Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Οι must στάσεις του Ψυχικού για φαγητό και ποτό

Η άλλη όψη του Ψυχικού

3 Ιουνίου 2020 16:35
Οι must στάσεις του Ψυχικού για φαγητό και ποτό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Ψυχικό θεωρείται από τις πιο ήσυχες περιοχές της πόλης καθώς είναι μακριά από το γκρίζο και τη βοή. Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως δεν μπορείς να διασκεδάσεις σε μια τέτοιου είδους περιοχή. Το Athensmagazine.gr συγκέντρωσε σε μία και μόνο λίστα τις must στάσεις που πρέπει να κάνεις για φαγητό και ποτό και σου αποδεικνύει πως τελικά το Ψυχικό είναι μάλλον παρεξηγημένο!

Misifu

Το Misifu είναι το καινούργιο εστιατόριο στο Παλαιό Ψυχικό που έχει συγκεντρώσει τις προτιμήσεις όχι μόνο των κατοίκων της περιοχής αλλά και όσων αναζητούν το καλό φαγητό, αφού, αν δοκιμάσεις την κουζίνα του, μπορείς εύκολα να το βάλεις ψηλά στη λίστα με τις προτιμήσεις σου.

Το μενού είναι καλοφτιαγμένο, με φροντισμένη επιτήδευση. Σε καλεί να χαλαρώσεις και να απολαύσεις τόσο την πολύ καλή επιλογή πρώτων υλών όσο και την επιμονή του σεφ στις καλοδουλεμένες λεπτομέρειες του κάθε πιάτου.

Must Try: Το μοσχαρίσιο φιλέτο μαριναρισμένο με σόγια, μέλι, σουσάμι και λέμονγκρας, που έρχεται σε μπουκιές περασμένες σε καλαμάκι

Τετάρτη & Πέμπτη: 17:00 - 02:00

Παρασκευή: 12:00 - 02:00

Σάββατο & Κυριακή: 10:00 - 02:00

Δευτέρα & Τρίτη: Κλειστά

Δαβάκη 1, Παλαιό Ψυχικό, Τ. 210 6717600

Site: misifu.gr

Facebook: Misifu

Instagram: misifurestaurant

Finca Vigia

Το όνομά του είναι εμπνευσμένο από το σπίτι του συγγραφέα Έρνεστ Χέμινγουεϊ, την διάσημη Finca Vigia που βρισκόταν στην Κούβα και αυτό φαίνεται τόσο από τη διακόσμηση όσο και από τα ευφάνταστα κοκτέιλς.

Υπάρχουν δύο ενδιαφέρουσες κατηγορίες στα κοκτέιλς. Στην πρώτη κατηγορία περιλαμβάνονται μείξεις από τα ποτά που έπινε ο συγγραφέας και βρίσκονται γραμμένες στα βιβλία του. Μάλιστα στον κατάλογο μπορείτε να δείτε κι από ποιο συγκεκριμένο κείμενο προέρχεται το κάθε ποτό, ενώ η δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνει κλασικά κουβανέζικα κοκτέιλς

Ένα από τα πιο αγαπημένα ποτά του Χέμινγουεϊ ήταν το Papa Doble (the wild Daquiri), που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε: διπλή μερίδα φρέσκο ρούμι,pink grapefruit, lime και απόσταγμα μαστίχας αρωματισμένο με marasquino cherries αποτελούν έναν εκρηκτικό συνδυασμό για όσους ξέρουν να πίνουν.

Δευτέρα - Πέμπτη & Κυριακή: 18:00 - 02:00

Παρασκευή & Σάββατο: 18:00 - 04:00

Ολυμπιονικών 304, Ψυχικό, Τ. 210 6777698

Site: fincavigia.business.site

Facebook: Finca Vigia

Instagram: fincavigiabar

Veri Table

Μπαίνοντας στο ισόγειο του εστιατορίου Veri Table, έχει κανείς την αίσθηση ότι βρίσκεται σε μια μικρή γειτονιά του Παρισιού. Η μεγάλη δύναμη όμως βρίσκεται στον πάνω όροφο, όπου κυριαρχεί μια υπέροχη ανοιχτή κάβα.

