Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έξοδος Αθήνα: Πού να πάτε σήμερα (27/2) στην πρωτεύουσα!

Το Athensmagazine.gr προτείνει!

27 Φεβρουαρίου 2020 16:23
Έξοδος Αθήνα: Πού να πάτε σήμερα (27/2) στην πρωτεύουσα!

Έξοδος στην Αθήνα: Δείτε στο Athensmagazine.gr που να βγείτε σήμερα (27/02) στην πρωτεύουσα για να διασκεδάσετε!

Το Athensmagazine.gr σας βρίσκει κάθε μέρα τα μέρη που είναι ιδανικά για ποτό και καφέ στην πόλη! Δείτε εδώ το all day μαγαζί στο κέντρο με την πιο περιζήτητη θέα και μην χάσετε την ευκαιρία να το επισκεφθείτε!

«Χοντορκόφσκι» του Περικλή Λιακάκη

Η όπερα Χοντορκόφσκι του διακεκριμένου συνθέτη και καθηγητή του Μουσικού Πανεπιστημίου Βιέννης Περικλή Λιακάκη, η οποία απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Ανεξάρτητης Παραγωγής Όπερας 2017 των Αυστριακών Βραβείων Μουσικού Θεάτρου, παρουσιάζεται σε πανελλήνια πρώτη. Η όπερα αναφέρεται στην άνοδο και την πτώση του Ρώσου ολιγάρχη Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, ο οποίος στάθηκε στο αντίπαλο στρατόπεδο του Βλάντιμιρ Πούτιν τη δεκαετία του ’90.

"Είναι μια πολιτική όπερα όπου οι πρωταγωνιστές είναι υπαρκτά πρόσωπα και φυσικά ήταν αυτό που με τράβηξε αρχικά να ξεκινήσω να γράφω την όπερα. Αυτό όμως που με έκανε να δώσω ό,τι καλύτερο μπορούσα σε αυτό το εγχείρημα ήταν η συνειδητοποίηση του πόσο παρόμοιες ήταν οι ιστορίες και οι μοίρες των απλών ανθρώπων, που είναι οι μακρινοί παρατηρητές του αέναου κυνηγιού για την εξουσία, τόσο στη Ρωσία όσο και στην Ελλάδα της κρίσης και της κατάρρευσης", σημειώνει ο Περικλής Λιακάκης. "Η όπερα δεν προσπαθεί να πάρει το μέρος κανενός. Πιστεύω πως στη μοντέρνα όπερα δεν πρέπει να υπάρχουν καλοί ή κακοί, αλλά μόνο γεγονότα και αντιδράσεις σε αυτά. Καθαγιασμοί ή δαιμονοποιήσεις προσώπων αποφεύχθηκαν, όσο αυτό ήταν δραματουργικά δυνατό, και το κύριο μέλημά μου ήταν η όπερα αυτή να μπορεί να μιλήσει το ίδιο σε έναν Ρώσο όσο και σε έναν Αυστριακό ή έναν Έλληνα".

Μουσική διεύθυνση: Γιούρι Έβερχαρτς
Ποιητικό κείμενο, σκηνοθεσία: Κριστίνε Τόρνκβιστ
Σκηνικά: Αντρέα Καίλτρινγκερ
Κοστούμια: Μάρκους Κούσερ
Κινησιολογία: Μπαίρμπελ Στρέλαου
Φωτισμοί: Έντγκαρ Άιχινγκερ

