Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έξοδος Αθήνα: Πού να πάτε σήμερα (04/03) στην πρωτεύουσα!

Το Athensmagazine.gr προτείνει!

4 Μαρτίου 2020 14:40
Έξοδος Αθήνα: Πού να πάτε σήμερα (04/03) στην πρωτεύουσα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έξοδος στην Αθήνα: Δείτε στο Athensmagazine.gr που να βγείτε σήμερα (04/03) στην πρωτεύουσα για να διασκεδάσετε!

Το Athensmagazine.gr σας βρίσκει κάθε μέρα τα μέρη που είναι ιδανικά για ποτό και καφέ στην πόλη! Δείτε εδώ ένα εναλλακτικό μπαρ που σίγουρα θα λατρέψετε. Μην χάσετε την ευκαιρία να το επισκεφτείτε!

«Father Help Us - Ένα show για τον πατέρα μου»

Η αντίφαση της ζωής και του θανάτου σε ένα νέο έργο, στα όρια αυτοβιογραφίας και μυθοπλασίας, με επίκεντρο την πατρική φιγούρα.

Κεντρικός ήρωας ο ELIAS, ο οποίος κρατά ένα ημερολόγιο πένθους. Μία απόπειρα για θύμιση, για επιστροφή στην τραγικότητα, το χιούμορ και την αντίφαση της ζωής και του θανάτου.

Ο θάνατος ήταν πάντοτε μία συγκεχυμένη κατάσταση. Εκεί που η φαντασιακή εικόνα γι’ αυτόν αγγίζει την πραγματικότητα, εκεί που η έκτακτη περίσταση της ασθένειας συναντά την παράλληλη συνέχιση της ζωής με τα παράδοξά της, εκεί που ο queer έρωτας καταργείται στο φόντο του πένθους, η γλώσσα υπερβαίνει τα όριά της κι αυτά, για τα οποία δεν μιλάμε ποτέ, γίνονται κυρίαρχα θέματα μίας θεατρικής εξομολόγησης. Μνήμες απ’ τις μέρες της φρίκης του θανάτου, διάλογοι με το ερωτικό αντικείμενο, ασεξουάλιτι, παιδικές αναμνήσεις, απωθημένες επιθυμίες, αναφορές και ταύτιση με αγαπημένα pop είδωλα που καταρρέουν, κουνούπια, airbnb. Ακροβατώντας μεταξύ φαντασίας και φρικτού ρεαλισμού, το "Father Help Us. Ένα show για τον πατέρα μου" είναι μια παράσταση θεάτρου, σύγχρονου χορού και pop μουσικής, που αντιμετωπίζει την αγριότητα του θανάτου με χιούμορ κι ελευθερία.

Συντελεστές:

Κείμενο και σκηνοθεσία: Ηλίας Αδάμ
Καλλιτεχνική συνεργάτις: Χριστίνα Μαυρομμάτη
Μουσική επιμέλεια και σύνθεση: Δημήτρης Σπύρου και Dolly Vara

Performers: Στυλιάνα Ιωάννου και Πάνος Μαλακτός

*Η παράσταση έχει γυμνό.

Εταιρεία Θεάτρου Χώρος

4 Μαρτίου 2020 Τετάρτη 21:00
5 Μαρτίου 2020 Πέμπτη 21:00
4 Μαρτίου 2020 - 5 Μαρτίου 2020

Εισιτήρια

10€, Φοιτητικό, ατέλεια, άνεργοι: 8€

«Γιούγκερμαν» στο Θέατρο Πορεία

Ο κεντρικός ήρωας, ο Φιλανδός Βασίλης Κάρλοβιτς Γιούγκερμαν, γόνος πλούσιας οικογένειας, Ίλαρχος της Λευκής Φρουράς του τσάρου, ένας τυχοδιώκτης που παλεύει με τα φαντάσματά του, οδηγείται μετά τη ρωσική επανάσταση στην Ελλάδα. Το παρελθόν του βαραίνει ένας φόνος, μια γυναίκα που μοιραζόταν μ’ έναν Ανθυπολοχαγό, εμπορία ναρκωτικών, κραιπάλες κάθε είδους, το ποτό, η χαρτοπαιξία, οι εκβιασμοί, οι απάτες... Δαιμόνιος και αδίστακτος, στη νέα του πατρίδα ανέρχεται κοινωνικά αποκτώντας μία σημαντική θέση στην τράπεζα, πλούτο και γόητρο, ένας "αλήτης αριστοκράτης" που κάτω απ’ τον αδυσώπητο ελληνικό ήλιο θα έρθει αντιμέτωπος με τον εαυτό του, με τον αληθινό έρωτα και με το τραγικό στοιχείο.