Από τα ψαγμένα πιάτα του καταλόγου του Veri Table είναι τα φιλετάκια μπαρμπουνιού, με αρακά, λεμόνι και σος από τα κόκαλά τους, το μαγιάτικο με σπαράγγια και αρωματισμένο πουρέ αβοκάντο, ενώ συχνά ο σεφ Alain Parodi φτιάχνει και συνταγές με περιστέρια, που ο ίδιος τα θεωρεί το «καλύτερο κρέας».

Τρίτη - Πέμπτη: 17:00 - 01:00

Παρασκευή & Σάββατο: 12:00 - 01:00

Κυριακή & Δευτέρα: Κλειστά

Άγγελου Σικελιανού 8, Νέο Ψυχικό, Τ. 211 1829109

Site: veritable.gr

Facebook: Alain Parodi VERi TABLE

Instagram: veritablebistroathens

Πιπεριά

Όχι, δεν πρόκειται για κάποιο ιδιαίτερο φυτό, αλλά για μια καλαίσθητη μοντέρνα ψαροταβέρνα, που μυρίζει θάλασσα. Ένας υπέροχος χώρος με μίνιμαλ διακόσμηση, εμπνευσμένη από το ντεκόρ της κλασικής ψαροταβέρνας με το άσπρο χρώμα να κυριαρχεί και μια μοναδική αυλή, που ενδείκνυται για τις καλοκαιρινές βραδιές με την παρέα σας, θα γίνει το απόλυτο στέκι σας, όταν την ανακαλύψετε, αν ήδη δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή σας.

Ξεκίνησε το 2001- φέτος δηλαδή συμπληρώνει τα δεκαεννιά χρόνια λειτουργίας της- αλλά τότε ακόμα δεν ειδικευόταν αποκλειστικά στα θαλασσινά. Στην πορεία έγινε καθαρά ψαροφαγικό στέκι. Η Πιπεριά έκανε την αρχή για να γίνει πιάτσα η Ανδριανείου και πόλος έλξης όχι μόνο των κατοίκων αλλά όλης της Αθήνας.

Must Try: Το ριζότο με χτένια και αχινό που μυρίζει θάλασσα, ενώ το κριθαράκι γιουβέτσι με σάλτσα ντομάτας, φρέσκιες γαρίδες και στακοβούτυρο θα σας μείνει αξέχαστο.

Δευτέρα - Παρασκευή: 14:15 - 23:30

Σάββατο: 13:00 - 23:45

Κυριακή: 13:00 - 18:00

Άγγελου Σικελιανού 8, Ψυχικό, Τ. 210 6729114

Site: piperia.com.gr

Facebook: Εστιατόριο Πιπεριά

Instagram: piperia_restaurant

RAMPA

Στον φάρο του Νέου Ψυχικού μετά από 35 χρόνια τα φώτα της Ράμπας είναι ακόμα αναμμένα. Οι δύο πανέμορφοι κήποι που περικλείουν το νεοκλασικό κτήριο, ο ίσκιος μιας χαρουπιάς που σκεπάζει τους ριγέ μπλε- άσπρο καναπέδες, τα χάρτινα καραβάκια που ανεμίζουν στο μπαρ, το υποβρύχιο, η δροσερή λεμονόπιτα και τα αυθεντικά classic cocktails, μας ταξιδεύουν σε κάποιο νησί των Κυκλάδων.

Καθημερινά: 10:00 - 02:00

Δημητρίου Βασιλείου 14, Νέο Ψυχικό, Τ. 210 6746766

Facebook: RAMPA

Papillon Bistrot

Tο Papillon bistrot στο Νέο Ψυχικό, ξεχωρίζει για το μοναδικό του χώρο με αριστοκρατικό mood, τα έντονα ρετρό στοιχεία που κυριαρχούν, αλλά και τις δημιουργίες της εξαιρετικής ομάδας των chefs και bartenders του, δημιουργώντας παράλληλα τα δικά του καθημερινά αφηγήματα και αναμνήσεις.

