Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πανέμορφη: Η νέα πλατεία Ομόνοιας από ψηλά (video)

Υπέροχα πλάνα από τον ανανεωμένο τόπο στο κέντρο της Αθήνας

18 Μαΐου 2020 16:12
Πανέμορφη: Η νέα  πλατεία Ομόνοιας από ψηλά (video)
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Η νέα πλατεία της Ομόνοιας είναι γεγονός από την περασμένη Παρασκευή (15/5) και φαίνεται να έχει ανακτήσει την παλιά της αίγλη, δείχνοντας πανέμορφη στα πλάνα από ψηλά.

Ο αντιδήμαρχος Αστικών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως, Βασίλης-Φοίβος Αξιώτης έχει δηλώσει πως η ανακατασκευή της πλατείας Ομονοίας θα ολοκληρωθεί και θα δοθεί σε χρήση εντός του Φεβρουαρίου.

Το συντριβάνι που έχει τοποθετηθεί έχει διάμετρο 30 μέτρων, ενώ διαθέτει 13 πίδακες, 188 δέσμες νερού, αλλά και 90 υποβρύχιους προβολείς, ενώ σε έναν ιστό πρόκειται να τοποθετηθεί ένα ανεμόμετρο το οποίο θα ενημερώνει την κεντρική μονάδα ελέγχου για να μειώνει το ύψος των πιδάκων όταν η ταχύτητα του ανέμου θα ξεπερνά κάποια όρια.

Στη νέα της εκδοχή της πλατείας έχουν απομακρυνθεί τα παραπήγματα που υπήρχαν στην πλευρά της 3ης Σεπτεμβρίου, όπως και οι κερκίδες στο κέντρο της. Επίσης, η δαπεδόστρωση πραγματοποιείται με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, τα οποία θα είναι χρήσιμα, ειδικά κατά τους θερινούς μήνες, όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία.

Επίσης στη σύγχρονη κατασκευή θα προστεθούν κάποιες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, οι οποίες, σε συνδυασμό με τη διαρκή κινητικότητα της περιοχής, στόχο έχουν να τη μετατρέψουν σε εμπορικό κέντρο αλλά και σε πεδίο πολλαπλών στάσεων, δίνοντας νέα πνοή στο κέντρο της Αθήνας.

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Νίκος Χαρδαλιάς: «Προφανώς ήταν λάθος η...»

Ο Νίκος Χαρδαλιάς απάντησε στην ερώτηση σχετικά με το συνωστισμό που παρατηρήθηκε την Πέμπτη στην πλατεία Ομονοίας στα εγκαίνια της με το νέο σιντριβάνι.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως «οι κανόνες είναι ίδιοι για όλους, οι οδηγίες αφορούν σε όλες τις πλατείες και ο ιός κερδίζει έδαφος από το συνωστισμό». Συνεχίζοντας υποστήριξε πως, «προφανώς ήταν λάθος η συγκέντρωση και παραπέμπω στη δήλωση του Δημάρχου, ο οποίος με παρρησία αναγνώρισε το λάθος του».

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share