Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τσικνοπέμπτη: Το Athensmagazine.gr σας προτείνει 7+1 μαγαζιά για καλό φαγητό!

Πάρτε ιδέες!

19 Φεβρουαρίου 2020 11:10
Τσικνοπέμπτη: Το Athensmagazine.gr σας προτείνει 7+1 μαγαζιά για καλό φαγητό!

Το Athensmagazine.gr είναι εδώ και φέτος, για να σας προτείνει 7+1 μαγαζιά για να περάσετε την Τσικνοπέμπτη σας! Δείτε την λίστα μας και πάρτε ιδέες.

Εκτός, όμως, από αυτά τα μαγαζιά, έχουμε να σας προτείνουμε και τα καλύτερα γαλακτομπούρεκα της Αθήνας για να φάτε το γλυκάκι σας.

Κούβελος

Πάλλευκοι σοβατισμένοι τοίχοι, μωσαϊκό στο πάτωμα και μια ολάνθιστη αυλή με αέρα παλιάς Αθήνας περιγράφουν το σκηνικό της πιο ιστορικής ταβέρνας της Αθήνας, σε μια ήσυχη γειτονιά στο Κουκάκι.

Με πάνω από 100 χρόνια πορείας, φημίζεται για την αυθεντική ελληνική κουζίνα με παραδοσιακές συνταγές, την ώρα που η μικρή του κάρτα εμπλουτίζεται από πιάτα ημέρας!

Έμφαση έχει δοθεί στα κρέατα από τη φάρμα Γκαραβέλα από την Νέα Αγχίαλο Βόλου.

Γενναίου Κολοκοτρώνη 66, Τ.211 4052418

Κυρ Αρίστος

Σ’ αυτή τη ολάνθιστη όαση με αέρα παλιάς Αθηναϊκής αυλής μας καλωσορίζει ο κυρ Αρίστος.Με όνομα εμπνευσμένο από τον Αριστοτέλη Ωνάση, έναν γνήσιο bon viveur, πρόκειται για έναν χώρο με αυθεντική ατμόσφαιρα ανατολίτικης ταβέρνας, που κοσμείται εκτός των άλλων από τις βαθυστόχαστες ατάκες του Έλληνα κροίσου!

Στον κυρ Αρίστο όλα είναι φρέσκα και χειροποίητα, ενώ οι μεθυστικές μυρωδιές από τα λαχταριστά κεμπάπ (τυλιχτά ή σε μερίδες), αλλά και οι διάφορες μερακλήδικες συνταγές όπως ο παστουρμάς ξυπνούν μνήμες παλιές!Συνδυάστε με πληθωρικές φρέσκες σαλάτες, φρεσκοκομμένες πατάτες και καλό χύμα κρασί!

Ζησιμοπούλου 96, Παλαιό Φάληρο, Τ. 210 9822320-339, www.kir-aristos.gr fb kiraristos

Αventador Prime meat house

To καινοτόµο concept του Aventador Prime Meat House συνδυάζει πολλαπλές επιλογές! Στους 3 ορόφους του, βρίσκουµε ότι αφορά στο κρέας και όχι µόνο.

Στον 1ο όροφο λειτουργεί το το κρεοπωλείο - delicatessen «Φάρµα Κατερίνα» γεµάτο βιτρίνες µε ολόφρεσκα κρεατικά από τη Φάρµα, σε τεράστια ποικιλία, εξαιρετικής ποιότητας και ιδιαίτερων συνδυασµών αλλά και παρασκευών!

Επίσης θα βρείτε εκλεκτά τυριά, αλλαντικά στο αντίστοιχο corner. Στον ίδιο όροφο (αλλά και στον 2ο) στεγάζεται και το καφέ «Coffee Gi» του πολυχώρου ενώ στο ισόγειο (µε ξεχωριστή είσοδο) µπαίνουµε στο εξαιρετικό εστιατόριο του, το «Τhe Cellar Hοuse » το µενού του οποίου υπογράφει ο Γιάννης Στανίτσας και επικεντρώνεται στο κρέας.

