Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Η γειτονιά αλλιώς: Εναλλακτικοί τρόποι διασκέδασης σε ακτίνα λίγων μέτρων από το σπίτι μας

22 Μαΐου 2020 16:32
Η γειτονιά αλλιώς: Εναλλακτικοί τρόποι διασκέδασης σε ακτίνα λίγων μέτρων από το σπίτι μας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα γεύμα σε εστιατόριο, απογευματινό καφεδάκι με φίλους στην πλατεία ή ποτό στο κέντρο της πόλης. Όλα όσα απολαμβάναμε προ-κορωνοϊού επανέρχονται στην καθημερινότητά μας από την ερχόμενη Δευτέρα 25 Μαΐου. Η επιστροφή στην κανονικότητα – αν και θα έχει αυστηρούς κανόνες και μέτρα ασφαλείας – γίνεται ακριβώς τη στιγμή που πρέπει: την εποχή που ανεβαίνει η θερμοκρασία και το μυαλό κάνει καλοκαιρινά πλάνα.

Ένα βράδυ Παρασκευής και ένα Σαββατοκύριακο έμειναν. Από την ερχόμενη εβδομάδα θα μπορούμε και πάλι να δώσουμε ραντεβού στο αγαπημένο μας στέκι. Μέχρι τότε, τι μπορούμε να κάνουμε; Να εκμεταλλευτούμε αυτό το τριήμερο για να περπατήσουμε στη γειτονιά μας και να δούμε με άλλο μάτι όλα εκείνα τα μέρη μπροστά από τα οποία περνάμε αδιάφορα. Να βρούμε τη διασκεδαστική πλευρά που μπορεί να κρύβεται σε όλα τα απλά, μικρά, καθημερινά πράγματα.

Επιλέγουμε καλή παρέα (το ταίρι ή τον/την κολλητό/ή μας), φοράμε τη βερμούδα μας που θυμίζει καλοκαίρι, άνετα παπούτσια για περπάτημα και είμαστε έτοιμοι να περιηγηθούμε στον κόσμο που κρύβεται γύρω από το σπίτι μας.

Βουτιά στον γευστικό κόσμο του ζαχαροπλαστείου

Αφήνουμε τις νοσταλγικές αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια να μας οδηγήσουν στη βιτρίνα με τα παγωτά, μέσα στον γευστικό κόσμο του ζαχαροπλαστείου της γειτονιάς. Αυτή τη φορά όμως μας περιμένει το πιο μεγάλο χωνάκι, που θα γεμίσει με όσες μπάλες παγωτού λαχταράει ο ουρανίσκος μας, χωρίς τη φωνή της μαμάς να προειδοποιεί ότι θα πονέσει ο λαιμός μας με τόσο παγωτό, τέτοια εποχή.


Fashion police για γείτονες μόνο

Με παγωτό ή όχι στο χέρι, ένα παγκάκι στο πάρκο με καλή θέα, μετατρέπεται αυτομάτως στο πάνελ κριτικής επιτροπής, που θα περάσει από το μικροσκόπιό της τις ενδυματολογικές επιλογές των γειτόνων μας, αυτήν την περίεργη – από άποψη καιρού – εποχή. Σορτσάκια με μπότες, πέδιλα με κάλτσες, φόρμες με σαγιονάρες και άλλοι αλλόκοτοι συνδυασμοί μπορεί να είναι αποδεκτοί στην «πασαρέλα» της γειτονιάς, εμείς όμως οφείλουμε να είμαστε αυστηροί και να μην σπαταλήσουμε αλόγιστα τα δεκάρια μας.

Οσκαρικές εμφανίσεις (για εμάς και όχι για τους γείτονες)

Η βερμούδα που φοράμε θα έπαιρνε καλή βαθμολογία αν πηγαίναμε να παίξουμε ΤΖΟΚΕΡ στο πρακτορείο ΟΠΑΠ της γειτονιάς και ο ιδιοκτήτης βαθμολογούσε το outfit μας. Με βερμούδα – ή και με άλλα ρούχα – και με τζακ ποτ στο ΤΖΟΚΕΡ, η επόμενη στάση μας θα είναι στο πρακτορείο του ΟΠΑΠ για να δοκιμάσουμε την τύχη μας. Και αν εκείνη αποφασίσει να μας χαμογελάσει το βράδυ της Κυριακής, τότε ίσως αντικαταστήσουμε τις βερμούδες με οσκαρικές εμφανίσεις.

Θερινό σινεμά στην τηλεόραση του γείτονα

Μπορεί να μας φαίνεται ενοχλητικός ο δυνατός ήχος της τηλεόρασης του γείτονα. Ειδικά τώρα που έχει ζεστάνει ο καιρός και ο γείτονας βγάζει τα βράδια στη βεράντα μαζί με την τηλεόραση. Αν, όμως, έχουμε ίδιο γούστο στις ταινίες με το γείτονα και υπάρχει λίγος χώρος στα σκαλοπάτια της απέναντι πολυκατοικίας, μόλις αποκτήσαμε τον δικό μας αυτοσχέδιο θερινό κινηματογράφο. Καλή θέαση!

Προπόσεις με αναψυκτικό ή μπύρα από το περίπτερο

Ένα αναψυκτικό ή ακόμη και μια μπύρα – μιας και μετακινούμαστε με τα πόδια – σίγουρα θα μας δροσίσει, ύστερα από τόσο περπάτημα και κουβέντα. Το ψυγείο στο περίπτερο της γειτονιάς έχει τη λύση και σε οικονομική τιμή. Περπατώντας ή κάνοντας μια στάση στο διπλανό παγκάκι, το αναψυκτικό μας θα γίνει πιο απολαυστικό αν συνοδεύεται από σχέδια για καλοκαιρινές διακοπές και προπόσεις. Πριν αναχωρήσουμε για τον επόμενο σταθμό της βόλτας μας, πετάμε το κουτάκι στον κάδο ανακύκλωσης, γιατί πάντα πρέπει να φροντίζουμε να διατηρούμε καθαρή τη γειτονιά μας. Όπως και τις γειτονιές των άλλων.

Σουβλάκι με απ’ όλα

Από μια βραδιά με τα όλα της, δεν θα μπορούσε, φυσικά, να λείπει ένα σουβλάκι με απ’ όλα. Ο σουβλατζής πιθανότατα μας γνωρίζει ήδη με το μικρό μας όνομα και αυτό είναι στα μπόνους της βραδιάς. Γιατί θα επιμεληθεί με έξτρα φροντίδα το σουβλάκι μας, τα υλικά θα μπουν σε ενισχυμένη δόση και η εξόρμηση στη γειτονιά θα είναι τελικά πολύ μα πολύ χορταστική.

TAGS
 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share