Μιχαήλ Μπορίσοβιτς Χοντορκόφσκι: Κλέμενς Καιλμπλ
Μαρίνα Φιλίπποβνα Χοντορκόφσκαγια: Ίγκριντ Χάμπερμαν
Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν: Αλεξάντερ Μάυρ
Ίγκορ Ιβάνοβιτς Σέτσιν: Στήβεν Σέσαρεγκ
Λεονίντ Μπορίσσοβιτς Νέβσλιν: Γκέρνοτ Χάινριχ
Ιβάν Ιβάνοβιτς: Σεμπαστιάν Σουλές
Νατάσα: Λίζα Ρόμπαχ
Ξένια Κριτικόφσκαγια, δημοσιογράφος της τηλεόρασης: Έλσα Γιαννουλίδου
Κέιτ, δημόσιες σχέσεις της εταιρείας: Τεμίνε Σαίφερ
Αλεξέι Βλαντιμίροβιτς Πιτσούγκιν: Ματτίας Χάιντ
Βλαντίμιρ Πετούχοφ: Μάρτιν Μάιρινγκερ
Ρομάν Αρκάντιεβιτς Αμπράμοβιτς: Ρίχαρντ Κλάιν
Ματτέο Τιτσιάνι: Ντήτερ Κσβεντ-Μίχελ
Φορτούνα: Μπαίρμπελ Στρέλαου

Μουσικό σύνολο:

Κώστας Γιοβάνης, όμποε
Γραμμένος Χαλκιάς, κλαρινέτο
Γιάννης Ευαγγελάτος, φαγκότο
Σπύρος Αρκούδης, τρομπέτα
Σπύρος Βέργης, τρομπόνι
Δημήτρης Πέτσας, τρομπόνι
Κώστας Σερεμέτης, κρουστά
Άρτεμις Βαβάτσικα, ακκορντεόν
Διονύσης Βερβιτσιώτης, βιολί
Ευγένιος Ζιμπάι, βιολί
Ελευθερία Τόγια, βιόλα
Fabiola Ojeda, τσέλο
Βασίλης Παπαβασιλείου, μπάσο

Ensemble: ANAX-Cultural Projects
Υπεύθυνος συνόλου: Αλέξανδρος Μούζας

Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής

27 Φεβρουαρίου 2020 Πέμπτη 20:30

28 Φεβρουαρίου 2020 Παρασκευή 20:30
29 Φεβρουαρίου 2020 Σάββατο 20:30
27 Φεβρουαρίου 2020 - 29 Φεβρουαρίου 2020

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: €15, €20
Φοιτητικό, παιδικό: €10

«Ευτυχισμένες μέρες» του Σάμουελ Μπέκετ στο Θέατρο Άττις

Η Ομάδα Σημείο Μηδέν, σε συνεργασία με την Ανέζα Παπαδοπούλου, συνεχίζει την έρευνά της πάνω στο έργο του μεγάλου Ιρλανδού συγγραφέα, Σάμουελ Μπέκετ, παρουσιάζοντας τις «Ευτυχισμένες Μέρες».

Η Γουίνι καθηλωμένη σε έναν καμμένο λόφο, κάτω από φλογισμένο φως, δεν εγκαταλείπει, δεν αφήνει την απόγνωση να την καταβάλλει. Από κάθε της χειρονομία, από κάθε της σκέψη και λέξη, από κάθε της ανάσα και ήχο αναβλύζει το πάθος για ζωή. Το βίωμα της καταστροφής και του θανάτου, το βίωμα της απώλειας του αγαπημένου προσώπου συντελούν στην καθήλωση της. Ωστόσο, το αίτημα για ανθρώπινη επαφή, για συνύπαρξη, τρυφερότητα και ζεστασιά, είναι αγωνιώδες και διαρκές. Περνά από όλο το φάσμα των ανθρώπινων καταστάσεων: ο φόβος και η αγωνία, η ελπίδα και η πίστη, το πάθος και το πένθος, η ηδονή και η οδύνη, τη συντροφεύουν ως την έρημο του "εγώ", ως τη σπαραχτική και απόλυτη μοναξιά της.

Με υλικά της τη μνήμη του έρωτα και την επίγνωση του θανάτου, η Γουίνι επιμένει, συνδέεται με τη σπίθα της ζωής, προσπερνά τους φραγμούς της οδύνης, αποκαλύπτοντας την όψη του αγωνιζόμενου ανθρώπου στην εσχατιά του κόσμου. Ακόμα και στο σημείο αυτό η ζωή εξακολουθεί να έχει νόημα.

