Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Τα πιο ψαγμένα μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας για να απολαύσεις τον καφέ και το φαγητό σου

Πρέπει να τα επισκεφθείς το συντομότερο!

21 Αυγούστου 2023 10:24
Τα πιο ψαγμένα μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας για να απολαύσεις τον καφέ και το φαγητό σου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Κέντρο της Αθήνας πέρα από ιστορικό και γραφικό είναι και μαγευτικό, ειδικά όταν ο καιρός ανοίγει και η γκρίζα πόλη μετατρέπεται σε έναν ολάνθιστο κήπο. Οι ταράτσες παίρνουν ζωή και όλα μοιάζουν με ένα πάρτι διαρκείας. Το Athensmagazine.gr συγκέντρωσε τα πιο ψαγμένα μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας για να απολαύσεις τον καφέ, το ποτό ή το φαγητό σου και σου συνιστούμε να τα επισκεφθείς άμεσα!

By the glass

By the glass, Σύνταγμα

Κρυμμένο μέσα στην ατμοσφαιρική αστική στοά Ράλλη, μια ανάσα από την πλατεία Συντάγματος, το By the glass, έχει καθιερωθεί ως το απόλυτο meeting point για το οινόφιλο κοινό της πόλης! Ο κυριότερος λόγος η εντυπωσιακή του κάβα όπου ξεκουράζονται πάνω από 500 ετικέτες με άξιους εκπροσώπους του ελληνικού και διεθνή αμπελώνα, ανάμεσά τους και σπάνιες ετικέτες! Πίσω άλλωστε από την υποδειγματική οινική λίστα που ανανεώνεται κάθε μήνα βρίσκεται το πάθος και η εξειδίκευση της Φωτεινής Παντζιά.

Μάλιστα χάρη στα συστήματα Coravin και Βy the glass μας δίνεται η δυνατότητα να δοκιμάσουμε πάνω από 200 κρασιά ανάμεσά τους fine wines και παλιές σοδειές σε ποτήρι (75 ml και 150 ml) δικαιολογώντας επάξια το όνομά του! Όσο για το μενού, εκτός από εκλεπτυσμένες γεύσεις και συνοδευτικά finger food, φέτος εμπλουτίζεται με raw fish και sea food για το απόλυτο wine pairing. Τη δική τους νότα προσθέτουν οι jazz μουσικές.

Tip: Το καλοκαίρι όαση αποτελεί η ολάνθιστη πλατεία!

Καθημερινά: από τις 10:00.

Σάββατο -Κυριακή: από τις 11:00 (έως 01:00 η κουζίνα).

Φιλελλήνων & Γεωργίου Σουρή 3, Σύνταγμα, Τ. 210 3232560

Site: www.bytheglass.gr

Facebook: By the glass

Instagram: bytheglass.gr

Los Gatos

Los Gatos, Σύνταγμα

Στον «κρυμμένο» πεζόδρομο της Ρόμβης θα ανακαλύψετε μια υπέροχη έκπληξη! Το all day bistrot Los Gatos με την vintage αισθητική, τον αέρα άλλης εποχής και την γαλλική essans. Εδώ μας περιμένει κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα... Το Los Gatos σερβίρει ένα εξαιρετικό value for money μενού μεσογειακών γεύσεων με έμφαση στην ελληνική και ισπανική κουζίνα.

Ξεχωρίζουν σίγουρα η ισπανική paella, τα λαχταριστά tapas και οι ποικιλίες τυριών και αλλαντικών ενώ στα must taste είναι και το brunch menu. Την γευστική αυτή εμπειρία ολοκληρώνει ιδανικά ένα καλό κρασί από την ενημερωμένη λίστα με τις 60 ετικέτες ελληνικού, ιταλικού και ισπανικού αμπελώνα με τις 20 μάλιστα από αυτές να σερβίρονται σε ποτήρι!

Highlight παραμένει σίγουρα και η handmade sangria.

Δευτέρα -Παρασκευή: 09:00 -00:00

Σάββατο: 09:00-02:00

Κυριακή: 12:00-01:00

Ρόμβης 17 και Κλειτίου, Σύνταγμα, Τ. 210 3240100

Facebook: Los gatos _vineria, prosciutteria

Instagram: losgatos_athens

Κεντρικόν

Κεντρικόν, Σύνταγμα

Υπόλευκες ταπετσαρίες και κάποια από τα παλιά κάδρα του μαγαζιού στους τοίχους, πεντελικό μάρμαρο στην μπάρα όπου μπορείς να καθίσεις και για φαγητό, μωσαϊκό και ξύλο στο πάτωμα δημιουργούν ένα σκηνικό μοντερνιτέ με σεβασμό στην ιστορία του χώρου.

