Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Top Ten Ηλιούπολη: Τα μαγαζιά που σίγουρα θα λατρέψεις και θα κάνεις στέκι!

Πρέπει να τα επισκεφθείς άμεσα!

2 Ιουνίου 2020 13:21
Top Ten Ηλιούπολη: Τα μαγαζιά που σίγουρα θα λατρέψεις και θα κάνεις στέκι!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Ηλιούπολη ή πόλη του ήλιου είναι μια περιοχή που απέχει ελάχιστα από το κέντρο της πόλης αλλά οι ανοιχτοί της δρόμοι και το καταπράσινο τοπίο της σε κάνουν να νιώθεις λες και σε βρίσκεσαι σε ένα πανέμορφο χωριό. Όμως, δεν είναι και τόσο... έρημη. Μπορεί να "απέχει" από το γκρίζο της πόλης αλλά δεν έχει τίποτα απολύτως να ζηλέψει σε θέμα διασκέδασης μιας και στην Ηλιούπολη είναι πολλά τα μαγαζιά που έχουν γίνει αμέτρητες φορές talk of the town και έχουν φανατικό κοινό.

Το Athensmagazine.gr συγκέντρωσε σε μία και μόνο λίστα τα δέκα κορυφαία μαγαζιά της περιοχής για να απολαύσεις τον καφέ, το ποτό ή το φαγητό σου και σίγουρα πρέπει να επισκεφθείς asap (as soon, as possible).

Seabar

Κι αν δε μπορείτε να βρεθείτε σε ένα ελληνικό νησί, η θάλασσα θα το φέρει δίπλα σας, στο πιάτο σας! Αν δε το πιστεύετε, σπεύσε στην καρδιά της Ηλιούπολης, στο Sea Bar για να σας υποδεχτεί ένας ωκεανός γεύσεων που έρχεται καθημερινά από τα νερά της Λήμνου.

Ψάρια όλων των λογιών, θαλασσινά όπως καραβίδες, γαρίδες, μύδια... φτάνουν στην κουζίνα του εστιατορίου και εκεί ο σεφ Παναγιώτης Αχιλλιάς δημιουργεί μια πανδαισία γεύσεων με μοντέρνα στησίματα στα πιάτα για την τέρψη του ματιού και αργότερα της γεύσης. Ταρτάρ γαρίδας, λαβράκι μαρινάτο, μαύρο ριζότο σουπιάς, παπαρδέλες με σκορπίνα, λιγκουλίνι με γαρίδες, κριθαρώτο θαλασσινών, σουβλάκι ξιφία, σαλάχι σε κρούστα panko, fish and chips με μπακαλιάρο...

Αν άνοιξε η όρεξη, Γλάδστωνος 2 σε έναν μοντέρνο χώρο που φτιάχτηκε σαφώς με μεράκι και αισθητική, εκεί όπου μπορείτε να ξεναγηθείτε στο γυάλινο κελάρι με τις 120 ετικέτες κρασιών από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα για να επιλέξετε τον κατάλληλο συνοδοιπόρο που θα συνοδέψει το γεύμα σας.

Highlight: Το Sea Bar περηφανεύεται για τα βραβεία του Estia Awards 2009, στην κατηγορία Ανάδειξη ελληνικών ή τοπικών προϊόντων και συνταγών και στην κατηγορία μοντέρνα κουζίνα.

Καθημερινά: 12:30 - 01:00

Γλάδστωνος 2, Ηλιούπολη, Τ. 210 9768255

Site: seabar.gr

Facebook: SEA BAR

Λιάτικο

Μια εκθαμβωτική μελαχρινή «γυναίκα», με μοβ ένδυμα και ένα εκκεντρικό μαντίλι με ουρές σε «υποδέχεται» στον εντυπωσιακό χώρο του Λιάτικου. Καθαροί χώροι, μάρμαρο και ξύλο και άπλετο φως με στρογγυλά και τετράγωνα τραπέζια, τοιχογραφίες, καθρέφτες, αυλή με τζαμαρίες για θέα χωρίς εμπόδια, αυτή είναι εν συντομία η περιγραφή του φιλόξενο χώρου του wine bar στην Ηλιούπολη που δε περιμένεις να προσφέρει τίποτα λιγότερο από το εκλεκτότερο.

