Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Τα ιταλικά εστιατόρια του Ψυχικού που θα απολαύσεις τις πιο γευστικές πίτσες και μακαρονάδες της πόλης!

Πρέπει σίγουρα να τα επισκεφθείς όλα!

25 Αυγούστου 2023 07:32
Τα ιταλικά εστιατόρια του Ψυχικού που θα απολαύσεις τις πιο γευστικές πίτσες και μακαρονάδες της πόλης!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η ιταλική και μεσογειακή κουζίνα είναι κάτι πολύ οικείο και παράλληλα αγαπητό για όλους μας. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια αχνιστή μακαρονάδα, ένα άψογα χυλωμένο ριζότο ή σε μια αφράτη και γευστική πίτσα. Αν είσαι κι εσύ λάτρεις του ιταλικού το Athensmagazine.gr έχει να σου προτείνει τα καλύτερα εστιατόρια στο Ψυχικό που πρέπει σίγουρα να επισκεφθείς για να απολαύσεις τις πιο αυθεντικές ιταλικές γεύσεις. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις με ποια σειρά θα τα επισκεφθείς γιατί σίγουρα δεν θα μπορέσεις να ξεχωρίσεις κάποιο!

Parlo

Parlo, Ψυχικό

Δυναμικό new entry στην Ιταλική κουζίνα, το Parlo στο Νέο Ψυχικό, σ'εναν εμπνευσμένο industrial χώρο με highlights στο menu που θα ικανοποιήσουν κάθε γαστρονομική απαίτηση. Ισορροπημένες γεύσεις, γενναίες μερίδες και ποικίλες προτάσεις.

Must try: Τη νέα πίτσα TexMex flavors με κοτόπουλο, πιπεριά, καλαμπόκι, κόλιανδρο, lime, sour cream & 5 spices.

Δευτέρα - Σάββατο: 18:00 - 23:30

Κυριακή: Κλειστά

Αδριανείου 25, Νέο Ψυχικό, Τ. 213 0365719

Facebook: Parlo

Instagram: parlo_trattoria

Ombra

Ombra, Ψυχικό

Το μικροσκοπικό Ombra βρίσκεται στην καρδιά της αγοράς του Ψυχικού. Μαγαζί γωνία, διακοσμημένο με γούστο και φινέτσα, ένα και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα. Πρόκειται για ένα prosecco bar restaurant, που σερβίρει πολύ καλοφτιαγμένα, ιταλικά πιάτα, με πρώτες ύλες αρτιτζιανάλε απευθείας από μικρούς Ιταλούς παραγωγούς.

Μεταμορφώνεται από σαλουμερία - νωρίς το πρωί - με πολύ καλό καφέ και κρύα σάντουιτς, σε ένα εστιατόριο αξιώσεων. Ο σεφ Δημοσθένης Παυλάκος επιμελείται λίγες και καλές, ξεροψημένες κι εξαιρετικά νόστιμες λεπτές πίτσες με υλικά στη σωστή ποσότητα.

Must try: Την θεϊκή πίτσα με βελούδινο προσούτο και φυσικά την κλασσική σαλάτα καπρέζε.

Καθημερινά: 08:00 - 14:00

Λυκούργου 2, Νέο Ψυχικό, T. 210 6711320

Facebook: Ombra

Instagram: ombrawinebistrotathens

Nolita

Nolita, Ψυχικό

Εξαιρετικές πρώτες ύλες από την Ελλάδα και την Ιταλία, φρέσκα ζυμαρικά, κρέας, ψάρι αλλά και οι διάσημες πίτσες του Nolita, κυριαρχούν στο μενού του εστιατορίου που αποτελεί ένα "κόσμημα" για το Νέο Ψυχικό.

Στα ορεκτικά οι επιλογές ποικίλουν, από κλασικό Vitello Tonnato και μοσχαρίσιο ταρτάρ, μέχρι ιταλικές σαλάτες όπως η Nolita Ceasar με κοτόπουλο και τραγανό Prosciutto. Η πάστα έχει την δική της ξεχωριστή θέση στο μενού, με spaghetti carbonara αλλά και με Fusilli με βασιλικό καβούρι και σάλτσα gricia. Στα κυρίως, οι επιλογές σε ψάρι είναι δυνατές, όπως μπακαλιάρος ποσέ με fregola sarda και σαφράν αλλά και φρέσκια γλώσσα Dover με σάλτσα salmoriglio.

