Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έξοδος Αθήνα: Πού να πάτε σήμερα (26/2) στην πρωτεύουσα!

Το Athensmagaziner.gr προτείνει!

26 Φεβρουαρίου 2020 15:30
Έξοδος Αθήνα: Πού να πάτε σήμερα (26/2) στην πρωτεύουσα!

Έξοδος στην Αθήνα: Δείτε στο Athensmagazine.gr που να βγείτε σήμερα (26/02) στην πρωτεύουσα για να διασκεδάσετε!

Το Athensmagazine.gr σας βρίσκει κάθε μέρα τα μέρη που είναι ιδανικά για ποτό και καφέ στην πόλη! Δείτε εδώ το αγαπημένο στέκι της Αθήνας το Senios και μην χάσετε την ευκαιρία να το επισκεφθείτε!

Το πολυβραβευμένο μιούζικαλ «Hairspray» με τον Μάρκο Σεφερλή στο θέατρο Ακροπόλ

Το θέατρο Ακροπόλ παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τη χειμερινή σεζόν 2019-2020, το πολυβραβευμένο μιούζικαλ «Hairspray», που έχει διακριθεί παγκοσμίως, με 8 Tony Awards (ένα από τα οποία στην κατηγορία του “Best Musical”), 4 Laurence Olivier Awards (μεταξύ των οποίων το βραβείο «Best New Musical»), 9 Drama Desk Awards και 2 World Theatre Awards.

Εκτός από την Αγγλία και την Αυστραλία, το Hairspray έχει παρουσιαστεί σε πολλές χώρες, από τη Μανίλα ως τη Βόρεια Αφρική και από την Ελβετία ως το Περού.

To 2007 κυκλοφόρησε με μεγάλη επιτυχία η ομότιτλη Αμερικάνικη ταινία με πρωταγωνιστές τους John Travolta, Michelle Pfeiffer, Christopher Walken, Zac Efron, Queen Latifah και James Marsden.

Το 2016, στο δίκτυο NBC, προβλήθηκε το Hairspray Live! με μια all star διανομή που περιελάμβανε τους Ariana Grande, Jennifer Hudson και Martin Short.

Μια παράσταση-έμπνευση ενάντια στις διακρίσεις κάθε είδους που προβάλλει, μέσω της δύναμης της μουσικής, την ελευθερία της έκφρασης και το ομαδικό πνεύμα που νικάει κάθε προκατάληψη!

Ένα αληθινό πάρτι με υπέροχα τραγούδια και χορογραφίες που θα γεμίσει τη σκηνή του θεάτρου Ακροπόλ, σε μια υπερπαραγωγή με 30 ηθοποιούς, τραγουδιστές, χορευτές και ζωντανή ορχήστρα, σε απόδοση κειμένου, στίχων και σκηνοθεσία της Θέμιδας Μαρσέλλου, συναρπάζοντας τους λάτρεις και μη του μιούζικαλ.

«Βρε καλώς τους» στο θέατρο Βρετάνια

Η γαλλική κωμωδία των Guy Laurent & Marc de Chauveron «Βρε καλώς τους» μεταφέρεται στο θεατρικό σανίδι σε διασκευή του Λάκη Λαζόπουλου και σε σκηνοθεσία του Πέτρου Φιλιππίδη. Με πρωταγωνιστές τον Λάκη Λαζόπουλο, τον Παύλο Χαϊκάλη, τη Μαρία Σολωμού και τον Νίκο Πολυδερόπουλο η παράσταση εγγυάται άφθονο γέλιο.

Ένας Ρομά, ο Λάκης Λαζόπουλος, ψάχνει να βρει πού μπορεί να εγκαταστήσει το τροχόσπιτο του και όλη του την οικογένεια. Ένας αριστερός εύπορος καθηγητής, ο Παύλος Χαϊκάλης, που υποστηρίζει τα δικαιώματα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, αφού στριμώχνεται κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού talk show, απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα φιλοξενίας στην πολυτελή κατοικία του, σε όποιον… Ρομά έχει ανάγκη…

Έτσι ξεκινάει η πιο ξεκαρδιστική συνύπαρξη αυτού του χειμώνα:

Λάκης Λαζόπουλος, Παύλος Χαϊκάλης, το αχτύπητο δίδυμο της κωμωδίας, το οποίο απογειώνει, με έναν μαγικό σκηνοθετικό τρόπο, ο έτερος μετρ της κωμωδίας, Πέτρος Φιλιππίδης. Το θέατρο στις πιο ευτυχισμένες του στιγμές.