Εξαιρετικής ποιότητας κρέατα και μοναδικές κοπές, μεγάλη ποικιλία σε ετικέτες κρασιών και ιδιαίτερες γαστρονομικές προτάσεις αλλά και brunch μενού με συνοδεία καφέ Taf που απογειώνει τα πρωινά. Wine pairing πιάτα, ζουμερά μπέργκερ, smoothies, κρέατα με πικάντικες σάλτσες, λουκάνικα, κυνήγι και πλούσια τυριά. Cheers!

Καθημερινά 11:00-01:00

Ανδρέα Παπανδρέου 10, Ηλιούπολη, Τ. 210 9764094

Site: liatiko.com

Facebook: Liatiko

Instagram: liatiko_meat_the_wine

Babadan The Kebab House

Το αγαπημένο σας κεμπάπ περιμένει να σας εξυπηρετήσει. Σας καλωσορίζει και σας προσκαλεί σε ένα μαγικό ταξίδι στις ελληνικές γεύσεις, στο ποιοτικό και χειροποίητο Κεμπάπ και στις μυρωδιές από ένα παραδοσιακό κλασικό εστιατόριο.

Στο Babadan έχουν δημιουργήσει συνταγές που θα σας ταξιδέψουν πίσω, σε μια παλιότερη εποχή όπου τα αρώματα του μαγειρέματος πλημμύριζαν τις γειτονιές. Οι πατεράδες και παππούδες τον ιδιοκτητών του φρόντιζαν με το παραπάνω το έθιμο της φιλοξενίας και προσέφεραν με μεράκι την περιποίηση προς τον φιλοξενούμενό τους. Έτσι κι εκείνοι κάνουν ό,τι καλύτερο για να σας προσφέρουν αυτήν τη φιλοξενία με αγάπη και φυσικά τέχνη στις γευστικές τους δημιουργίες.

Τα κρέατα τους είναι νωπά και προετοιμάζονται σε δικό τους εργαστήριο. Είναι από τα ελάχιστα ψητοπωλεία που δίνουν το παρόν σε όλα τα στάδια του φαγητού. Από την επιλογή των κρεάτων από τους διαλεχτούς προμηθευτές, την προετοιμασία και το μαρινάρισμα, τη μεταφορά τους σε ασφαλείς θερμοκρασίες, το ψήσιμο τους τηρώντας τους υγειονομικούς κανόνες μέχρι και την διακριτική εποπτεία όταν φτάνει στο τραπέζι σας.

Must Try: Τα παστουρμαδοπιτάκια με κασέρι και ντομάτα!

Δευτέρα - Πέμπτη & Κυριακή: 12:00 - 01:00

Παρασκευή & Σάββατο: 12:00 - 02:00

Λεωφόρος Βενιζέλου Σοφοκλή 93, Τ. 210 9969996

Site: babelkebab.gr

Facebook: Babel Kebab

Instagram: babel_the_kebab_house

Trivoli Vegan

Λίγο πιο κάτω από τη κεντρική πλατεία της Ηλιούπολης, στη Μαρίνου Αντύπα 107 βρίσκεται ένα εστιατόριο-καφενείο διαφορετικό απ΄όσα έχουμε συνηθίσει. Μπορεί στο μενού να βλέπουμε γνώριμα πιάτα και ροφήματα όμως η διαφορά κρύβεται στη προέλευσή τους. Burger με μπιφτέκι λαχανικών, σουτζουκάκια σμυρνέικα από φακή, κεφτέδες από καρότο, μανιτάρια σνίτσελ κ.α.

Όπως καταλάβατε πρόκειται για το πρώτο vegan προορισμό στην Ηλιούπολη που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα κλασσικά κρεατοφαγικά στέκια. Σε έναν φιλόξενο και πολύ ζεστό χώρο, το ευγενέστατο προσωπικό σας περιμένει να σας ξεναγήσει στις γεύσεις αλλά και στη στάση ζωής των χορτοφάγων.

Τετάρτη, Πέμπτη & Παρασκευή: 18:00 - 00:00

Σάββατο & Κυριακή: 14:30 - 00:00

Δευτέρα & Τρίτη: Κλειστά

Μαρίνου Αντύπα 107, Ηλιούπολη, Τ. 211 4050120

Facebook: Trivoli Vegan Kafeneio

Instagram: trivoli.vegan

Χόβολη

Η “Χόβολη” είναι από τα μαγαζιά που σου δημιουργούν μια απίστευτη οικειότητα, λες και έχεις ξανάρθει εδώ 100 φορές. Βαθμός cosiness: 100%. Λειτουργεί εδώ και 20 ολόκληρα χρόνια στο ίδιο σημείο και είναι το μαγαζί που έφερε πρώτο τη μόδα των επιτραπέζιων παιχνιδιών σε καφέ στην Αθήνα.

