Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Τα καλύτερα μέρη για φαγητό στη Γλυφάδα!

Σίγουρα θα τα λατρέψεις!

13 Νοεμβρίου 2023 07:21
Τα καλύτερα μέρη για φαγητό στη Γλυφάδα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μόλις ο καιρός ανοίγει κι οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν η Γλυφάδα αλλάζει ύφος και "παίρνει ζωή". Το Athensmagazine.gr σου παρουσιάζει τα καλύτερα μέρη για φαγητό στην πιο καλοκαιρινή περιοχή της Αθήνας. Εστιατόρια για όλα τα γούστα, για να διαλέξεις όποιο ταιριάζει καλύτερα στον ουρανίσκο σου ή για να δοκιμάσεις μια νέα γευστική εμπειρία.

Η Πασιφάη - Pasifai

Pasifai, Γλύφάδα

Γνήσια κρητική φιλοξενία σε έναν ρουστίκ χώρο διακοσμημένο σαν σπίτι, με τους ήχους της λύρας και του λαούτου και τη συνοδεία ρακής και σπιτικού κρασιού, όπως ο χανιώτικος μαρουβάς, να μας μεταφέρουν στην παράδοση του τόπου. Με ιστορία ήδη 15 χρόνων στον Κορυδαλλό, το διάσημο εστιατόριο Πασιφάη απέκτησε πρόσφατα το “αδερφάκι” του στη Γλυφάδα, και η οικογένεια Τρουλάκη, με καταγωγή από τα Χανιά, μας μυεί σε μια κουζίνα-παγκόσμιο πρότυπο για τα οφέλη της.

Η βασίλισσα της μινωικής Κρήτης δάνεισε το όνομά της σε αυτήν την κρητική γωνιά στην Αθήνα, που αναδεικνύεται στην απόλυτη βασίλισσα της γεύσης! Πιάτα φτιαγμένα με αγνές πρώτες ύλες, που έρχονται κατευθείαν από το νησί, και με συνταγές σαν της γιαγιάς, απογειώνουν το γευστικό μας ταξίδι.

Από τους χοχλιούς, τo απάκι, τα καλτσούνια, τις σφακιανές πίτες και τις μαραθόπιτες μέχρι τα χειροποίητα χανιώτικα λουκάνικα, το γαμοπίλαφο, το αρνάκι τσιγαριαστό και το κατσικάκι στο φούρνο με τις πατάτες και τη στάκα, ό,τι και να δοκιμάσετε θα μαγέψει τις αισθήσεις σας! Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα κρητικά γλυκίσματα όπως οι χειροποίητοι λουκουμάδες.

Από €17

Δευτέρα - Παρασκευή: 16:00-01:00

Σάββατο & Κυριακή: 12:00-01:00

Λαζαράκη 63, Γλυφάδα, Τ. 210 9944024

Site: www.pasifai.gr

Facebook: Η Πασιφάη - Pasifai

Instagram: pasifai

The Burger Joint

The Burger Joint, Γλυφάδα

Οι ιδιοκτήτες του Burger Joint, Γιώργος, Φάνης και Θανάσης Παπακώστας, με μεγάλη εμπειρία σε εστιατόρια σε Νέα Υόρκη και Αθήνα αποφάσισαν το 2011 να μυήσουν την Ελλάδα στα μυστικά που συνθέτουν ένα καλό burger. Στον βιομηχανικό και νεοϋορκέζικο χώρο, ετοιμάζονται ζουμερά χειροποίητα burgers από 100% φρέσκο μοσχαρίσιο κρέας, φρέσκα homemade ψωμάκια, σάλτσες και vinaigrette με extra παρθένο ελαιόλαδο.

Στα best sellers, το Bacon Provolone burger και το all time classic Hangover Burger με τη γευστική μαγεία να επεκτείνεται στις πίτσες, στις σαλάτες, τα σάντουιτς, τα wraps, τα λαχταριστά επιδόρπια και τα παγωτά. Μη φύγετε αν δε δοκιμάσετε το New York Cheesecake, τα φοβερά milkshakes και τη σπιτική λεμονάδα!