Τα διαφορετικά «νιόκι μπολονέζ» από κιμά wagu, η αυθεντική «κοτολέτα μιλανέζ», τα σιγομαγειρεμένα «μάγουλα» με μπύρα και μέλι, τα εξαιρετικά «τουρνεντός», είναι μερικά από τα πιάτα του μενού που σε προτρέπουν να γευματίσεις στο Papillon Bistrot.

Καθημερινά: 09:00 - 02:00

Λεωφόρος Κηφισίας 242 & Σολωμού 1, Νέο Ψυχικό T. 210 6744441

Site: papillonbistrot.com

Facebook: Papillon Bistrot Athens

Instagram: papillon.bistrot

Μπλε Αλεπού

Μια... Μπλε Αλεπού «έφτασε» στο Ψυχικό και πρόκειται για ένα bar & grill restaurant. Ο κύριος Κώστας Παπαντώνης, έχοντας το know how στον τομέα της εστίασης, μετέφερε και εξέλιξε το concept του γνωστού πρώην Prime Grill σε έναν ολοκαίνουργιο κλασικό και ατμοσφαιρικό χώρο και με ένα όνομα που... κληρονόμησε, καθώς είναι το ίδιο με εκείνο που κάποτε ‒συγκεκριμένα τη δεκαετία του 1940‒ είχε το καμπαρέ του πατέρα του στο κέντρο της Αθήνας.

Cozy η κυρίως σάλα, όπως και η πιο privé γωνία αλλά και το bar. Σε αυτό, λοιπόν, το classy περιβάλλον από το απόγευμα και μετά απολαμβάνουμε τις εκλεκτές γεύσεις του μικρού ωστόσο εξαιρετικού μενού με κεντρικό άξονα το κρέας αλλά και το ποτό, το κρασί ή το cocktail μας με το φαγητό ή στο bar.

Must taste: Τα best sellers: το chateaubriand, το μοσχαρίσιο μπιφτέκι και τη σαλάτα ντομάτα.
Highlight: Τα ολόφρεσκα πιάτα ημέρας, περίπου 6 με 8 προτάσεις καθημερινά.

Καθημερινά 18:00 - 00:00

Κυριακή: 13:00 - 17:30

Κηφισίας 158, Νέο Ψυχικό, Τ. 210 6743333

Site: blealepou.gr

Facebook: Μπλε Αλεπού

Instagram: blealepou

El Jiron

Ταξίδι με γεύσεις λατινοαμερικάνικες και ισπανικές υπόσχεται το El Jiron, με τον προβολέα να πέφτει πάνω στα απίθανα κοκτέιλ. Τη διακόσμηση του κομψού χώρου ανέλαβε η αρχιτέκτονας Αμαλία Πoντίκα, ενισχύοντας τη μαγική, καταπράσινη αυλή με άφθονα λουλούδια, σιντριβάνι και καναπέδες με πολύχρωμες μαξιλάρες, δίνοντας μια αίσθηση εξοχής.

Η ατμόσφαιρα των περασμένων δεκαετιών σε αγκαλιάζει μόλις διαβείς την είσοδο του κτιρίου με τα ξύλινα δάπεδα, τους πολυελαίους, τα art deco φωτιστικά πάνω από την μπάρα και τα ράφια όπου φιγουράρουν οι φιάλες με τα ποτά, συνθέτοντας ένα αισθησιακό σύμπαν, το σύμπαν του μπάρμαν Δημήτρη Παπαϊωάννου.

Το μενού προσφέρει comfort επιλογές, καλύπτοντας τις ανάγκες ενός all-day χώρου, και συμπληρώνεται από μια salumeria με ποικιλία αλλαντικών και τυριών που παρουσιάζονται και σερβίρονται στο τραπέζι για όσους θέλουν να τη συνδυάσουν με κρασί.

