Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έξοδος Αθήνα: Πού να πάτε σήμερα (04/02) στην πρωτεύουσα!

Το Athensmagazine.gr προτείνει!

4 Φεβρουαρίου 2020 16:27
Έξοδος Αθήνα: Πού να πάτε σήμερα (04/02) στην πρωτεύουσα!

Έξοδος στην Αθήνα: Δείτε στο Athensmagazine.gr που να βγείτε σήμερα (4/02) στην πρωτεύουσα για να διασκεδάσετε!

Το Athensmagazine.gr σας βρίσκει κάθε μέρα τα μέρη που είναι ιδανικά για ποτό και καφέ στην πόλη! Μην χάσετε την ευκαιρία να τα επισκεφτείτε!

«Δόξα Κοινή» του Στρατή Πασχάλη στο Θέατρο Πορεία

Ο Δημήτρης Τάρλοου εμπνέεται από το ποίημα του Ανδρέα Εμπειρίκου «Εις την Οδό των Φιλλελήνων» και προτείνει μια παράσταση όπου η ποίηση μετατρέπεται σε δράση, ο θάνατος σε ηδονή και το σκοτάδι διαλύεται κάτω από το υπέρλαμπρο ελληνικό φως.

Εις την Οδό των Φιλλελήνων γεννιέται ξαφνικά μια αντιφατική εικόνα: Ιούλιος, μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας και την κίνηση του δρόμου διακόπτει μια επικήδεια πομπή. Οι επιβάτες ενός αστικού λεωφορείου, που περιμένουν την πομπή να περάσει, νιώθουν τις αισθήσεις τους να λιώνουν από τον συνωστισμό της σάρκας και τον ανελέητο καύσωνα. Ο ποιητής ταυτίζοντας τις δύο εικόνες, συνειδητοποιεί τη σχέση έρωτα και θανάτου. Αίφνης η ζωή αποκτά άλλο νόημα, αφού ο έρωτας -σε όλες τις εκφάνσεις του- "συμβαίνει" διαρκώς στα παρασκήνια της καθημερινότητας και παρά τον θάνατο που διαρκώς επίκειται...

Το κείμενο της παράστασης αποτελείται από διαφορετικά ποιήματα, που καλύπτουν το σύνολο της λυρικής μας παράδοσης από τη Σαπφώ μέχρι τον Σολωμό, από τον Καβάφη μέχρι τον Ελύτη. Διαφορετικές μεταξύ τους ποιητικές διάλεκτοι, καθημερινές εικόνες, πανάρχαιες τελετουργίες, το γλωσσικό και το πολιτιστικό παρελθόν μας συναιρούνται για να υμνήσουν τον έρωτα, την απόλυτη αξία του ελληνικού πνεύματος, που καθιστά τα πάντα κοινά. Όπως και τη Δόξα. Κοινή.

Συντελεστές:
Σύνθεση κειμένου: Στρατής Πασχάλης
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τάρλοου
Σκηνικά: Εύα Μανιδάκη
Κοστούμια: Αλέξανδρος Γαρνάβος, Τζίνα Ηλιοπούλου
Μουσική: Λήδα Μανιατάκου
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Επιμέλεια κίνησης: Κορίνα Κόκκαλη
Βοηθός σκηνοθέτη: Δήμητρα Κουτσοκώστα
Βοηθός σκηνογράφου: Φιλάνθη Μπουγάτσου
Φωτογραφίες: Βάσια Αναγνωστοπούλου

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά) οι: Αλέξανδρος Βαμβούκος, Λήδα Μανιατάκου, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Άρης Μπαλής, Γιάννης Νταλιάνης, Διονύσης Πιφέας, Θάλεια Σταματέλου, Αρετή Τίλη, Σίσσυ Τουμάση, Ορέστης Χαλκιάς. Μουσικός επί σκηνής: Μάριος Παπούλιας.

Θέατρο Πορεία

Δευτέρα 21:00
Τρίτη 21:00
Σάββατο 18:00
Κυριακή 16:00

Εισιτήρια

VIP ζώνη: 18€, A’ ζώνη: 16€, Β’ ζώνη: 14€, Γ’ ζώνη: 12€, senior (άνω των 65): 14€, φοιτητικό, νεανικό (κάτω των 22), ανέργων, ΑμεΑ: 12€ (σε συγκεκριμένες θέσεις της Α’ & Β’ ζώνης).