Συντελεστές:
Μετάφραση: Θωμάς Συμεωνίδης
Σκηνοθεσία – Διαμόρφωση σκηνικού χώρου: Σάββας Στρούμπος
Μουσική επί σκηνής: Έλλη Ιγγλίζ
Φωτισμοί: Κώστας Μπεθάνης
Κατασκευή σκηνικού χώρου: Απόστολος Ζερδεβάς
Photo credits: Αντωνία Κάντα
Επικοινωνία: Μαριάννα Παπάκη, Νώντας Δουζίνας

Ηθοποιοί: Ανέζα Παπαδοπούλου, Έλλη Ιγγλίζ.

Νέος Χώρος Θεάτρου Άττις - Λεωνίδου 12
Τετάρτη 21:00
Πέμπτη 21:00
Παρασκευή 21:00
26 Φεβρουαρίου 2020 - 10 Απριλίου 2020
Εισιτήρια
Από 9€

«Edmond» του David Mamet στο Θέατρο Τέχνης

Ο Έντμοντ είναι ο «everyman», ο μέσος άνδρας της δυτικής κοινωνίας: λευκός, ετεροφυλόφιλος, μεσοαστός, συντηρητικός, λίγο πριν τα σαράντα.

Αδυνατώντας να βρει νόημα στην ασφυκτικά τακτοποιημένη ζωή του, εγκαταλείπει τη σύζυγό του για να αναζητήσει την ανταμοιβή που θεωρεί ότι του οφείλει η κοινωνία που πιστά έχει υπηρετήσει ως σκληρά εργαζόμενος και υπεύθυνος πολίτης: την υπόσχεση μιας απροσδιόριστης ευτυχίας. Ή έστω ηδονής.

Θα την αναζητήσει σε μια σειρά από άγνωστα πρόσωπα, που θα συναντήσει στην "άλλη", τη σκοτεινή πλευρά της πόλης, εκεί όπου απροκάλυπτα κυριαρχεί το κυνήγι του σεξ και του χρήματος, της αποπλάνησης και της παραπλάνησης. Εκεί όπου η βία είναι ο απόλυτος νόμος.

Σε αυτή την αστική ζούγκλα όπου τα πάντα ορίζονται από την εμπορική τους αξία και όπου δεν απαιτείται πλέον ευγένεια, ούτε πολιτική ορθότητα, ο αφελής αλλά καθόλου αθώος Έντμοντ, αφού βιώσει την εξαπάτηση, την ταπείνωση και την απόρριψη, θα απελευθερώσει όλη τη συσσωρευμένη οργή, την αλαζονεία, τα άγρια ένστικτα και τις βαθιά ριζωμένες προκαταλήψεις του: το μισογυνισμό, το ρατσισμό, την ομοφοβία.

Συντελεστές:

Μετάφραση - Σκηνοθεσία: Μαριάννα Κάλμπαρη
Σκηνικά - κοστούμια: Χριστίνα Κάλμπαρη
Μουσική: Nalyssa Green
Χορογραφία: Βάλια Παπαχρήστου
Σχεδιασμός φωτισμών: Στέλλα Κάλτσου
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαριλένα Μόσχου
Βοηθός σκηνογράφου: Σοφία Αρβανίτη-Φλώρου
Φωτογραφίες: Μυρτώ Αποστολίδου
Μακιγιάζ φωτογράφισης: Αριέτα Θεοδώρου

Παίζουν: Γιάννος Περλέγκας (Έντμοντ), Κωσταντίνα Τάκαλου, Δημήτρης Πασσάς, Σταύρος Καλλιγάς, Βάλια Παπαχρήστου, Δημήτρης Μαγγίνας, Μαριλένα Μόσχου, Παναγιώτης Ρενιέρης

