Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Έξοδος Αθήνα: Πού να πάτε σήμερα (28/2) στην πρωτεύουσα!

Το Athensmagazine.gr προτείνει!

28 Φεβρουαρίου 2020 15:05
Έξοδος Αθήνα: Πού να πάτε σήμερα (28/2) στην πρωτεύουσα!

Έξοδος στην Αθήνα: Δείτε στο Athensmagazine.gr που να βγείτε σήμερα (28/02) στην πρωτεύουσα για να διασκεδάσετε!

Το Athensmagazine.gr σας βρίσκει κάθε μέρα τα μέρη που είναι ιδανικά για ποτό και καφέ στην πόλη! Δείτε εδώ ένα μαγαζί που έχει ξετρελάνει τη Νέα Φιλαδέλφεια. Μην χάσετε την ευκαιρία να το επισκεφτείτε!

«Άμλετ» στο Αμφι-Θέατρο του Σπύρου Α. Ευαγγελάτου

Η Κατερίνα Ευαγγελάτου ανεβάζει τον «Άμλετ», το εμβληματικό έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε μια φιλόδοξη παραγωγή της Λυκόφως, που θα ανοίξει στις αρχές Δεκεμβρίου το κλειστό εδώ και οκτώ χρόνια «Αμφι-Θέατρο» του Σπύρου Α. Ευαγγελάτου.

Στον «Άμλετ» συναντά κανείς όλα τα θεμελιώδη ερωτήματα της ανθρώπινης ύπαρξης.

Μια ιστορία εκδίκησης αποτελεί τη βάση για να αναπτυχθεί ένα πολυσύνθετο έργο, που άλλαξε την πορεία της ανθρώπινης σκέψης και επηρέασε όσο σχεδόν κανένα άλλο, ένα ευρύτατο φάσμα στοχαστών, επιστημόνων και δημιουργών από την εποχή που γράφτηκε μέχρι σήμερα. Ποια είναι τα όρια ανάμεσα στο "είναι" και το "φαίνεσθαι"; Πώς εκφράζεται η λειτουργία του πένθους; Υπάρχει ταμπού στην επιθυμία; Γιατί δρω ή δεν δρω; Η τέχνη του Θεάτρου πώς αποκαλύπτει την πυρηνική μας αλήθεια; Ποιος φόβος κινεί την ύπαρξή μας;

Συντελεστές:

Μετάφραση: Γιώργος Χειμωνάς
Δραματουργία-Σκηνοθεσία: Κατερίνα Ευαγγελάτου
Σκηνικό: Θάλεια Μέλισσα
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Κίνηση: Πατρίσια Απέργη
Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος
Φωτισμοί-Βίντεο- Φωτογραφίες: Σίμος Σαρκετζής
Διεύθυνση Παραγωγής: Όλγα Μαυροειδή

Στον ομώνυμο ρόλο ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος.

Πρωταγωνιστούν: Νίκος Ψαρράς (Κλαύδιος), Άννα Μάσχα (Γερτρούδη), Δημήτρης Παπανικολάου (Πολώνιος), Αμαλία Νίνου (Οφηλία), Μιχάλης Μιχαλακίδης (Οράτιος), Γιώργος Ζυγούρης (Λαέρτης), Γιάννης Κότσιφας (Ηθοποιός, Νεκροθάφτης), Κλέαρχος Παπαγεωργίου (Ρόζενκραντζ), Βασίλης Μπούτσικος (Γκίλντενστερν).
Αμφι-θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου.

Τετάρτη 20:00
Πέμπτη 20:30
Παρασκευή 21:00
Σάββατο 17:30
Σάββατο 21:30
Κυριακή 20:00

Εισιτήρια

Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο (17:45):
Διακεκριμένη: 17€
Α Ζώνη: 15€ - μειωμένο 12€ (*)
Β Ζώνη: 12€

Σάββατο (21:30) & Κυριακή:
Διακεκριμένη: 20€
Α Ζώνη: 17€, μειωμένο 15€ (*)
Β Ζώνη: 15€

Oι Gadjo Dilo επιστρέφουν στο Roof Stage του Gazarte

Oι Gadjo Dilo επιστρέφουν στο Roof Stage του Gazarte με ξεσηκωτικές βραδιές γεμάτες χορό, τραγούδι και ρυθμό στις 28 Φεβρουαρίου,14 και 28 Μαρτίου και στις 25 Απριλίου!

