Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Έξοδος Αθήνα: Πού να πάτε σήμερα (10/02) στην πρωτεύουσα!

Το Athensmagazine.gr προτείνει!

10 Φεβρουαρίου 2020 15:45
Έξοδος Αθήνα: Πού να πάτε σήμερα (10/02) στην πρωτεύουσα!

Έξοδος στην Αθήνα: Δείτε στο Athensmagazine.gr που να βγείτε σήμερα (10/02) στην πρωτεύουσα για να διασκεδάσετε!

Το Athensmagazine.gr σας βρίσκει κάθε μέρα τα μέρη που είναι ιδανικά για ποτό και καφέ στην πόλη! Μην χάσετε την ευκαιρία να τα επισκεφτείτε!

«Μαμ» του Σάκη Σερέφα στο θέατρο Άβατον

Η Καλλιρρόη Βελέντζα σκηνοθετεί το «Μαμ» του Σάκη Σερέφα, μια ιστορία ενηλικίωσης γι’ αυτό το γλυκόπικρο πράγμα που λέγεται ζωή. Ένα αφήγημα κωμικό και ταυτόχρονα συγκινητικό με άφθονες δόσεις αγάπης και περίεργους γευστικούς συνδυασμούς!

Στο «Μαμ» του Σάκη Σερέφα παρακολουθούμε την ιδιαίτερη σχέση που έχει αναπτύξει ο μοναχικός μαθητής Ζοζέφ με τον εξίσου μοναχικό οδηγό του σχολικού λεωφορείο, τον «Μεγάλο». Επί επτά χρόνια, καθισμένοι πλάι-πλάι συζητούν κι εξομολογούνται μυστικά, ερωτήματα και εμπειρίες. Ο «Μεγάλος» του εξηγεί τα πελώρια μυστήρια της απώλειας, του έρωτα, της αναζήτησης, της εσωτερικής γαλήνης και της ελευθερίας.

Για τον μαθητή αυτή η σχέση αποτελεί μια μύηση προς την ενηλικίωση, προς όλα τα ζόρια και τα όμορφα που τον περιμένουν. Για τον οδηγό μια αφορμή για αναπόληση και απολογισμό της ζωής που πέρασε.

Ως «εργαλείο» για τις κουβέντες τους όλα αυτά τα χρονιά, χρησιμοποιούνται επτά μαγειρεμένες τροφές-μια για κάθε έτος, τις οποίες ο «Μεγάλος» προσφέρει και επεξηγεί, με τον μαθητή να καλείται ν’ ανακαλύψει-ως τελετουργία αυτογνωσίας, την ιδανική συνταγή για την παρασκευή του τέλειου ταραμά.

Στην προσέγγιση της Καλλιρρόης Βελέντζα, το flashback αυτής της τόσο ιδιαίτερης σχέσης που χτίστηκε μέσα από τα χρόνια, τις ατέλειωτες συζητήσεις και τα... τάπερ θα το παρακολουθήσουμε μέσα από τα μάτια της συντρόφου του Ζοζέφ. Η ίδια σκηνοθετεί όλη την αναπόληση, προκειμένου να τον βοηθήσει σχετικά με το επόμενο βήμα στη σχέση τους.

Συντελεστές:

Συγγραφέας: Σάκης Σερέφας
Σκηνοθέτης: Καλλιρρόη Βελέντζα
Σκηνικά /κοστούμια: Ομάδα Re-act

Παίζουν οι ηθοποιοί: Έκτορας Γασπαράτος, Κωνσταντίνος Πασσάς και Καλλιρρόη Βελέντζα.

Θέατρο Άβατον
Δευτέρα 21:15
Τρίτη 21:15
2 Δεκεμβρίου 2019 - 11 Φεβρουαρίου 2020

Εισιτήρια

12€ (γενική είσοδος), 8€ (μειωμένο)

Κρατήσεις: στα τηλέφωνα 6948930181, 2103412689 και ηλεκτρονικά μέσω viva.gr

«Οι Επικίνδυνες Σχέσεις» στο Hotel Ermou

Η διακεκριμένη ομάδα blindspot διασκευάζει το γνωστό λογοτεχνικό έργο του Σοντερλό ντε Λακλό και το παρουσιάζει στο γνωστό night club της οδού Ερμού, το οποίο φιλοξενεί για πρώτη φορά θεατρική παράσταση στους χώρους του.

Η ομάδα blindspot (Γιώτα Αργυροπούλου, Μιχάλης Κωνσταντάτος) δημιουργεί μια νέα θεατρική προσέγγιση στο πρωτότυπο μυθιστόρημα του Σοντερλό ντε Λακλό το οποίο γνωρίσαμε και μέσα από την κινηματογραφική του μεταφορά από τον Στίβεν Φρίαρς. Η παράσταση εστιάζει στο κεντρικό ερωτικό τρίγωνο της ιστορίας και μεταφέρει τον κόσμο του στο Ηοtel Ermou (Ερμού 152) όπου ο διάκοσμος και η ατμόσφαιρα του γνωστού night club γίνονται αναπόσπαστα στοιχεία της δραματουργίας του έργου. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που φιλοξενείται παράσταση στον συγκεκριμένο χώρο. Η πρεμιέρα της θα γίνει στις 27 Ιανουαρίου 2020 και θα παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21:00 για λίγες μόνο παραστάσεις.