Η κορυφαίες πίτσες, που έγιναν σημείο αναφοράς για το εστιατόριο, ακολουθούν την αυθεντική ιταλική τους καταγωγή και δημιουργούνται στο μεγάλο, ανοικτό Pizza Bar, που δεσπόζει στην μια πλευρά του εστιατορίου. Εξαιρετικές επιλογές ανάμεσα από την signature Τotal Βlack, μέχρι Diavola, San Daniele και Zucca.

Καθημερινά: 09:00 - 00:30

Δημ. Βασιλείου 10, Νέο Ψυχικό, Τ. 210 6776731

Site: nolitarestaurants.com

Facebook: Nolita Restaurants

Instagram: nolita_athens

Etien

etien, Ψυχικό

Δαγκώνοντας το σοβαρό ζυμάρι του Etien και επιτρέποντας στον ουρανίσκο σου να σταθεί λίγο στην βαθιά νοστιμιά των αυθεντικών ιταλικών τυριών και αλλαντικών, μεταφέρεσαι από το Νέο Ψυχικό, σε κάποιο στενάκι της Νάπολης.

Η καλή πίτσα είναι πάντοτε καλός λόγος για μια στάση, στο συγκεκριμένο μαγαζί, όμως, όλα παίζουν ρόλο: το dusty pink χρώμα των σεπαρέ, ο μακρόστενος, ζεστός χώρος που σε κάνει να νιώθεις καλεσμένος ενός σπιτιού που μαγειρεύει για φίλους, ακόμα και τα design φωτιστικά, προσδίδουν άποψη και στιλ σε ένα απρογραμμάτιστο πλην απολαυστικό μεσημεριανό ή δείπνο, με το ταίρι ή την παρέα σου.

Must Try: Τη gourmet πίτσα Speck&Brie με μοτσαρέλα, brie, καραμελωμένο λεμόνι και μέλι.

Καθημερινά: 14:30 - 23:30

Σολωμού 3, Νέο Ψυχικό, Τ. 210 6777783

Facebook: Etien Pizza Bar

Instagram: etienpizzabar

La Strada

La Strada, Ψυχικό

Το La Strada είναι ένα από τα φημισμένα ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας, άνοιξε τις πόρτες του το 1987 και αμέσως έγινε στέκι. Πρόκειται για ένα ιταλικό εστιατόριο με σπιτική κουζίνα που συνδυάζει παραδοσιακές ιταλικές συνταγές με ελληνικά στοιχεία.

Λιτή πολυτέλεια, γήινες αποχρώσεις, καλά μελετημένος φωτισμός και φυσικά να σημειώσουμε πως τώρα το καλοκαίρι μπορείτε να δειπνήσετε στον εξωτερικό χώρο όπου και θα σας περιμένουν φοίνικες που έχουν ακριβώς την ίδια ηλικία με το μαγαζί.

Τo ιταλικό εστιατόριο του Νέου Ψυχικού επιμένει στις άριστες πρώτες ύλες, θα βρείτε πολύ καλά ιταλικά προϊόντα, αλλαντικά ή τυριά. Ξεχωρίζουν οι πίτσες του, όλες με τραγανή ζύμη, όπως φτιάχνονται στη Νάπολη. Θα τις βρείτε σε ιδιαίτερους συνδυασμούς.

Must Try: Αγαπημένο πιάτο από τα παλιά το ριζότο με καραβιδόψυχα, ενώ, για τους χορτοφάγους ιδανική επιλογή είναι αυτό με τα σπαράγγια και το λάδι τρούφας.

Καθημερινά: 11:00 - 00:00

Εθ. Αντιστάσεως 107-109, Νέο Ψυχικό, Τ. 210 6710370

Facebook: La Strada Ristorante Psychico

Instagram: lastradapsychico

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share