Συντελεστές:

Διασκευή: Στρατής Πασχάλης
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τάρλοου
Σκηνικά - Κοστούμια: Έλλη Παπαγεωργακοπούλου
Μουσική: Κατερίνα Πολέμη
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Χορογραφία - Επιμέλεια κίνησης: Κορίνα Κόκκαλη
Σχεδιασμός make-up: Εύη Ζαφειροπούλου
Σχεδιασμός κομμώσεων: Χρόνης Τζήμος

Διανομή:

Γιούγκερμαν: Γιάννης Στάνκογλου
Μιχάλης Καραμάνος / Σύλβεστρος: Χρήστος Μαλάκης
Ντάινα / Λίλη: Ζέτα Μακρυπούλια
Βούλα: Θάλεια Σταματέλου
Γιώργος Μάζης / Αστυφύλακας: Γιάννης Καπελέρης
Κλεό / Μάγκας 2: Πολύδωρος Βογιατζής
Σκλαβογιάννης / Διευθυντής Τραπέζης / Διοικητής / Ντε Κρεσύ: Δημήτρης Πετρόπουλος
Θωμάς Παπαδέλης/Σύμβουλος οικονομικών/ Κάρλ: Γιάννης Νταλιάνης
Αλκμήνη / Σάσα: Δανάη Σαριδάκη
Ασπασία / μητέρα Καραμάνου: Καίτη Μανωλιδάκη
Λιάπκιν /Μόγιας/Πρίγκηψ Αρκάνωφ: Δημητρής Μπίτος
Γερο-Στρατής/Υπηρέτης: Νίκος Καλαμό
Νίτσα / γυναίκα που τραγουδά / Αντιόπη: Λήδα Μανιατάκου
Μάγκας 1 / Παύλος / Νεαρός: Αλκιβιάδης Μαγγόνας
Κοσμική καλλονή / Πόρνη 2 / Συνοδός Γιώργου: Μπίλιω Μαρνέλη
Τσιγγάνα / Πόρνη 1 / Συνοδός Κλεό / Ελίζ: Κορίνα Κόκκαλη
Νάσος / Υπάλληλος / Τραπεζικός: Ανδρέας Νάτσιος

Ζωντανά παίζει μουσική η Λένα Χατζηγρηγορίου.

Διάρκεια: 180 λεπτά με διάλειμμα.

Με αγγλικούς υπέρτιτλους τις παρακάτω ημερομηνίες:
5 και 19 Μαρτίου, 2 και 16 Απριλίου.

Θέατρο Πορεία

Τετάρτη 19:30
Πέμπτη 20:00
Παρασκευή 20:00
Σάββατο 20:30
Κυριακή 19:30

9 Οκτωβρίου 2019 - 12 Απριλίου 2020

Εισιτήρια

Τετάρτη (λαϊκή) VIP ζώνη: 20€, Α’, Β’ ζώνη: 15€, Γ’ ζώνη: 14€
Πέμπτη έως Κυριακή: VIP ζώνη: 25€, A’ ζώνη: 20€, Β’ ζώνη: 17€, Γ’ ζώνη: 14€,
senior (άνω των 65): 17€, φοιτητικό, νεανικό (κάτω των 22), ανέργων, ΑμεΑ: 15€ (σε συγκεκριμένες θέσεις της Α’ & Β’ ζώνης)

Κάθε Πέμπτη τα εισιτήρια VIP ζώνης διατίθενται στην τιμή των 22€ και Α Ζώνης στην τιμή των 18€ (εκτός από 26/12/2019 & 2/1/2020)

«Νόρα» στο Θέατρο Άττις

Ο σπουδαίος δημιουργός Θεόδωρος Τερζόπουλος παρουσιάζει στο Θέατρο Άττις το πασίγνωστο έργο του Ίψεν, Νόρα – Το Κουκλόσπιτο, με πρωταγωνιστές τους σταθερούς συνοδοιπόρους του Σοφία Χιλλ, Τάσο Δήμα και Αντώνη Μυριαγκό.

«Η Νόρα παίζει το θέατρο της ζωής στην εντέλεια. Το οδηγεί μαζοχιστικά στα άκρα μέχρι που να εκραγεί, να διασπασθεί και να απελευθερώσει τον ναρκωμένο πυρήνα του Εγώ. Η Νόρα συμβολίζει τον αγώνα του θεάτρου να πάει πέρα, ή μάλλον πίσω, από τον θεατρικό εαυτό του και να γίνει ζωή. Να αυτοπυρποληθεί, να αγγίξει το αθέατο, το Τίποτα. Αυτό το άλλο θέατρο, το θέατρο πίσω από την σκηνή, είναι εκείνο που δεν μπορεί να είναι "θέατρο". Το Κουκλόσπιτο του Ίψεν είναι, τελικά, μια μελέτη πάνω στο "είναι" του θεάτρου.

Γιατί το παιχνίδι στο Κουκλόσπιτο παίζεται μεταξύ του φοβισμένου, κατασκευασμένου Εγώ και του καταχωνιασμένου αληθινού εαυτού που αγωνίζεται να πάρει ανάσα. Την στιγμή που παίρνει ανάσα, όμως, αντιμετωπίζει ένα κενό. Αυτό είναι το τίμημα της αυτογνωσίας. Και αυτό είναι το κίνητρο του θεάτρου. Δηλαδή της ζωής. Μ’ αυτό το τίποτα μας αφήνει η Νόρα κλείνοντας την πόρτα του θεάτρου πίσω της και μπαίνοντας στον χώρο και τον χρόνο του αθέατου».