Τα τρία βασικά πρόσωπα ερμηνεύουν τρεις ταλαντούχοι ηθοποιοί της νεότερης γενιάς-Γιώτα Αργυροπούλου, Κατερίνα Μισιχρόνη, Αντώνης Μυριαγκός– και την παράσταση πλαισιώνουν σημαντικοί συνεργάτες: τα κοστούμια σχεδιάζει η Ιωάννα Τσάμη και την πρωτότυπη μουσική ο Γιώργος Πούλιος. Την σκηνοθεσία του έργου υπογράφει ο βραβευμένος σκηνοθέτης του κινηματογράφου και του θεάτρου Μιχάλης Κωνσταντάτος.

Το έργο

Δύο παλιοί εραστές, η Μερτέιγ και ο Βαλμόν, στήνουν ένα επικίνδυνο και προκλητικό παιχνίδι. Με έναν διεστραμμένο και απολαυστικό τρόπο, οργανώνουν στρατηγικές αποπλάνησης, μύησης και διαφθοράς των θυμάτων τους. Αυτήν τη φορά, η Μερτέιγ σχεδιάζει ένα νέο παιχνίδι εκδίκησης και αποπλάνησης και ζητεί τη βοήθεια του Βαλμόν για να το πραγματοποιήσει. Θέλει να εκδικηθεί τον Μπαστίντ, τον άνδρα που κάποτε την εγκατέλειψε και τώρα ετοιμάζεται να παντρευτεί σε λίγους μήνες τη νεαρή Σεσίλ. Ο Βαλμόν καλείται να αποπλανήσει τη Σεσίλ λίγο πριν τον γάμο της γελοποιώντας με αυτό τον τρόπο τον Μπαστίντ. Καθώς ο Βαλμόν θεωρεί ένα πολύ εύκολο εγχείρημα την αποπλάνηση της μικρής, αντιπροτείνει ο ίδιος στη Μερτέιγ ένα δικό του σχέδιο: να κατακτήσει την παντρεμένη Τουρβέλ, μια γυναίκα υψηλής ηθικής και μονογαμικής πίστης.

Η Μερτέιγ παρόλο που θεωρεί την αποπλάνηση της μάταια και χωρίς πραγματική αξία, δέχεται το στοίχημα: όταν καταφέρει να αποπλανήσει και τις δύο γυναίκες, μόνο τότε θα εκπληρώσει την επιθυμία του Βαλμόν να περάσει μια νύχτα μαζί του. Έπειτα από πολλές δυσκολίες ο Βαλμόν τα καταφέρνει. Όταν όμως η Μερτέιγ αντιλαμβάνεται ότι ο Βαλμόν έχει ερωτευτεί πραγματικά την Τουρβέλ, τυφλώνεται από τη ζήλια και αρνείται να τον αποζημιώσει. Η αντίστροφη μέτρηση στη μοίρα των προσώπων έχει ξεκινήσει.

Συντελεστές:

Σύλληψη – Δραματουργία: Γιώτα Αργυροπούλου, Μιχάλης Κωνσταντάτος (blindspot theatre group)
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Κωνσταντάτος
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Πρωτότυπη μουσική: Γιώργος Πούλιος
Σκηνογραφική επιμέλεια : Μιχάλης Κωνσταντάτος
Live editing: Μιχάλης Κωνσταντάτος, Πάνος Κανής
Επιμέλεια κίνησης: Ίρις Καραγιάν
Φωτισμοί: Γιάννης Φώτου
Βοηθός σκηνοθέτη: Όλγα Καπαγιορίδου

Παίζουν: Γιώτα Αργυροπούλου, Κατερίνα Μισιχρόνη, Αντώνης Μυριαγκός, Ελένη Νταλαχάνη.

Στο βίντεο εμφανίζεται η Ευγενία Αποστολοπούλου.

Παραγωγή: blindspot theatre group σε συμπαραγωγή με το Hotel Ermou.

Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου

«Mute» του Γιώργου Χρυσοστόμου στο Θέατρο Τζένη Καρέζη

Η παράσταση Mute, του Γιώργου Χρυσοστόμου μεταφέρεται από την Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου στη μεγαλύτερη και πιο κεντρική σκηνή του Θεάτρου Τζένη Καρέζη .

Ένας άνθρωπος που κυνηγά το μυαλό του, ένας άνθρωπος που αρνείται τις λέξεις. Μια πολυκατοικία. Ένας μαέστρος, ένας ηλικιωμένος, ένας φοβιτσιάρης, ένας γυμναστής, ένας σεξομανής, ένας γκαντέμης... Τι τους συνδέει; Είναι ένας ή περισσότεροι; Κάποτε όλα διαλύονται, οι λέξεις έρχονται απρόσμενα. Μια παράσταση με μουσική χωρίς μουσικούς, με λέξεις χωρίς λέξεις. Μια παράσταση που κάποιος τολμά να ανοίξει την πόρτα του δωματίου του και να δείξει τι πραγματικά υπάρχει μέσα σε αυτό.

Συντελεστές:

Ιδέα: Γιώργος Χρυσοστόμου
Σκηνοθεσία: Σοφία Πάσχου, Γιώργος Χρυσοστόμου
Δραματουργία: Juan Ayala
Σκηνικά-Κοστούμια: Μαγδαληνή Αυγερινού
Μουσική επιμέλεια: Φωτεινή Γαλάνη
Σχεδιασμός φωτισμών: Σοφία Αλεξιάδου
Βοηθός σκηνοθέτη - Επιμέλεια κίνησης: Ηλιάνα Γαϊτάνη

Παίζει ο ηθοποιός Γιώργος Χρυσοστόμου.

Θέατρο Τζένη Καρέζη

Δευτέρα 21:00
Τρίτη 21:00

Εισιτήρια
Γενική Είσοδος: 18€
Φοιτητικό, Ανέργων, Πολυτέκνων, 65+: 15€

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share