλους και όχι μόνο για τα ΙΧ όπως γίνεται σήμερα. Και είναι ένα έργο που γίνεται με ιδιαίτερο τρόπο. Δεν το εξαγγέλλουμε και φέρνουμε μπουλντόζες για να κλείσουν δρόμους. Κάθε μέρα θα το βλέπουμε όλοι στην εξέλιξή του, θα το περπατάμε μαζί» ανέφερε.

Και πρόσθεσε:

«Ο Μεγάλος περίπατος αλλάζει την Αθήνα. Βάζει τέλος στα μηχανάκια πάνω στα πεζοδρόμια και δίνει 2000 θέσεις στάθμευσης δικύκλων, μας δίνει 50.000 τμ ελεύθερου χώρου και αυξάνει την ταχύτητα των διαδρομών των λεωφορείων, δηλαδή περισσότερα δρομολόγια. Επιτρέπει στα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις να δουλεύουν ανεμπόδιστα. Μακριά από την άναρχη στάθμευση και το κυκλοφοριακό χάος. Εδώ ξεκινά μία επανάσταση ισορροπίας. Είναι η επανάσταση στο δικαίωμα της μετακίνησης του πεζού, του ποδηλάτη και του επιβάτη»

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share