Δευτέρα - Πέμπτη: 08:00 - 02:00

Παρασκευή - Κυριακή: 09:00 - 03:00

Γλαύκου 14, Νέο Ψυχικό, Τ. 210 6717461

Facebook: El Jiron

Instagram: el_jiron

Gaspar Food n' Mood

Το Gaspar Food & Mood, που βρίσκεται στον Φάρο, το κεντρικότερο σημείο του Ν. Ψυχικού καταφέρνει να συνδυάζει με μαγικό τρόπο διαφορετικές λειτουργίες. Μπορεί στη διάρκεια της ημέρας να μεταμφιέζεται από ένα μοντέρνο καφέ σε έναν ιδανικό χώρο για τα επαγγελματικά γεύματα και με την ίδια επιτυχία σε ένα ατμοσφαιρικό bar-restaurant. Σου δίνει κάθε κίνητρο για να το ξεχωρίσεις.

Οι λέξεις “food and mood” προσδιορίζουν την φιλοσοφία του μαγαζιού και δείχνουν πως στον χώρο μας ανακαλύπτει κανείς έναν πολυχώρο διασκέδασης με κουζίνα υψηλού επιπέδου σε μια μοναδική ατμόσφαιρα νεοϋορκέζικου στυλ.

Το καλοκαίρι, το πεζοδρόμιο φιλοξενεί κάθε βράδυ τον ομορφότερο κόσμο της πόλης, για να απολαύσει τα μοναδικά cocktail που ετοιμάζουν για εσάς, μόνο με φρέσκα φρούτα, οι έμπειροι bartenders του Gaspar food and mood.

Καθημερινά: 09:00 - 03:00

Λεωφόρος Δημητρίου Βασιλείου & Λυκούργου, Νέο Ψυχικό, Τ. 210 6775011

Site: gaspar.gr

Facebook: Gaspar Food n' Mood

Instagram: gaspar_food_n_mood

The Albion

Το Albion είναι η τέλεια ιδέα αν θες ένα ελαφρύ μεσημεριανό, ένα μέρος να χαλαρώσεις μετά τη δουλειά, αν λαχταράς ένα πληθωρικό brunch ή ένα δροσερό cocktail. Οι μουσικές του θα σε ταξιδέψουν μακριά, αλλά η φιλική ατμόσφαιρα θα σε κάνει να νιώσεις σαν να βρίσκεσαι σε ένα σπίτι φιλικό. Στον κατάφυτο κήπο του όμως είναι που γράφονται οι ωραιότερες ιστορίες!

Εδώ να κάτσεις για να απολαύσεις τα πιάτα μιας νόστιμης μεσογειακής κουζίνας, όπως η pasta frutti di mare, το λαβράκι σε φύλλο μπανάνας ή τα dumplings μανιταριών και τα ψωμάκια ατμού με γαρίδες.

Στα γλυκά, πρέπει να ξέρεις ότι το calzone dolce έχει τους περισσότερους πιστούς οπαδούς, το banoffee με παγωτό μπανάνα είναι σκέτη κόλαση, ενώ το cotton candy με μαρέγκα και μαλλί της γριάς είναι από μόνο του ένα ζαχαρένιο όνειρο.

Τετάρτη, Παρασκευή & Σάββατο: 12:00 - 03:00

Δευτέρα, Τρίτη & Πέμπτη: 18:00 - 03:00

Κυριακή: 11:00 - 03:00

Facebook: The Albion

Instagram: thealbiongr

Χοχλιδάκι

Αυτό το μεζεδοπωλείο θα είχε κάνει μεγάλη καριέρα ακόμη και αν βρισκόταν στον Βόλο ή τη Θεσσαλονίκη. Η λίστα με τα ούζα και τα τσίπουρα που διαθέτει, δεν έχουν τελειωμό. Οι γεύσεις, η ποιότητα και η ποσότητα των μεζέδων είναι ανώτερη από οποιοδήποτε άλλο έχω δοκιμάσει στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Το Χοχλιδάκι είναι από τα λίγα εστιατόρια που έχουν ζεστή ψυχή! Και αυτό διότι όλα εκεί μέσα, από τη διακόσμηση μέχρι τις τελευταίες επιλογές για το σερβίρισμα, γίνονται με αγάπη.

Must Try: Τα μύδια γεμιστά που θα σου μείνουν αξέχαστα!

Καθημερινά: 09:00 - 01:00

Αδριανείου 31, Νέο Ψυχικό, T. 210 6746661.

Facebook:Χοχλιδακι

Instagram: xoxlidaki.ouzeri

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share