Καλές rock, funk και jazz μουσικές, επιλεγμένα lives, ένα τζάκι που θες να το πάρεις αγκαλιά και οι διάσημες game βραδιές του σχεδόν κάθε Παρασκευή με ειδικό παιχνιδογνώστη που σου μαθαίνει όλα τα καινούργια επιτραπέζια είναι τα μυστικά της επιτυχίας του όλα αυτά τα χρόνια.

Δευτέρα - Παρασκευή: 18:00 - 02:00

Σάββατο: 11:00 - 02:00

Κυριακή: 12:00 - 02:00

Κανάρη 30α, Ηλιούπολη, Τ. 210 9959460

Facebook: Χόβολη

L' Arte Del Gelato

Το L’Arte Del Gelato είναι η πρώτη gelateria, που ξεκίνησε να προβάλλει την παρασκευή του παγωτού της μπροστά στον καταναλωτή από το πρώτο στάδιο της διαδικασίας μέχρι την τελική εμφάνιση του προϊόντος. Το παγωτό τους παρασκευάζεται από φρέσκο γάλα, ολόφρεσκα φρούτα, μόνο εποχής και κορυφαίας ποιότητας πρώτες ύλες, που μας χαρίζει η γη (βανίλια, κακάο, κανέλα και εκατοντάδες άλλα αγνά συστατικά, κυρίως από την Ελληνική γη).

Όποια γεύση κι αν σου προτείνουμε να δοκιμάσεις είναι απλά μοναδική, εκτός αυτού δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε καμία, είναι όλες υπέροχες!

Δευτέρα - Παρασκευή: 07:00 - 13:30

Σάββατο: 08:00 - 02:30

Κυριακή: 08:00 - 01:30

Ελευθερίου Βενιζέλου 135, Ηλιούπολη Τ. 210 9901669

Site: lartedelgelato.gr

Facebook: L'Arte Del Gelato (Ηλιούπολη)

Instagram: lartedelgelatogr

Mind The Pub

Το Mind the Pub δεν είναι άλλη μια μπυραρία. Ανοιχτό από το πρωί, σε υποδέχεται με καλοψημένο καφέ, αφράτα bagels, λαχταριστές ομελέτες και pancakes, για να στηλωθείς μ’ένα καλό πρωινό, ροφήματα και homemade γλυκά ημέρας (τα οποία είναι μια αποκάλυψη!)

Την κρίσιμη ώρα που που θα θελήσεις να συνοδεύσεις το αλκοόλ (ή που θα λιμπιστείς κάτι πιο “μπαμπάτσικο” σε φαγητό) στον κατάλογο θα ανακαλύψεις μοναδικά appetizers για τη “μέση”, όπως τα πεντανόστιμα χειροποίητα chicken nuggets, τα γεμιστά μανιτάρια με cream cheese και παρμεζάνα, τα τραγανά onion rings που φτιάχνονται in-house, ή τα φαλάφελ με σάλτσα γιαουρτιού και ταχίνι.

Το grill του διαπρέπει, με εκπληκτικά burgers (απείρως well-priced), πιάτα όπως το butcher’s steak, βοδινή σπαλομπριζόλα 550 γρ. με μαρμελάδα ντομάτας και ψητά λαχανικά (αν δεν σου τρέχουν ήδη τα σάλια είσαι ήρωας), τα οποία μπορείς να “σετάρεις” με δροσερές, φρεσκοκομμένες σαλάτες (σε γενναίες μερίδες).

Must Try: Το Jack Daniel's burger που θα σας κάνει να αναθεωρήσετε όλα τα άλλα που έχετε δοκιμάσει.

Καθημερινά: 09:00 - 02:00

Λεωφόρος Ανδρέα Παπανδρέου 13, Ηλιούπολη

Site: mindthepub.gr

Facebook: Mind the Pub

Instagram: mind_the_pub

Κολοκύθα

Πριν τρία χρόνια η "Κολοκύθα" έκανε την παρθενική της εμφάνιση κι έδωσε άλλο αέρα στην Ηλιούπολη. Είναι η πιο φρέσκια άφιξη στο αθηναϊκό nightlife και αρκεί να την επισκεφθείς μία μόνο φορά για να μην ξεκολλήσεις. Τα cocktails είναι αυτά που θα ερωτευτείς από την πρώτη... γουλιά! Ο καλοκαιρινός του κατάλογος έχει μια λίστα με 14-15 επιλογές και σίγουρα θα βρεις κάτι να σε ικανοποιήσει.