Η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους

Θέατρο Τέχνης Κ. Κουν, Υπόγειο

Τετάρτη 20:00
Πέμπτη 21:15
Παρασκευή 21:15
Σάββατο 21:15
Κυριακή 20:00

6 Φεβρουαρίου 2020 - 26 Απριλίου 2020

Εισιτήρια

Τετάρτη και Παρασκευή: γενική είσοδος 16€, μειωμένο 12€, ανεργίας 10€
Κάθε Πέμπτη: γενική είσοδος 12€
Σάββατο - Κυριακή: γενική είσοδος 18€, μειωμένο 14€, ανεργίας 12€
Ατέλειες: 3€

«Μάμα Ρόζα» του Andre Roussin στο Θέατρο Αλίκη

Η σπαρταριστή φάρσα του Andre Roussin «Μάμα Ρόζα» παρουσιάζεται στο θέατρο Αλίκη, σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου και μετάφραση Θοδωρή Πετρόπουλου.

Ο γάμος και η φήμη του Αντόνιο Μανιάνο, του σούπερ γόη γιου της αγαπητής Τσιτσιλιάνας Μάμα Ρόζα, γνωστού καρδιοκατακτητή Ρώμης και περιχώρων βρίσκονται σε κίνδυνο. Αιτία... μία πρόσκαιρη σεξουαλική «δυσκολία» κοντά δύο χρόνια (!) που θέτει σε κίνδυνο το δοξασμένο, στην ερωτική αρένα, όνομα της περήφανης οικογένειας Μανιάνο και την υπόληψη του ωραίου Αντόνιο.

Η Μπάρμπαρα Πουλίζι, η κούκλα σύζυγός του, μοιάζει ακόμη τόσο ανέγγιχτη χώρια που δεν έχει καταφέρει να μείνει έγκυος και ο πεθερός λάβρος απειλεί να διαλύσει τον γάμο και να γίνει σκάνδαλο! Δημιουργείται μεγάλη αναστάτωση. Ψέματα χρόνων ξεσκεπάζονται, οι αποκαλύψεις σοκαριστικές, η Μάμα Ρόζα δεν πιστεύει στ' αφτιά της, αλλά πρέπει να δράσει γρήγορα για να σώσει την κατάσταση, τον γάμο του γιου της και όλα τα συμπαρομαρτούντα. Επιστρατεύει εξυπνάδα και καπατσοσύνη και μαζί με τον άλλο της τον γιο τον Άλντο και τον αδελφό της τον Τζίλντο συνωμοτούν και βάζουν μπρος ένα πανέξυπνο σχέδιο!

Οι ανατροπές είναι συνεχείς, τα συναισθήματα έντονα και η τύχη παίζει ως συνήθως το δικό της απρόβλεπτο πρωταγωνιστικό ρόλο! Θα καταφέρει άραγε η Μάμα Ρόζα να σηκώσει ψηλά και πάλι τη φήμη του Αντόνιο και την τιμή της οικογένειάς της;

Συντελεστές:
Μετάφραση: Θοδωρής Πετρόπουλος
Σκηνοθεσία: Κώστας Τσιάνος
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Βάνα Γιαννούλα
Μουσική: Μαρίζα Ρίζου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Λουκία Στεργίου
Φωτογραφίες παράστασης: Γιώργος Καβαλλιεράκης

Πρωταγωνιστούν: Βίκυ Σταυροπούλου, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Μαρία Φιλίππου, Σωκράτης Πατσίκας, Μαρίνος Κόνσολος, Κωνσταντίνα Κομμάτα, Γιάννης Ρούσσος, Στράτος Χρήστου, Δανάη Καλαχώρα, Κατερίνα Μαούτσου, Αλέξανδρος Ζουγανέλης.

Θέατρο Αλίκη

Τετάρτη 20:00
Πέμπτη 21:00
Παρασκευή 21:00
Σάββατο 18:00
Σάββατο 21:00
Κυριακή 20:00

Εισιτήρια

Από 16€

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share