Η Μαρία Σολωμού στον κυρίαρχο ρόλο της «κουλτουριάρας» συζύγου του καθηγητή και ο Νίκος Πολυδερόπουλος, ο οποίος, για τις ανάγκες της δικής του ζωής, υποδύεται τον Ρομά για να εξασφαλίσει κι αυτός στέγη.

Και η ιστορία έχει απρόβλεπτο τέλος...!

Ταυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης
Κείμενο: Guy Laurent & Marc de Chauveron
Μετάφραση: Μαριαλένα Κωτσάκη
Διασκευή: Λάκης Λαζόπουλος
Σκηνικά: Αντώνης Χαλκιάς
Κοστούμια: Παναγιώτα Κοκκορού
Φωτισμοί: Γιάννης Δρακουλαράκος
Μουσική: Γιώργος Ανδρέου
Μουσική διδασκαλία: Γιάννα Βασιλείου
Κίνηση: Δημόκριτος Σηφάκης
Φωτογραφίες: Βάσια Αναγνωστοπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Αγνή Χιώτη
Παραγωγή: Θεατρικές επιχειρήσεις Κάρολος Παυλάκης
Επικοινωνία - προβολή: Μαρκέλλα Καζαμία

Διανομή: Λάκης Λαζόπουλος, Παύλος Χαικάλης, Μαρία Σολωμού, Νίκος Πολυδερόπουλος, Κωνσταντίνος Κοράκης, Στρατής Χατζησταματίου, Ελευθερία Παγκάλου, Γεράσιμος Σοφιανός, Νίκος Τσιμαράς, Γεωργία Αγγέλου.

Θέατρο Βρετάνια

Εισιτήρια

Τετάρτη & Πέμπτη: Α’ Ζώνη - €20, €14 (φοιτητικό, νεανικό έως 26 ετών, άνω των 65 ετών), €10 (ανέργων) και Β’ Ζώνη €17
- Παρασκευή: Α’ Ζώνη - €20, €14 (φοιτητικό) και Β’ Ζώνη €17
- Σάββατο: Α’ Ζώνη €22 και Β’ Ζώνη €17 (βραδινή Σαββάτου), €17 (λαϊκή απογευματινή), €14 (φοιτητικό απογευματινή Σαββάτου)
- Κυριακή: Α’ Ζώνη - €20 και Β’ Ζώνη €17 και €14 (φοιτητικό)

«Edmond» του David Mamet στο Θέατρο Τέχνης

Ο Έντμοντ είναι ο «everyman», ο μέσος άνδρας της δυτικής κοινωνίας: λευκός, ετεροφυλόφιλος, μεσοαστός, συντηρητικός, λίγο πριν τα σαράντα.

Αδυνατώντας να βρει νόημα στην ασφυκτικά τακτοποιημένη ζωή του, εγκαταλείπει τη σύζυγό του για να αναζητήσει την ανταμοιβή που θεωρεί ότι του οφείλει η κοινωνία που πιστά έχει υπηρετήσει ως σκληρά εργαζόμενος και υπεύθυνος πολίτης: την υπόσχεση μιας απροσδιόριστης ευτυχίας. Ή έστω ηδονής.

Θα την αναζητήσει σε μια σειρά από άγνωστα πρόσωπα, που θα συναντήσει στην "άλλη", τη σκοτεινή πλευρά της πόλης, εκεί όπου απροκάλυπτα κυριαρχεί το κυνήγι του σεξ και του χρήματος, της αποπλάνησης και της παραπλάνησης. Εκεί όπου η βία είναι ο απόλυτος νόμος.

Σε αυτή την αστική ζούγκλα όπου τα πάντα ορίζονται από την εμπορική τους αξία και όπου δεν απαιτείται πλέον ευγένεια, ούτε πολιτική ορθότητα, ο αφελής αλλά καθόλου αθώος Έντμοντ, αφού βιώσει την εξαπάτηση, την ταπείνωση και την απόρριψη, θα απελευθερώσει όλη τη συσσωρευμένη οργή, την αλαζονεία, τα άγρια ένστικτα και τις βαθιά ριζωμένες προκαταλήψεις του: το μισογυνισμό, το ρατσισμό, την ομοφοβία.