Tip: Ο χώρος του Burger Joint είναι ιδανικός για όσους έχουν οικογένεια και παιδιά.

Open all day

Πλατεία Νυμφών 1, Γλυφάδα Τ. 210 8940260

Facebook: The Burger Joint (Γλυφάδα)

Instagram: theburgerjoint

Vittoria Gatti

Vittoria Gatti, Γλυφάδα

Η ιταλική κουζίνα βρήκε το ελληνικό της... προορισμό, σε έναν εκλεπτυσμένο χώρο στην καρδιά της Γλυφάδας, του γνωστού σεφ, Γιώργου Παπακώστα. Το γευστικό σενάριο στο Vittoria Gati ξεκινά να γράφεται από νωρίς με καφέ και πρωινές επιλογές και συνεχίζει με menu που σερβίρεται μέχρι τη 01:00.

Ο κομψός, φωτεινός και εκλεπτυσμένος χώρος κεντρίζει στον επισκέπτη το ενδιαφέρον με την αύρα που αποπνέει. Το μενού αποτελεί μια φρέσκια και δημιουργική εκδοχή της ιταλικής κουζίνας, συνδυάζοντας παραδοσιακές συνταγές με σύγχρονες τεχνικές. Χειροποίητα κι ολόφρεσκα ζυμαρικά, κρεατικά εισαγωγής (Black Angus, Wagyu) και λαχταριστές πίτσες που ψήνονται στον ξυλόφουρνο, αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις. Συνδυάστε τις γεύσεις, με signature cocktails και με μια εξαιρετική ποικιλία από επιλεγμένες ετικέτες κρασιών.

Tip: Ενδείκνυται η κράτηση

Καθημερινά: 10:00 - 01:00

Πλατεία Νυμφών 1, Γλυφάδα ,Τ. 210 8944491

Site: Vittoriagatti.com

Facebook: Vittoria Gati

Instagram: vittoriagati

Divan

Divan, Γλυφάδα

Η Γλυφάδα φόρεσε ανατολίτικα στολίδια και εξέπληξε ευχάριστα ντόπιους και επισκέπτες με μια γευστική άφιξη που ήρθε για να μείνει. Το Divan στην κοσμοπολίτικη καρδιά των νοτίων προαστίων, άνοιξε και καλωσόρισε τους καλεσμένους του πριν από περίπου ένα χρόνο, με γεύσεις από τη μοναδική, αυθεντική ανατολίτικη κουζίνα προσφέροντας μια αξεπέραστη εμπειρία πρώτης κατηγορίας.

Το Divan μπορεί να υπερηφανεύεται για τη μοναδικότητα των υπηρεσιών που το διαφοροποιούν και το έχουν μετατρέψει σε χρόνο μηδέν, σε στέκι. Η αίσθηση του μαγαζιού γοητεύει καθώς οι κουλτούρες της ανατολής παντρεύονται αρμονικά και διαχέονται στο λιτό και μοντέρνο χώρο ενώ η ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με το φαγητό, τα signature cocktails και τον ναργιλέ κάνουν την εμπειρία ανεπανάληπτη.

Ο ναργιλές εξάλλου αποτελεί σήμα κατατεθέν, για την ακρίβεια είναι μια απίστευτη εμπειρία που δύσκολα συναντάται αλλού. Οι εξωτικές γεύσεις καπνού από τη Γερμανία και τα απίστευτα αρώματα μπορούν να συνδυαστούν με cocktails, σαμπάνια, φρέσκα φρούτα ακόμα και με το φαγητό.

Δευτέρα - Παρασκευή: 16:00-02:00

Σάββατο & Κυριακή: 21:00-02:00

Ζησιμοπούλου 9, Γλυφάδα, Τ. 215 5505313

Site: divanathens.gr

Facebook: Divan

Instagram: divanathens

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share