Εισιτήρια θα διατίθενται με προσφορά προπώλησης έως και την ημέρα της πρεμιέρας (27 Ιανουαρίου) Εισιτήρια VIP ζώνης 14€, Α’ ζώνης 12€, Β’ ζώνης 12€ (αρχική τιμή 18€, 16€ και 14€ αντίστοιχα).

Οι επιταγές θεαμάτων με το πρόγραμμα επιδότησης του ΟΑΕΔ ισχύουν για τις παραστάσεις κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00.

«Αρίστος» εκ νέου στο Θέατρο Άνεσις

Το βραβευμένο μυθιστόρημα του Θωμά Κοροβίνη με κεντρικό θέμα τη ζωή του Αριστείδη Παγκρατίδη, του φερόμενου ως «Δράκου του Σέιχ Σου», μεταφέρεται στη σκηνή, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παπαγεωργίου.

Εννέα χαρακτήρες που συνδέονται με τον Αριστείδη Παγκρατίδη, μέσα από τις χειμαρρώδεις, υποβλητικές εξομολογήσεις τους, μιλώντας διαφορετικές γλώσσες, ανάλογα με τα βιώματα, τον χαρακτήρα και τον ρόλο τους, συνθέτουν το προφίλ του "Αρίστου".

Ο φίλος από την Τούμπα, η παραδουλεύτρα μάνα του, ένας αχθοφόρος του λιμανιού, ο παρακρατικός δοσίλογος περιπτεράς, ένας χωροφύλακας δημοκρατικών φρονημάτων, ένας συντηρητικός αστός της παραλίας, το αφεντικό του σε ένα λαϊκό πανηγύρι, η τραβεστί Λολό και μία λαϊκή τραγουδίστρια - οι δύο έρωτες του, ερμηνευμένοι επί σκηνής από τρεις ηθοποιούς (Ελένη Ουζουνίδου, Μιχάλης Οικονόμου, Γιώργος Χριστοδούλου).

Οι ερμηνευτές ζωντανεύουν μια ιστορία που μεταφέρει τους θεατές στις αλάνες της Θεσσαλονίκης, στις σκοτεινές πλευρές του λιμανιού, στα υπαίθρια πανηγύρια και στα μπουζουξίδικα της παλιάς Θεσσαλονίκης, σε ένα σκηνικό χρόνο που φτάνει μέχρι το 1960 όταν γίνεται είκοσι χρονών ο βασικός ήρωας, στον οποίο όλοι αναφέρονται. Πρόκειται για τον Αριστείδη Παγκρατίδη, τον φερόμενο ως "Δράκο του Σέϊχ Σου", τον οποίο ο Τύπος του 1963 (Ελληνικός Βορράς) τον αποκαλούσε "νεαρό ανώμαλο". Το 1966 καταδικάστηκε τετράκις σε θάνατο από το πενταμελές εφετείο Θεσσαλονίκης. Η εκτέλεσή του έγινε στο μέρος που ήταν συνδεδεμένο με το όνομά του, το Δάσος του Σέιχ Σου. Οι τελευταίες λέξεις που ψέλλισε ήταν: "Μανούλα μου, είμαι αθώος".

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπαγεωργίου
Διασκευή / Δραματουργική επεξεργασία: Θεοδώρα Καπράλου
Μουσική: Γιώργος Δούσος
Σκηνικά-Κοστούμια: Κατερίνα Αριανούτσου
Σχεδιασμός φωτισμών: Αλέκος Αναστασίου
Επιμέλεια κίνησης: Μαρίζα Τσίγκα
Φωτογραφίες: Δομνίκη Μητροπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Προϊστάκη

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Φιλαρέτη Κομνηνού, Μιχάλης Οικονόμου, Γιάννης Λεάκος

Μουσικός επί σκηνής: Άλκης Μαγγόνας

Θέατρο Άνεσις

Δευτέρα 21:00
Τρίτη 21:00

Εισιτήρια
Κανονικό: 17€
Μειωμένο: 15€

«Οι Επικίνδυνες Σχέσεις» στο Hotel Ermou

Η διακεκριμένη ομάδα blindspot διασκευάζει το γνωστό λογοτεχνικό έργο του Σοντερλό ντε Λακλό και το παρουσιάζει στο γνωστό night club της οδού Ερμού, το οποίο φιλοξενεί για πρώτη φορά θεατρική παράσταση στους χώρους του.