Οι μελωδίες του πρωτεργάτη της gypsy jazz Django Reinhardt συναντούνται με αυτές του Χιώτη και του Τσιτσάνη, δημιουργώντας τον μοναδικό ήχο των Gadjo Dilo, αυτόν που οι ίδιοι αποκαλούν "Manouche De Grec".

Για τέσσερις συναυλίες θα απολαύσουμε τσιγγάνικη jazz και άρωμα Ελλάδας από τους Gadjo Dilo στο Roof Stage του Gazarte.

Line Up:

Σωτήρης Πομόνης: Kιθάρα
Κώστας Μητρόπουλος: Kιθάρα
Σέργιος Χρυσοβιτσάνος: Βιολί
Γιώργος Τσιατσούλης: Ακορντεόν
Ηλιάνα Τσαπατσάρη: Φωνή
Γιώργος Ρούλος: Kοντραμπάσο

Ώρα προσέλευσης: 21:00

28 Φεβρουαρίου 2020 - 25 Απριλίου 2020

Εισιτήρια
Γενική Είσοδος: 8€
Τα εισιτήρια είναι θεάματος κ δεν περιλαμβάνουν ποτό.

«Μάμα Ρόζα» του Andre Roussin στο Θέατρο Αλίκη

Η σπαρταριστή φάρσα του Andre Roussin «Μάμα Ρόζα» παρουσιάζεται στο θέατρο Αλίκη, σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου και μετάφραση Θοδωρή Πετρόπουλου.

Ο γάμος και η φήμη του Αντόνιο Μανιάνο, του σούπερ γόη γιου της αγαπητής Τσιτσιλιάνας Μάμα Ρόζα, γνωστού καρδιοκατακτητή Ρώμης και περιχώρων βρίσκονται σε κίνδυνο. Αιτία... μία πρόσκαιρη σεξουαλική «δυσκολία» κοντά δύο χρόνια (!) που θέτει σε κίνδυνο το δοξασμένο, στην ερωτική αρένα, όνομα της περήφανης οικογένειας Μανιάνο και την υπόληψη του ωραίου Αντόνιο.

Η Μπάρμπαρα Πουλίζι, η κούκλα σύζυγός του, μοιάζει ακόμη τόσο ανέγγιχτη χώρια που δεν έχει καταφέρει να μείνει έγκυος και ο πεθερός λάβρος απειλεί να διαλύσει τον γάμο και να γίνει σκάνδαλο! Δημιουργείται μεγάλη αναστάτωση. Ψέματα χρόνων ξεσκεπάζονται, οι αποκαλύψεις σοκαριστικές, η Μάμα Ρόζα δεν πιστεύει στ' αφτιά της, αλλά πρέπει να δράσει γρήγορα για να σώσει την κατάσταση, τον γάμο του γιου της και όλα τα συμπαρομαρτούντα. Επιστρατεύει εξυπνάδα και καπατσοσύνη και μαζί με τον άλλο της τον γιο τον Άλντο και τον αδελφό της τον Τζίλντο συνωμοτούν και βάζουν μπρος ένα πανέξυπνο σχέδιο!