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία - Σκηνική εγκατάσταση - Ελεύθερη απόδοση - Διασκευή: Θεόδωρος Τερζόπουλος
Μουσική: Παναγιώτης Βελιανίτης
Κοστούμια: Yiorgos Eleftheriades
Φωτισμοί: Θεόδωρος Τερζόπουλος, Κωνσταντίνος Μπεθάνης
Εκτέλεση σκηνικής εγκατάστασης: Χαράλαμπος Τερζόπουλος
Υπεύθυνη παραγωγής: Μαρία Βογιατζή
Φωτογραφίες: Johanna Weber

Διανομή:

Νόρα: Σοφία Χιλλ
Κρόγκσταντ: Τάσος Δήμας
Χέλμερ: Αντώνης Μυριαγκός

Θέατρο Άττις

Τετάρτη 21:00
Πέμπτη 21:00
Παρασκευή 21:00
Σάββατο 21:00
Κυριακή 19:00

Εισιτήρια
15€ (γενική είσοδος), 10€ (φοιτητικό/ ανέργων)

Κρατήσεις θέσεων και προπώληση εισιτηρίων στο τηλέφωνο 210 5226260 (Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00 – 17.00) και στο Θέατρο Άττις (Λεωνίδου 7, κοντά στον σταθμό του μετρό Μεταξουργείο).

«Μάμα Ρόζα» του Andre Roussin στο Θέατρο Αλίκη

Η σπαρταριστή φάρσα του Andre Roussin «Μάμα Ρόζα» παρουσιάζεται στο θέατρο Αλίκη, σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου και μετάφραση Θοδωρή Πετρόπουλου.

Ο γάμος και η φήμη του Αντόνιο Μανιάνο, του σούπερ γόη γιου της αγαπητής Τσιτσιλιάνας Μάμα Ρόζα, γνωστού καρδιοκατακτητή Ρώμης και περιχώρων βρίσκονται σε κίνδυνο. Αιτία... μία πρόσκαιρη σεξουαλική «δυσκολία» κοντά δύο χρόνια (!) που θέτει σε κίνδυνο το δοξασμένο, στην ερωτική αρένα, όνομα της περήφανης οικογένειας Μανιάνο και την υπόληψη του ωραίου Αντόνιο.

Η Μπάρμπαρα Πουλίζι, η κούκλα σύζυγός του, μοιάζει ακόμη τόσο ανέγγιχτη χώρια που δεν έχει καταφέρει να μείνει έγκυος και ο πεθερός λάβρος απειλεί να διαλύσει τον γάμο και να γίνει σκάνδαλο! Δημιουργείται μεγάλη αναστάτωση. Ψέματα χρόνων ξεσκεπάζονται, οι αποκαλύψεις σοκαριστικές, η Μάμα Ρόζα δεν πιστεύει στ' αφτιά της, αλλά πρέπει να δράσει γρήγορα για να σώσει την κατάσταση, τον γάμο του γιου της και όλα τα συμπαρομαρτούντα. Επιστρατεύει εξυπνάδα και καπατσοσύνη και μαζί με τον άλλο της τον γιο τον Άλντο και τον αδελφό της τον Τζίλντο συνωμοτούν και βάζουν μπρος ένα πανέξυπνο σχέδιο!

Οι ανατροπές είναι συνεχείς, τα συναισθήματα έντονα και η τύχη παίζει ως συνήθως το δικό της απρόβλεπτο πρωταγωνιστικό ρόλο! Θα καταφέρει άραγε η Μάμα Ρόζα να σηκώσει ψηλά και πάλι τη φήμη του Αντόνιο και την τιμή της οικογένειάς της;

Συντελεστές:
Μετάφραση: Θοδωρής Πετρόπουλος
Σκηνοθεσία: Κώστας Τσιάνος
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Βάνα Γιαννούλα
Μουσική: Μαρίζα Ρίζου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Λουκία Στεργίου
Φωτογραφίες παράστασης: Γιώργος Καβαλλιεράκης

Πρωταγωνιστούν: Βίκυ Σταυροπούλου, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Μαρία Φιλίππου, Σωκράτης Πατσίκας, Μαρίνος Κόνσολος, Κωνσταντίνα Κομμάτα, Γιάννης Ρούσσος, Στράτος Χρήστου, Δανάη Καλαχώρα, Κατερίνα Μαούτσου, Αλέξανδρος Ζουγανέλης.

Θέατρο Αλίκη

Τετάρτη 20:00
Πέμπτη 21:00
Παρασκευή 21:00
Σάββατο 18:00
Σάββατο 21:00
Κυριακή 20:00

Εισιτήρια

Από 16€

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share