Η ομάδα blindspot (Γιώτα Αργυροπούλου, Μιχάλης Κωνσταντάτος) δημιουργεί μια νέα θεατρική προσέγγιση στο πρωτότυπο μυθιστόρημα του Σοντερλό ντε Λακλό το οποίο γνωρίσαμε και μέσα από την κινηματογραφική του μεταφορά από τον Στίβεν Φρίαρς. Η παράσταση εστιάζει στο κεντρικό ερωτικό τρίγωνο της ιστορίας και μεταφέρει τον κόσμο του στο Ηοtel Ermou (Ερμού 152) όπου ο διάκοσμος και η ατμόσφαιρα του γνωστού night club γίνονται αναπόσπαστα στοιχεία της δραματουργίας του έργου. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που φιλοξενείται παράσταση στον συγκεκριμένο χώρο. Η πρεμιέρα της θα γίνει στις 27 Ιανουαρίου 2020 και θα παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21:00 για λίγες μόνο παραστάσεις.

Τα τρία βασικά πρόσωπα ερμηνεύουν τρεις ταλαντούχοι ηθοποιοί της νεότερης γενιάς-Γιώτα Αργυροπούλου, Κατερίνα Μισιχρόνη, Αντώνης Μυριαγκός– και την παράσταση πλαισιώνουν σημαντικοί συνεργάτες: τα κοστούμια σχεδιάζει η Ιωάννα Τσάμη και την πρωτότυπη μουσική ο Γιώργος Πούλιος. Την σκηνοθεσία του έργου υπογράφει ο βραβευμένος σκηνοθέτης του κινηματογράφου και του θεάτρου Μιχάλης Κωνσταντάτος.

Το έργο

Δύο παλιοί εραστές, η Μερτέιγ και ο Βαλμόν, στήνουν ένα επικίνδυνο και προκλητικό παιχνίδι. Με έναν διεστραμμένο και απολαυστικό τρόπο, οργανώνουν στρατηγικές αποπλάνησης, μύησης και διαφθοράς των θυμάτων τους. Αυτήν τη φορά, η Μερτέιγ σχεδιάζει ένα νέο παιχνίδι εκδίκησης και αποπλάνησης και ζητεί τη βοήθεια του Βαλμόν για να το πραγματοποιήσει. Θέλει να εκδικηθεί τον Μπαστίντ, τον άνδρα που κάποτε την εγκατέλειψε και τώρα ετοιμάζεται να παντρευτεί σε λίγους μήνες τη νεαρή Σεσίλ. Ο Βαλμόν καλείται να αποπλανήσει τη Σεσίλ λίγο πριν τον γάμο της γελοποιώντας με αυτό τον τρόπο τον Μπαστίντ. Καθώς ο Βαλμόν θεωρεί ένα πολύ εύκολο εγχείρημα την αποπλάνηση της μικρής, αντιπροτείνει ο ίδιος στη Μερτέιγ ένα δικό του σχέδιο: να κατακτήσει την παντρεμένη Τουρβέλ, μια γυναίκα υψηλής ηθικής και μονογαμικής πίστης.

Η Μερτέιγ παρόλο που θεωρεί την αποπλάνηση της μάταια και χωρίς πραγματική αξία, δέχεται το στοίχημα: όταν καταφέρει να αποπλανήσει και τις δύο γυναίκες, μόνο τότε θα εκπληρώσει την επιθυμία του Βαλμόν να περάσει μια νύχτα μαζί του. Έπειτα από πολλές δυσκολίες ο Βαλμόν τα καταφέρνει. Όταν όμως η Μερτέιγ αντιλαμβάνεται ότι ο Βαλμόν έχει ερωτευτεί πραγματικά την Τουρβέλ, τυφλώνεται από τη ζήλια και αρνείται να τον αποζημιώσει. Η αντίστροφη μέτρηση στη μοίρα των προσώπων έχει ξεκινήσει.