Με αντίστοιχη διάθεση ο σεφ Άρης Τσανακλίδης βάζει τη δική του πινελιά σε ορισμένα κλασικά αθηναϊκά πιάτα, τα οποία θα σερβίρονται το μεσημέρι, όπως κοτόπουλο μιλανέζε, ντολμάδες και γιουβαρλάκια, ενώ για τη συνέχεια το μενού εστιάζει στις μεσογειακές γεύσεις, στο κρέας και το ψάρι. Η δράση θα ξεκινά νωρίς το πρωί με πρωινό και brunch στα τραπεζάκια της στοάς και θα συνεχίζεται μέχρι αργά για φαγητό και ποτό.

Δευτέρα - Παρασκευή: 09:00 - 00:00

Σάββατο: 10:00 - 00:00

Κυριακή: Κλειστά

Κολοκοτρώνη 3, Σύνταγμα, Τ. 210 3232482

Facebook: Κεντρικόν Εστιατόριο

Instagram: kentrikon_restaurant

Cardinale

Cardinale, Σύνταγμα

Το καινούργιο, νόστιμο νέο στέκι της πόλης ονομάζεται Cardinale, δηλώνει all day Italian resto και έχει μαέστρο στην κουζίνα τον εξαιρετικό σεφ Κώστα Τσίγκα, γνωστό για τη μεγάλη του δύναμη στην ιταλική κουζίνα.

Σερβίρει pizza, φυσικά pasta, και γνήσια ιταλικά πιάτα, ενώ γερό χαρτί είναι και ένα crostini/ mozzarella bar!
Το Cardinale έχει δύο εισόδους (μία επί της Μητροπόλεως, ακόμα μία επί της Πετράκη), βγάζει τραπεζάκια στον υπέροχο πεζόδρομο και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που θα μας κρατήσει συντροφιά για ένα ακόμη καλοκαίρι.

Καθημερινά: 12:00 - 00:00

Μητροπόλεως 38, Σύνταγμα, Τ. 210 3314397

Site: cardinale.gr

Facebook: Cardinale Athens

Instagram: cardinale.athens

Nolan

Nolan, Σύνταγμα

Έφερε μια cool διάθεση στις αρχές του χρόνου στην ανερχόμενη έθνικ γαστρονομική πιάτσα στα πέριξ της οδού Βουλής, δανειζόμενο την ονομασία του από τον Βρετανό σκηνοθέτη Christopher Nolan. Μοντέρνος και ιδιαίτερος ο χώρος του, όπως και το μενού του, καθώς δεν περιορίζεται γεωγραφικά αλλά συνδυάζει έξυπνα Japan, μεσογειακά –και όχι μόνο– στοιχεία που επιμελείται ο σεφ Σωτήρης Κοντιζάς.

Από €25.

Δευτέρα - Σάββατο: 13:00-17:30, 19:30-23:30

Κυριακή: Κλειστά

Βουλής 31 - 33, Σύνταγμα, Τ. 210 3243545

Site: nolanrestaurant.gr

Facebook: NOLAN

Instagram: nolanrestaurant

Ella Greek Cooking

Ella Greek Cooking, Σύνταγμα

Στην πολυσύχναστη Μητροπόλεως, στην καρδιά της Αθήνας, το ολοκαίνουριο Ella Greek Cooking ξεχωρίζει για τις τοπικές παραδοσιακές, «πειραγμένες» γεύσεις που προσφέρει! Σε έναν ζεστό, all day χώρο, η ελληνική κουζίνα έχει την τιμητική της, οδηγώντας τους θαμώνες σε μεσογειακά, γευστικά ταξίδια.

Αντιπροσωπεύοντας τη σύγχρονη ελληνική γαστρονομία, συστήνει στο αθηναϊκό κοινό την απλότητα και καθαρότητα των γεύσεων, μέσα από ένα μικρό αλλά περιεκτικό μενού που επιμελείται με μεράκι η chef Νένα Ισμυρνόγλου. Δυνατό χαρτί οι εκλεκτές πρώτες ύλες από Έλληνες παραγωγούς, το λαχταριστό brunch (καθημερινά 10:00-12:00) και τα ξεχωριστά πιάτα ημέρας, συνοδευμένα από ελληνικά κρασιά & αποστάγματα. Iδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στο new age μπακάλικο με παραδοσιακά τοπικά προϊόντα, που λειτουργεί στον ίδιο χώρο!

Extra tip: πολλές vegetarian επιλογές διαθέσιμες

Δευτέρα - Πέμπτη & Κυριακή: 10:00 - 00:00

Παρασκευή & Σάββατο: 10:00 - 01:00

Μητροπόλεως 26, Αθήνα, 210 3315547

Facebook: Ella Greek Cooking

Instagram: ellagreekcooking

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share