Συντελεστές:

Μετάφραση - Σκηνοθεσία: Μαριάννα Κάλμπαρη
Σκηνικά - κοστούμια: Χριστίνα Κάλμπαρη
Μουσική: Nalyssa Green
Χορογραφία: Βάλια Παπαχρήστου
Σχεδιασμός φωτισμών: Στέλλα Κάλτσου
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαριλένα Μόσχου
Βοηθός σκηνογράφου: Σοφία Αρβανίτη-Φλώρου
Φωτογραφίες: Μυρτώ Αποστολίδου
Μακιγιάζ φωτογράφισης: Αριέτα Θεοδώρου

Παίζουν: Γιάννος Περλέγκας (Έντμοντ), Κωσταντίνα Τάκαλου, Δημήτρης Πασσάς, Σταύρος Καλλιγάς, Βάλια Παπαχρήστου, Δημήτρης Μαγγίνας, Μαριλένα Μόσχου, Παναγιώτης Ρενιέρης

Η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους

Θέατρο Τέχνης Κ. Κουν, Υπόγειο

Τετάρτη 20:00
Πέμπτη 21:15
Παρασκευή 21:15
Σάββατο 21:15
Κυριακή 20:00

6 Φεβρουαρίου 2020 - 26 Απριλίου 2020

Εισιτήρια

Τετάρτη και Παρασκευή: γενική είσοδος 16€, μειωμένο 12€, ανεργίας 10€
Κάθε Πέμπτη: γενική είσοδος 12€
Σάββατο - Κυριακή: γενική είσοδος 18€, μειωμένο 14€, ανεργίας 12€
Ατέλειες: 3€

«Ευτυχισμένες μέρες» του Σάμουελ Μπέκετ στο Θέατρο Άττις

Η Ομάδα Σημείο Μηδέν, σε συνεργασία με την Ανέζα Παπαδοπούλου, συνεχίζει την έρευνά της πάνω στο έργο του μεγάλου Ιρλανδού συγγραφέα, Σάμουελ Μπέκετ, παρουσιάζοντας τις «Ευτυχισμένες Μέρες».

Η Γουίνι καθηλωμένη σε έναν καμμένο λόφο, κάτω από φλογισμένο φως, δεν εγκαταλείπει, δεν αφήνει την απόγνωση να την καταβάλλει. Από κάθε της χειρονομία, από κάθε της σκέψη και λέξη, από κάθε της ανάσα και ήχο αναβλύζει το πάθος για ζωή. Το βίωμα της καταστροφής και του θανάτου, το βίωμα της απώλειας του αγαπημένου προσώπου συντελούν στην καθήλωση της. Ωστόσο, το αίτημα για ανθρώπινη επαφή, για συνύπαρξη, τρυφερότητα και ζεστασιά, είναι αγωνιώδες και διαρκές. Περνά από όλο το φάσμα των ανθρώπινων καταστάσεων: ο φόβος και η αγωνία, η ελπίδα και η πίστη, το πάθος και το πένθος, η ηδονή και η οδύνη, τη συντροφεύουν ως την έρημο του "εγώ", ως τη σπαραχτική και απόλυτη μοναξιά της.

Με υλικά της τη μνήμη του έρωτα και την επίγνωση του θανάτου, η Γουίνι επιμένει, συνδέεται με τη σπίθα της ζωής, προσπερνά τους φραγμούς της οδύνης, αποκαλύπτοντας την όψη του αγωνιζόμενου ανθρώπου στην εσχατιά του κόσμου. Ακόμα και στο σημείο αυτό η ζωή εξακολουθεί να έχει νόημα.

Συντελεστές:
Μετάφραση: Θωμάς Συμεωνίδης
Σκηνοθεσία – Διαμόρφωση σκηνικού χώρου: Σάββας Στρούμπος
Μουσική επί σκηνής: Έλλη Ιγγλίζ
Φωτισμοί: Κώστας Μπεθάνης
Κατασκευή σκηνικού χώρου: Απόστολος Ζερδεβάς
Photo credits: Αντωνία Κάντα
Επικοινωνία: Μαριάννα Παπάκη, Νώντας Δουζίνας

Ηθοποιοί: Ανέζα Παπαδοπούλου, Έλλη Ιγγλίζ.

Νέος Χώρος Θεάτρου Άττις - Λεωνίδου 12
Τετάρτη 21:00
Πέμπτη 21:00
Παρασκευή 21:00
26 Φεβρουαρίου 2020 - 10 Απριλίου 2020
Εισιτήρια
Από 9€

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share