Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Καθαρά Δευτέρα: Πού να γιορτάσετε τα Κούλουμα στην πρωτεύουσα!

Το Athensmagazine προτείνει...

27 Φεβρουαρίου 2020 10:35
Καθαρά Δευτέρα: Πού να γιορτάσετε τα Κούλουμα στην πρωτεύουσα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Καθαρά Δευτέρα είναι ένα αμιγώς ελληνικό έθιμο και κάθε χρόνο το τιμάμε και με το παραπάνω. Είναι ημέρα χαράς για μικρούς και μεγάλους καθώς το κύριο έθιμο είναι το πέταγμα του χαρταετού όπως και η τελευταία μέρα που φοράμε τις αποκριάτικες στολές μας. Βέβαια είναι και ένας υπέροχος λόγος για μια μικρή εξόρμηση, κι αν ακόμη το σκέφτεστε, δείτε εδώ τους τέσσερις ιδανικούς προορισμούς. Αν πάλι, το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας έχετε σκοπό να το περάσετε στην Αθήνα και δεν έχετε αποφασίσει τι θα κάνετε και πώς θα διασκεδάσετε, το Athensmagazine.gr σας έχει συγκεντρώσει τις καλύτερες προτάσεις ανά δήμο.

Δήμος Αθηναίων

Στον Λόφο του Φιλοπάππου οι εορτασμοί ξεκινούν στις 11:00 με μελωδίες από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων. Στις 12:00 τη σκυτάλη παίρνει η Γωγώ Τσαμπά, η οποία θα μας οδηγήσει σε ένα παραδοσιακό γλέντι. Παράλληλα, στο Πάρκο για το Παιδί & τον Πολιτισμό (Κ.Α.Π.Α.Ψ) το γλέντι, οι χοροί και τα σαρακοστιανά εδέσματα ξεκινούν από τις 11 το πρωί σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων.

Δήμος Φιλοθέης - Ψυχικού

Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλα σημεία της Αθήνας, όπως στο Άλσος Εθνικής Τραπέζης στη Φιλοθέη, που από τις 11 το πρωί ο σπουδαίος Διονύσης Σαββόπουλος θα σύρει το χορό σε ένα ολοζώντανο γλέντι με νηστίσιμους μεζέδες και πολλές εκπλήξεις.

Δήμος Περιστερίου

Στο Δήμο Περιστερίου το πρόγραμμα ξεκινά επίσης στις 11 και περιλαμβάνει σαρακοστιανά, λαγάνες και κρασί, τραγούδια και χορό! Το παραδοσιακό γλέντι θα καθοδηγεί η Χαρά Βέρρα στην αίθουσα συναυλιών.

Δήμος Κηφισιάς

Ο Δήμος Κηφισιάς γιορτάζει τα Κούλουμα με ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα από τους Διαμαντή Διονυσίου και Στέλλα Κονιτοπούλου στο Πάρκο Ανδρέα Παπανδρέου, στη Νέα Ερυθραία (Εθνικής Αντιστάσεως & Οδυσσέα Ανδρούτσου)

Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης

Το γλέντι ξεκινά στις 12 το μεσημέρι με ζωντανή μουσική στο Κλειστό γήπεδο μπάσκετ «Αργοναύτες». Στην Αγία Παρασκευή στο Πάρκο Νεαπόλεως από τις 11 και μετά οι δημότες θα απολαύσουν τα παραδοσιακά και λαϊκά συγκροτήματα των Λάμπρου Καρελά, Ευθύμη και Μιχάλη Κοζωνάκη.

Δήμος Αγίας Παρασκευής

Σαρακοστιανά εδέσματα θα διανέμονται δωρεάν από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής σε όλους και με τραγούδια και χορούς θα γιορτάσουμε τα Κούλουμα

Δήμος Αιγάλεω

το Αιγάλω θα γιορτάσει τα Κούλουμα από τις 11 με τη Λίτσα Γιαγκούση σε ένα παραδοσιακό γλέντι στο Άλσος Αιγάλεω.

Όπως βλέπετε σε όλους τους δήμους και της περιοχές θα τιμηθεί το έθιμο. Διαλέξτε σε ποιο γλέντι θα πάτε και το Athensmagazine.gr σας εύχεται καλή διασκέδαση και καλά Κούλουμα ό,τι κι αν κάνετε!

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share