Άριστη πρώτη ύλη, διαφορετικές κοπές, σιτέµατα, συνδυάζονται µε τα καλύτερα ελληνικά και µεσογειακά στοιχεία µε αποτέλεσµα πιάτα µεταξύ κατσαρόλας, rotisserie και ξυλόφουρνου!

Λεωφ. Πεντέλης 125, Μελίσσια, T. 218 2189436-37-38, M.: 6981277920, email: [email protected]

Raw and dry Drakoulis

Το κορυφαίο κρεοπωλείο της Αθήνας το... πηγαίνει ένα βήμα πιο πέρα, δημιουργώντας ένα ατμοσφαιρικό εστιατόριο με σχεδόν prive χαρακτήρα που φιλοδοξεί να γίνει ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για τους meatlovers της πόλης.

Dry & Raw ονομάζεται το εστιατόριο που έχει στήσει ο -κατά πολλούς- πιο δραστήριος χασάπης της Αθήνας Στράτος Δρακούλης του Drakoulis Meat στο υπόγειο του κρεοπωλείου του στη Βούλα.

Σε ένα άρτια διαμορφωμένο χώρο λοιπόν θα δοκιμάσεις από ταρτάρ και καρπάτσιο μέχρι μακαρόνια με κιμά (σε μια από τις καλύτερες εκετελέσεις τους σε όλη την Αθήνα), burgers και λουκάνικα αλλά και εκλεκτά εδέσματα όπως το αυστραλέζικο Wagyu. Ο σεφ Κώστας Ζαχαριάς έχει κάνει έξοχη δουλειά, αξιοποιώντας στο έπακρο την άριστη πρώτη ύλη.

Σίγουρα μια εμπειρία που πρέπει να ζήσει κάθε λάτρης του κρέατος αλλά και κάθε foodie της πόλης γενικότερα.

Λεωφόρος Βασιλέως Παύλου 103, Βούλα, τηλ. 210 8955655

To Κρέας

Η Αθήνα εκτίμησε το σωστό κρέας χάρη στο ομώνυμο εστιατόριο, που εκπαιδεύει στο εν λόγω είδος του ουρανίσκου μας κάτω από την στέγη μιας μονοκατοικίας του 1930.

Η φιλοσοφία του επικεντρώνεται στους μικρούς παραγωγούς και στις ειδικές κοπές και τεχνικές, αλλά και στο ψήσιμο σε φούρνο josper και με τελείωμα σε μαντέμι, ώστε να διατηρούνται ζουμερά.

ΔΗΜΟΦΩΝΤΟΣ 96, Τ 210 3247028 Πετράλωνα

Nice n Easy

Εδώ ξεκίνησε να γράφεται το success story του Nice n Easy, που από το 2009 ήρθε να συστήσει το πρώτο καθαρόαιμο organic bistro.

Και η επιτυχία συνεχίζει να γράφεται μέχρι σήμερα με υγιεινές farm cuisine προτάσεις βασισμένες κυρίως σε βιολογικές πρώτες ύλες από κάθε γωνιά της Ελλάδας και healthy living φιλοσοφία.

Ομήρου 60, Κολωνάκι Τ 210 3617201

Λύκος Steak House

Το νέο στέκι της κρεατοφαγικής γαστρονομίας στον παλιό χώρο του ιστορικού "Βασίλαινας" στον Πειραιά.

Το κρέας μπορεί να είναι διαφορετικής κοπής και έχεις τη δυνατότητα να το ζυγίσουν και να το ετοιμάσουν μπροστά σου στην open κουζίνα του καταστήματος.

Στα συν η πανέμορφη ταράτσα του.

Αιτωλικού 72,Πειραιάς Τ. 210 4612457

Μπαρμπαδήμος

Ιδιαίτερα φημισμένος είναι για το εξαιρετικό κεμπάπ του και καθόλου τυχαία καθώς ήταν το πρώτο μαγαζί που αναβίωσε τα αυθεντικά παλιά κεμπαμπτζίδικα.

Γεωργίου Θεοτόκη,Πειραιάς Τ. 210 4528500

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share