Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τα πιο ωραία στέκια για ποτό και φαγητό στον Κεραμεικό

Είναι όλα τους υπέροχα!

29 Μαΐου 2020 20:29
Τα πιο ωραία στέκια για ποτό και φαγητό στον Κεραμεικό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Κεραμεικός είναι μία από τις πιο αγαπημένες περιοχές του κέντρου με μια πιο urban κουλτούρα κι έναν πιο boho τρόπο ζωής. Το Athensmagazine.gr βρήκε και ξεχώρισε για εσάς τα καλύτερα στέκια για να απολαύσετε το ποτό και το φαγητό σας, παρέα με υπέροχες μουσικές και homemade coctails.

Momix

Πώς σας φαίνεται η ιδέα της μοριακής γαστρονομίας... στο ποτήρι σας; Στο ατμοσφαιρικό MoΜix (Molecular Mixology), που είναι το πρώτο –και μοναδικό– bar με cocktail μοριακής (όπως είναι σωστό να τα αποκαλούμε) στην Αθήνα, απολαμβάνουμε cocktails- “αριστουργήματα” σε μορφή... σφαίρας, ζελέ, παγωτού και πολλά ακόμα, με διαδικασία που πραγματοποιείται μπροστά μας, τη στιγμή που την μπάρα “κατακλύζουν” σωλήνες και διάφορα «περίεργα» σύνεργα...

Μust try

  • Α bubbles
    (molecural shots) Σφαιροποιημένο λικέρ συνοδεία sauce που “σπάει” στο στόμα..., με γεύσεις όπως μπανάνα με σοκολάτα και μπισκότο αλλά και melon passion fruit.
  • Vanity Mirror
    Πάνω σε πλακάκι-καθρέφτη,... μια κολόνια (που πίνεται), ένα κραγιόν και ένα σφουγγαράκι make up (που τρώγονται), ένα cocktail ύμνος στη λευκή σοκολάτα.
  • Smurfs in a bubble
    Cocktail βότκα με σφαιροποίηση blue curacao που «κινούνται» στο ποτήρι.
  • Custom made cocktails...
    Δώστε απλές οδηγίες και γεύσεις που προτιμάτε στoυς bartenders και απολαύστε cocktail μοριακής αποκλειστικά για εσάς!

Καθημερινά: 20:00 - 03:00

Παρασκευή & Σάββατο: 20:00 - 04:00

Κελεού 1, Κεραμεικός, Τ. 697 4350179

Facebook: MoMix Bar Kerameikos (Molecular Mixology)

Instagram: momixbar

Proveleggios

Μια ομάδα μαγείρων με χώρο, εξοπλισμό και υλικά να πειραματιστούν. Καλεσμένοι που δεν θέλουν μόνο να φάνε, αλλά να γίνουν μέρος της διαδικασίας, να φέρουν την παρέα τους και να δοκιμάσουν το αποτέλεσμα, να φάνε και να πιουν, ως μέρος ενός εν εξελίξει πρότζεκτ φαγητού.

Ο Proveleggios, όπως ακριβώς και ο αρχιτέκτονας που σχεδίασε το κτίριο που τον στεγάζει, ο οποίος δεν έχτιζε απλώς σπίτια, αλλά σκεφτόταν πάνω στον τόπο, δεν θέλει μόνο να φτιάχνει φαγητό, αλλά και να σκέφτεται πάνω σε αυτό. Να δοκιμάζει, να πειραματίζεται, να ψάχνει πρώτες ύλες, να επανεφεύρει διαρκώς τον εαυτό του και το μενού του.

Στον Proveleggio θα απολαύσετε κεφτεδάκια και pork ribs τη μία μέρα και μαγειρευτά την άλλη, φτιάχνουν το δικό τους ψωμί, τα δικά τους τυριά, τη δική τους μπίρα. Στο μπαρ πειραματίζονται με αποστάγματα και τεχνικές, οι μουσικές παίζονται δυνατά και το μενού αλλάζει ανάλογα με το τι πειραματίζεται κάθε μέρα η κουζίνα. Ο Proveleggios πάει πίσω για να προχωρήσει μπροστά, ξεκινάει από το Α για να φτάσει στο Ω και θέλει να το διασκεδάσει στο ενδιάμεσο.

Δευτέρα - Σάββατο: 19:00 - 23:45

Κυριακή: Κλειστά

Παραμυθιάς 11, Κεραμεικός, Τ. 210 5234749

Facebook: Proveleggios

Instagram: proveleggiosathens

Steve's Deli Tavern

Σε ένα πρώην συνεργείο αυτοκινήτων, η ταμπέλα γράφει πλέον “Steve’s” και με πιο μικρά γράμματα “deli tavern”. Βρίσκεστε στο νέο ψαγμένο σημείο συνάντησης για χαλαρό φαγητό. Στο Steve’s, η ιταλική κουζίνα προσφέρεται στην πιο #foodporn εκδοχή της και με μπόλικη προετοιμασία, για παράδειγμα, το αρωματικό ζυμάρι της πίτσας ωριμάζει για τέσσερις μέρες ενώ φτιάχνει από την αρχή το δικό του λουκάνικο και το συνοδεύει με βουτυρένιο πουρέ πατάτας και πεκορίνο.

Πέμπτη: 18:00 - 00:00

Παρασκευή: 18:00 - 01:00

Σάββατο: 13:00 - 01:00

Κυριακή: 13:00 - 00:00

Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη: Κλειστά

Σαλαμίνος 42, Κεραμεικός Τ. 211 169126

Facebook: Steve's Deli Tavern

Instagram: stevesdelitavern

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share