Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τα sushi spots του Ψυχικού που θα σε κάνουν να δεις την Ασιατική κουζίνα με άλλο μάτι

Η καρδιά της ιαπωνικής και κινέζικης κουζίνας χτυπά εδώ!

2 Ιουνίου 2020 15:05
Τα sushi spots του Ψυχικού που θα σε κάνουν να δεις την Ασιατική κουζίνα με άλλο μάτι

Την ασιατική κουζίνα και κουλτούρα ή την αγαπάς ή τη μισείς, κάτι ενδιάμεσο δεν υπάρχει. Πρεσβεύει ένα συγκεκριμένο στιλ και η γαστρονομική του ματιά δεν είναι για όλους τους ουρανίσκους. Αν βρίσκεσαι σε φάση αναζήτησης και σε τρομάζει η ιδέα του ωμού ψαριού, το Athensmagazine.gr σου συνιστά να αφήσεις τους ενδοιασμούς σου στην άκρη και να κάνεις το... μεγάλο βήμα.

Εμείς σου συγκεντρώσαμε τα κορυφαία sushi spots αλλά και τα εστιατόρια που θα βρεις όλα τα κινέζικα και ιαπωνικά πιάτα στο Ψυχικό. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διαλέξεις ποιο θα... πρωτοεπισκεφθείς!

The Sushi Bar

Στα "The Sushi Bar" φροντίζουν για την καλύτερη επιλογή και προετοιμασία των πρώτων υλών και ακολουθούν πιστά τις αξίες της ιαπωνικής κουλτούρας. Συνδυάζουν τα πιο φρέσκα υλικά, τη ντελικάτη υφή και τα χρώματα και προσφέρουν μία γευστική εμπειρία εστιασμένη στη λεπτή ισορροπία των ιδιαίτερων αυτών γεύσεων.

Για 19 συνεχόμενα χρόνια το The Sushi Bar είναι ένα σταθερό σημείο αναφοράς στο γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας. Το μυστικό της πολύχρονης επιτυχίας είναι απλό: εξαιρετική ποιότητα πρώτων υλών, άριστη γνώση της ιαπωνικής κουζίνας, σωστοί συνδυασμοί αυθεντικών υλικών και φιλόξενη διάθεση.​

Must Try: Maguro Shogi, γνώστες ιαπωνικών δεν είμαστε αλλά σε "ελεύθερη μετάφραση"... αυτά τα τετράγωνα κομμάτια καψαλισμένου sashimi τόνου σε πικάντικη sauce πρέπει σίγουρα να τα γευθείς.

Δευτέρα - Παρασκευή: 18:30 - 00:30

Σάββατο & Κυριακή: 12:30 - 00:30

Γεωργίου Βλάχου 38, Νέο Ψυχικό, Τ. 210 6729333

Site: thesushibar.gr

Facebook: The Sushi Bar - Νέο Ψυχικό

Instagram: thesushibar_athens

IKI sushi lounge

Iki: Ένα διαχρονικό αισθητικό ιδεώδες στην Ιαπωνία. Αποτελεί την έκφραση της απλότητας, του αυθορμητισμού και της πρωτοτυπίας. Είναι απλό, μετρημένο, και αυθεντικό.

Το Ιki Sushi Lounge αποτελεί την δημιουργική έκφραση αυτών των χαρακτηριστικών. To Ιki μπορεί να εκφράζει την εκτίμηση της φυσικής ομορφιάς ή της φύσης των ανθρώπων. Η λέξη Iki χρησιμοποιείται γενικά στην ιαπωνική κουλτούρα για να αποδώσει σε κάποιον ή σε κάτι το χαρακτηρισμό του αισθητικά ελκυστικού με ένα καθαρό και αυθεντικό τρόπο.

Το Iki Sushi Lounge σας υποδέχεται σε ένα λιτό χώρο, με χαρακτήρα, δημιουργία του αρχιτέκτονα Νότη Πετρόπουλου, δίνοντας έμφαση στο φυσικό ξύλο και το έντονο πράσινο χρώμα.

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, είναι η σύνθεση με το φύκι, που διατρέχει το χώρο, καθώς και ο ιδιαίτερος τρόπος που ενσωματώνεται ο φωτισμός στο αφαιρετικό ψαροκόκκαλο της οροφής.

Καθημερινά: 18:30 - 00:30

Κηφισίας 176, Ψυχικό Τ. 210 6771165

Site: ikisushi.gr

Facebook: IKI sushi lounge

Instagram: ikisushilounge

Hachiko sushi tales & cocktails

Το Hachiko, με τέσσερα χρόνια παρουσίας στο Ψυχικό, όπως αποκαλύπτει και το όνομά του είναι ιαπωνικό εστιατόριο που συνδυάζει άριστα το sushi menu του με τα signature cocktails της λίστας του. Το επιλέγουμε για πολλούς διαφορετικούς λόγους και μας αρέσει πολύ, γιατί είναι... cool και παράλληλα διακρίνεται τόσο η κουζίνα όσο και το bar για τον επαγγελματισμό και το know-how.