Με βάση το Fireball, το Sailor Jerry, το Appleton, το Bombay, βότκα, όλα πλαισιωμένα με πολλών ειδών και άψογης ποιότητας υλικά. Υποβρύχιο μαστίχας, λουκούμι, καυτερή πιπεριά, γλειφιτζούρι είναι μερικά toppings που μετατρέπουν το cocktail σε υπερθέαμα.

Must Try: Το Little Bad Wolf και το White Rose. Το White Rose πολύ πιο δροσερό, με πιο ανοιχτά χρώματα, το Little Bad Wolf αρκετά καυτερό, για πιο ανεκτικούς ουρανίσκους.

Δευτέρα - Πέμπτη: 09:00 - 02:00

Παρασκευή & Κυριακή: 09:00 - 03:00

Σάββατο: 09:00 - 04:00

Κυπρίων Ηρώων 58, Ηλιούπολη, Τ. 210 9953774

Facebook: Κολοκύθα Cafe-Cocktail Room

Instagram: kolokytha_cocktail_room

Garage

Πως θα σου φαινόταν να πίνεις τον καφέ ή το ποτό σου σε έναν... εκκεντρικό χώρο, που θυμίζει γκαράζ; Το Garage στην Ηλιούπολη είναι εδώ για τους λάτρεις των μηχανοκίνητων και όχι μόνο! Οι θαμώνες του έχουν το προνόμιο να απολαμβάνουν τον καφέ ή το ποτό τους ανάμεσα σε ντεπόζιτα και αξεσουάρ της Harley Davidson, αλλά και κάτω από έναν εκπληκτικό V2 κινητήρα, με το βιομηχανικό στυλ να κυριαρχεί σε όλους τους χώρους του, μέσα και έξω, και τις παλέτες- καναπέδες να κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Τόσο ο κατάλογος των ποτών όσο και η κάβα θα σε εκπλήξουν ευχάριστα, αφού εδώ μπορείς να βρεις σπάνια είδη ποτών-μερικά από τα οποία είναι η μαύρη βότκα Blavod, το τζιν Ramsbury, το ουίσκι το Togouchi και το Glengoyne και το ρούμι Rum nation 23 ετών Demerara. Το Garage σου δίνει την δυνατότητα να δοκιμάσεις τα ποτά τους και σε μισή μερίδα για να γνωρίσεις τις γεύσεις τους!

Καθημερινά: 08:00 - 23:30

Ηρώων Πολυτεχνείου 3, Ηλιούπολη, Τ. 210 9945603

Facebook: Garage Athens

Instagram: garage_athens_bar

Μικρές Κυκλάδες

Μικρές Κυκλάδες είναι το όνομα μια απλής, αλλά φτιαγμένης με αυτό που λέμε σπιτική φροντίδα ταβέρνας σε μια ήσυχη γειτονιά της Ηλιούπολης. Βρίσκεται μακριά από πιάτσες και στέκια, κάτι που δεν την εμποδίζει να γεμίζει με το φανατικό κοινό της. Άνετα τραπέζια, που το καλοκαίρι βγαίνουν έξω, με θέα στο παρκάκι και τη δροσιά των πεύκων.

Στις "Μικρές Κυκλάδες" προμηθεύεται την καλύτερη πρώτη ύλη και οι σεφ στην κουζίνα φροντίζουν να δίνουν πνοή στο φαγητό. Τον ρόλο αυτό έχουν αναλάβει ο Γιάννης Καρακατσάνης και ο Σταύρος Σπανέλης -νησιώτες κι αυτοί, με καταγωγή από την Αλόννησο και την Λέσβο αντίστοιχα- και τα καταφέρνουν με τον καλύτερο τρόπο, αφού στα πιάτα που γεύεσαι αισθάνεσαι τη φροντίδα του καλού σεφ, χωρίς να διαπιστώνεις ότι έχουν καταπιέσει την πρώτη ύλη.

Must Try: Κακαβιά με φρέσκα πετρόψαρα, θα φέρει τη θάλασσα στο πιάτο σου από το άρωμα και μόνο. Όσο για τη γεύση... Καλύτερα να το ανακαλύψετε μόνοι σας!

Καθημερινά: 12:00 - 01:00

Πανταζή 56, Ηλιούπολη, Τ. 210 9709150

Site: mikreskyklades.gr

Facebook: Μικρές Κυκλάδες

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share