Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Είσαι ερωτευμένος; 5+1 εστιατόρια για την περάσεις την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με το ταίρι σου!

Μοναδική θέα και απίθανες γεύσεις που θα... ερωτευτείς!

13 Φεβρουαρίου 2020 10:45
Είσαι ερωτευμένος; 5+1 εστιατόρια για την περάσεις την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με το ταίρι σου!
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου έφτασε και εκατομμύρια Έλληνες θα περάσουν ένα ρομαντικό βράδυ με το άλλο τους μισό!

Το Athensmagazine.gr δεν μπορούσε να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια και σας παρουσιάζει τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας για να γευματίσετε με το ταίρι σας, συνδυάζοντας απίθανη θέα με μοναδικές γεύσεις που θα... ερωτευτείς!

Πάμε να τα δούμε αναλυτικά παρακάτω:

1) Βαρούλκο Restaurant

Δίπλα στη θάλασσα, ο Λευτέρης Λαζάρου πιστεύει ότι «All you need love» και ετοίμασε ειδικά για τους ερωτευμένους ένα αγαπησιάρικο μενού: καβουροσαλάτα με μήλο, βασιλικό και αφρό μανταρίνι, τόνος με shiso σε φύλλο κρούστας με μαύρο σουσάμι, πιπεριά Φλωρίνης και σόγια, καθώς και ριζότο με γαρίδες, κρέμα παντζάρι και πιπέρι σετσουάν και γλώσσα με κρούστα φουντουκιού και κρέμα τοπιναμπούρ ανάμεσα στις επιλογές, ενώ ο γλυκός επίλογος είναι ένας συνδυασμός σοκολάτας Guanaja & Dulcey με gananche framboise πάνω σε μπισκότο σοκολάτας, και sorbet framboise. Το ίδιο ακριβώς μενού, αυτή τη μέρα. θα σερβίρεται και στον νέο χώρο του κυρίου Λαζάρου, το Bites&Wine, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι.

Ακτή Κουμουνδούρου 52, Μικρολίμανο- Για κρατήσεις 210 5228400

2) Tudor Hall

Tο αρχοντικό εστιατόριο στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου King George Athens, διαθέτει μοναδική νεοκλασική διακόσμηση, απαράμιλλη θέα στην Ακρόπολη, σύγχρονη ελληνική κουζίνα και αυθεντικά κοκτέιλ- σκέφτεστε τίποτα καλύτερο για μια εκρηκτική βραδιά;

Τη συγκεκριμένη, μάλιστα, μέρα ο σεφ Αλέξανδρος Κοσκινάς μάς επιφυλάσσει ένα μενού με κλασική γοητεία: μαρινάτος σολομός με ζελέ αγγουριού και αγριοράπανο, ραβιόλια με μανιτάρια, κατσικίσιο τυρί και σπανάκι, φιλέτο με σάλτσα bordelaise. Γκραν φινάλε με ένα Saint Honore Hawaii με λίτσι κονφί, σαντιγί τριαντάφυλλο και μαρμελάδα βατόμουρο με την υπογραφή του Γάλλου chef patissier Arnaud Larher (€75 ανά άτομο).

Βασιλέως Γεωργίου 3 Α, 2103330265

3) Σπονδή

Ο σεφ του Spondi Restaurant Άγγελος Λάντος μαζί με την ομάδα του, ετοίμασαν για εσάς και τους αγαπημένους σας ένα μοναδικό Valentine’s Day Menu, με έμπνευση από τον γαλλικό ρομαντισμό, που θα σας εκπλήξει: φουά γκρά, τοπιναμπούρ με τρούφα, λαβράκι με μανιτάρια πλευρώτους, τούρτα λαγού και λευκή σοκολάτα του «Αγίου Βαλεντίνου».

Υπάρχουν δύο εκδοχές: μια με επτά πιάτα που κοστίζει € 120 ανά άτομο και μία με πέντε πιάτα (χωρίς τοπιναμπούρ και τυρί) στα € 90 ανά άτομο.

Πύρρωνος 5, Παγκράτι, 21 0756 4021

4) Ορίζοντες Λυκαβηττού

Αναμφίβολα εδώ θα απολαύσετε την ωραιότερη θέα της πόλης, αλλά κι ένα ευφάνταστο μενού, με βάση τις θαλασσινές γεύσεις: κακαβιά αρωματισμένη με κουρκουμά και σαφράν, καραβίδες και γυαλιστερές σε σάλτσα ούζου με αρωματικό ρύζι και, σαλάτα εποχής, τσιπούρα σοτέ με νιόκι και πέστο φιστικιού Αιγίνης και για το φινάλε πανακότα σοκολάτας με φρούτα του πάθους (€ 55 το άτομο).

Αριστίππου 1, Λυκαβηττός, (Είσοδος Τελεφερίκ), 210.7210701 - 210.7227065

5) 'Ομικρον

Σε ένα από πιο καλαίσθητα εστιατόρια των βορείων προαστίων, δίπλα στο τζάκι μπορείτε να απολαύσετε τις συνταγές του σεφ Μίλτου Αρμένη που ξεχώρισε για την ιδιαιτέρως δημιουργική κουζίνα και το 2016 κέρδισε το βραβείο ταλαντούχου σεφ στους Χρυσούς σκούφους.

Το μενού περιλαμβάνει τραχανά με αυγοτάραχο Μεσολογγίου και ξύσμα λεμονιού, μπουκέτο σαλάτας εποχής τυλιγμένο σε προσούτο Ευρυτανίας με ρόδι, γκοργκοντζόλα και καρύδια, γαρίδες σχάρας με σελινόριζα και κονφί λεμόνι, καθώς και παέγια θαλασσινών με κριθαράκι, ενώ για επιδόρπιο, ετοιμαστείτε για μια τριλογία σοκολάτας γκανάζ σε κραμπλ φουντουκιού και σάλτσα από φρούτα του δάσους (€38 ανά άτομο).

Δρόσου 1, Κηφισιά 145 64, 21 0620 2475

6) Ramino

Οι λάτρεις της ιταλικής γαστρονομίας εδώ θα βρουν κλασικές αλλά και πιο ανανεωμένες παραδοσιακές συνταγές που παντρεύονται με αυθεντικά ιταλικά άριστης ποιότητας προϊόντα και τη δημιουργική φαντασία των σεφ.

Τη συγκεκριμένη μέρα, θα ξεκινήσετε με ένα πλατό ιταλικών αλλαντικών και με gnocci πατζαριού, θα συνεχίσετε με όστρακα σε ατμό Pinot Grigio, ριζότο γκρογκοτζόλα, ή Rib-eye με πουρέ Πατάτας, καπνιστό Provolone και Pasta Tartufata, ενώ για επιδόρπιο σας περιμένει μια άκρως ερωτική πάβλοβα. (€ 33 ανά άτομο)

Λεωφ. Δημάρχου Ανδρέα Μεταξά 38, Γλυφάδα, 210.894.4430

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share