Αρχικά προσελκύει ο άνετος ασπρόμαυρος minimal χώρος του σε άψογη αρμονία με την ιαπωνική κουλτούρα, η ανοιχτή κουζίνα με το sushi bar, το bar, η non smoking πολιτική και ο εξαιρετικά διαμορφωμένος εξωτερικός χώρος (εκεί επιτρέπεται το κάπνισμα). Συνεχίζοντας με το μενού, εκτός από τις προτάσεις κρύων και ζεστών πιάτων διαθέτει και κάποια επιπλέον ασιατικά για όσους προτιμούν πιο γνώριμες γεύσεις. Από τον κατάλογο δεν ξέρουμε τι να πρωτοδιαλέξουμε... Από uramaki, hososmaki και tataki (εκλεκτό το salmon tataki) μέχρι salmon teriyaki και tuna steak θα δείτε (και θα... λαχταρήσετε) τα θαυμάσια εδέσματα και τους εμπνευσμένους δημιουργικούς συνδυασμούς από experts του είδους και chef τον γνωστό στον χώρο Arnel Aviles Bravo.

Η εμπειρία όμως δεν τελειώνει εδώ καθώς υπάρχει και η ακαταμάχητη cocktail list –που έχει φτιάξει η ομάδα Three Dots & Dash– με 13 έξοχα μείγματα που φυσικά συνδυάζονται άριστα με το φαγητό! Στο Ηachiko όμως μπορείς να κάτσεις και στο bar απλώς για το ποτό σου, η κάβα είναι απόλυτα ενημερωμένη και με πολλές premium ετικέτες – ή το cocktail σου. Εμείς, όπως και να έχει, εγγυόμαστε ότι οι λάτρεις του είδους θα το κάνουν στέκι και όσοι δεν είναι φαν του sushi θα εντυπωσιαστούν με τις επιλογές που έχουν.

Must taste: Το tuna tartar με brick, το sea bass tirandito, τα hachico signature rolls και το black cod miso!

Must drink: Τα ούτως ή άλλως δημοφιλή Hachi Punch (παλαιωμένο ρούμι, falernum, ροζ γκέιπφρουτ, lime, passion fruit, ροδάκινο, μέλι και angostura bitters) και Shokubutsu-en (εμποτισμένο τζιν με σπόρους κάρδαμου και κόλιανδρου, yuzu, τζίντζερ και αγγούρι).

Highlight: Μας εντυπωσίασε το γεγονός πως αυτό το μενού με αυτές τις γεύσεις είναι και value for money!

Καθημερινά: 12:00 - 00:30

Ολυμπιονικών 304, Νέο Ψυχικό, T. 211 4112211

Facebook: Hachiko-Sushi Tales & Cocktails

hachikopsychiko

China's Fantasy

Το China's Fantasy άνοιξε τις πόρτες του το 1992. Γευσιγνώστες της ‘’αυθεντικής Ασιατικής κουζίνας’’ προσφέρουν εδέσματα της Άπω Ανατολής από ιδιαίτερα και επιλεγμένα υλικά σε προσιτές τιμές και φιλική εξυπηρέτηση

Ένα μοναδικό εστιατόριο στο Νέο Ψυχικό, που σας φέρνει σε επαφή με τη φαντασία της ασιατικής κουζίνας και ατμόσφαιρα νεοϋορκέζικου bar-restaurant. Σε έναν χώρο λιτό και μοντέρνο με ζεστά χρώματα, κομψή διακόσμηση, χαμηλό φωτισμό και απαλή μουσική.

Must Try: Τα ζουμερά dumblings ατμού με χοιρινό και γαρίδες. Τα λόγια είναι περιττά...

Δευτέρα: 18:00 - 00:00

Τρίτη: 19:00 - 00:30

Τετάρτη & Πέμπτη: 19:00 - 00:00

Παρασκευή: 13:00 - 00:00

Σάββατο: 13:00 - 00:30

Κυριακή: 13:00 - 18:00

Καμπούρογλου 32, Νέο Ψυχικό, Τ. 210 6749889

Site: chinasfantasy.gr

Facebook: CHINA'S FANTASY

Instagram: chinasfantasygr

Tokyo Joe

Για τους «μυημένους», τους κυνηγούς των γευστικών εκπλήξεων, για όσους αναζητούν γαστρονομικούς φάρους και όσους θέλουν να απολαμβάνουν αυθεντική ιαπωνική κουζίνα με «πειραγμένες» πινελιές, τo Tokyo Joe δε χρειάζεται συστάσεις.

Έχοντας όλα τα στοιχεία που καθιστούν ένα ασιατικό εστιατόριο κορυφαίο – ποιότητα, μοναδικές γεύσεις, φανατική προσοχή στις πρώτες ύλες, minimal περιβάλλοντα που σε αποσυμπιέζουν και μια well-executed λίστα με δροσερά signature cocktails, το Tokyo Joe έχει κερδίσει δικαίως τη θέση του στον έναστρο εστιατορικό ουρανό της Αθήνας.

Value for money πιάτα – εξαιρετικής ποιότητας – θα σε παρασύρουν σ’ένα παιχνίδι δοκιμών, ένα «ξεδίπλωμα» των διαφορετικών προτάσεων του πλούσιου menu του. Την κρίσιμη στιγμή που θα θελήσεις ένα αλκοολούχο «kick», 10 signature cocktails είναι οι στηλοβάτες των ποτών του και πλαισιώνονται από μια well-thought wine list που θα ικανοποιήσει κάθε οινική σου απαίτηση. Σαγηνευτικό σαν την πρωταγωνίστρια του ομώνυμου τραγουδιού του θρυλικού Bryan Ferry, το Tokyo Joe θα γίνει το νέο σου στέκι.

Καθημερινά: 13:00 - 01:00

Ολυμπιονικών 310, Νέο Ψυχικό, Τ. 210 6744299

Site: tokyojoe.gr

Facebook: Tokyo Joe

Instagram: tokyojoe_psychiko

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share