Οι ανατροπές είναι συνεχείς, τα συναισθήματα έντονα και η τύχη παίζει ως συνήθως το δικό της απρόβλεπτο πρωταγωνιστικό ρόλο! Θα καταφέρει άραγε η Μάμα Ρόζα να σηκώσει ψηλά και πάλι τη φήμη του Αντόνιο και την τιμή της οικογένειάς της;

Συντελεστές:
Μετάφραση: Θοδωρής Πετρόπουλος
Σκηνοθεσία: Κώστας Τσιάνος
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Βάνα Γιαννούλα
Μουσική: Μαρίζα Ρίζου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Λουκία Στεργίου
Φωτογραφίες παράστασης: Γιώργος Καβαλλιεράκης

Πρωταγωνιστούν: Βίκυ Σταυροπούλου, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Μαρία Φιλίππου, Σωκράτης Πατσίκας, Μαρίνος Κόνσολος, Κωνσταντίνα Κομμάτα, Γιάννης Ρούσσος, Στράτος Χρήστου, Δανάη Καλαχώρα, Κατερίνα Μαούτσου, Αλέξανδρος Ζουγανέλης.

Θέατρο Αλίκη

Τετάρτη 20:00
Πέμπτη 21:00
Παρασκευή 21:00
Σάββατο 18:00
Σάββατο 21:00
Κυριακή 20:00

Εισιτήρια

Από 16€

«Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι» στο θέατρο του Νέου Κόσμου

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου έρχεται σε επαφή με το εμβληματικό έργο του Tenesse Williams, Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι, ίσως το ποιητικότερο έργο του συγγραφέα, με αυτοβιογραφικές αναφορές και ιδιαίτερα φορτισμένο «παρελθόν».

Ο θάνατος του ομοφυλόφιλου ποιητή Σεμπάστιαν, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, θα ωθήσει την μητέρα του κα. Βέναμπλ να έρθει σε σύγκρουση με την ξαδέρφη του, την Κάθρην ώστε μέσω του γιατρού Κούκροβιτς να ζητήσει την λοβοτομή της Κάθρην.

Καταξιωμένοι καθώς και νεότερης γενιάς ηθοποιοί και σταθεροί συνεργάτες του Γ. Παπαγεωργίου, θα προσπαθήσουν να "βυθίσουν" το θεατή στην προβληματική του συγγραφέα και στον τρόπο που δύο γυναίκες μπορούν να αγαπήσουν τον ομοφυλόφιλο Σεμπάστιαν, έναν ποιητή που υποστήριζε ότι "η ζωή ενός ποιητή είναι το έργο του και το έργο του είναι η ζωή του".

Προτείνοντας ένα έντονο πεδίο νατουραλισμού, ο συγγραφέας θέτει το ζήτημα του ακρωτηριασμού της μνήμης ως τρόπο καταστολής εν γένει του ζωοποιού στοιχείου, φέρνοντας στο μυαλό τους στίχους του Ράινερ Μαρία Ρίλκε, που μοιάζουν να μπορούν να περιγράψουν τον Σεμπάστιαν:
"Τα μύχια βάθη του αγαπούσε, το εσώτερο αγριοτόπι του, εκείνο το αρχέγονο δάσος μέσα του, που, στο βουβό γκρέμισμα του, η καρδιά του φωτεινά πράσινη στεκόταν. Αγαπούσε".

Συντελεστές της παράστασης

Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος
Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπαγεωργίου
Δραματουργία: Θεοδώρα Καπράλου
Σκηνικά: Ευαγγελία Θεριανού
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Επιμέλεια κίνησης: Μαρίζα Τσίγκα
Μουσική: Φώτης Σιώτας
Σχεδιασμός φωτισμών: Αλέκος Αναστασίου
Βοηθός σκηνοθέτη: Άννα Παπαγεωργίου

Παίζουν οι ηθοποιοί: Θέμις Μπαζάκα, Μαίρη Μηνά, Κώστας Βασαρδάνης, Αθηνά Αλεξοπούλου, Γιάννης Λατουσάκης.

Θέατρο του Νέου Κόσμου - Κεντρική Σκηνή

Τετάρτη 18:30
Παρασκευή 21:15
Σάββατο 18:30
Κυριακή 21:15

24 Ιανουαρίου 2020 - 12 Απριλίου 2020

Εισιτήρια

Τετάρτη-Παρασκευή
Κανονικό 18€
Μειωμένο 15€
Ανέργων 12€

Σάββατο-Κυριακή
Κανονικό 20€
Μειωμένο 17€

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share