Συντελεστές:

Σύλληψη – Δραματουργία: Γιώτα Αργυροπούλου, Μιχάλης Κωνσταντάτος (blindspot theatre group)
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Κωνσταντάτος
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Πρωτότυπη μουσική: Γιώργος Πούλιος
Σκηνογραφική επιμέλεια : Μιχάλης Κωνσταντάτος
Live editing: Μιχάλης Κωνσταντάτος, Πάνος Κανής
Επιμέλεια κίνησης: Ίρις Καραγιάν
Φωτισμοί: Γιάννης Φώτου
Βοηθός σκηνοθέτη: Όλγα Καπαγιορίδου

Παίζουν: Γιώτα Αργυροπούλου, Κατερίνα Μισιχρόνη, Αντώνης Μυριαγκός, Ελένη Νταλαχάνη.

Στο βίντεο εμφανίζεται η Ευγενία Αποστολοπούλου.

Παραγωγή: blindspot theatre group σε συμπαραγωγή με το Hotel Ermou.

Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου

«Ιεροί Άνθρωποι» του Ηλία Μαρούτση στο Θέατρο Αργώ

H collective42zone παρουσιάζει τη νέα της δουλειά. Το σύγχρονο ελληνικό θεατρικό έργο «Ιεροί Άνθρωποι», του Ηλία Μαρούτση, σε σκηνοθεσία Esther Andre Gonzalez, στο Θέατρο Αργώ από τις 13 Ιανουαρίου 2020 κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00.

Σε ένα κοντινό ή μακρινό μέλλον, σε μια χώρα γνωστή ή άγνωστη, εκλέγεται η πρώτη τρανσέξουαλ αρχηγός κράτους. Μια συντηρητική ένωση συγγραφέων αναθέτει σε ένα από τα μέλη της να δημιουργήσει ένα έργο τέχνης που θα δοξάζει την πατριαρχία και την ετεροκανονικότητα. Ο συγγραφέας που αναλαμβάνει να εξυμνήσει το Alpha Male οραματίζεται το πιο φιλόδοξο βιβλίο που έγινε ποτέ. Ένα βιβλίο ζωντανό, ένα βιβλίο καμπαρέ, εμπνευσμένο από την περσόνα ενός αρχετυπικού αρσενικού. Του Frank Sinatra. Οι χαρακτήρες που δημιουργεί ασφυκτιούν με αυτό το πλαίσιο και πηγαίνουν κόντρα στη βούληση του δημιουργού τους. Στα σύνορα της πραγματικότητας με τη φαντασία, στα σύνορα της ιστορίας με τον μύθο και της ύπαρξης με τη μη ύπαρξη δημιουργούνται οι Ιεροί Άνθρωποι.

Συντελεστές:

Συγγραφέας: Ηλίας Μαρούτσης
Σκηνοθέτης: Esther Andre Gonzalez
Προσαρμογή έργου: E.A. Gonzalez, Η. Μαρούτσης
Σκηνογράφος - Ενδυματολόγος: Χρήστος Κωνσταντέλλος
Χορογράφος: Κική Μπάκα
Ηχητικό τοπίο: Γιώργος Δούσος
Σχεδιασμός φώτων: Μαρία Αθανασοπούλου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Αθηναϊς Πόθου
Video art: Παυλίνα Ιωαννίδου
Video fiction: Ζοζεφίνα Μαρκαριάν
Φωτογραφίες: Christos Tzimas
Μακιγιάζ: Κυριακή Μελίδου
Hair Styling: Ιουλία Συγριμή
Γραφιστική επιμέλεια: Θεοδοσία Μαρούτση
Voice Over: Νέστορας Κοψιδάς
Σχεδιασμός λύκου: Μαρία Καλογιάννη
Προσαρμογή κοστουμιών: Ελένη Χατζηδημητρίου

Ηθοποιοί: Αντώνης Ιορδάνου, Μίλτος Σαμαράς, Κώστας Χατζηδημητρίου

Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Θέατρο Αργώ - Small Argo Full of Art

Δευτέρα 21:00
Τρίτη 21:00

Εισιτήρια
Προπώληση από 10€

«Ο Γάμος» του Μάριου Ποντίκα στο Σταθμός Θέατρο

Ο Κώστας Παπακωνσταντίνου με θητεία στο νεοελληνικό έργο, τόσο στο Εθνικό όσο και στο ελεύθερο θέατρο, σκηνοθετεί τον «Γάμο» του Μάριου Ποντίκα σαράντα χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμά του από τον Κάρολο Κουν στο Θέατρο Τέχνης.

Η μικρή κόρη μιας φτωχής οικογένειας βιάζεται. Ακολουθούν αλλεπάλληλοι "βιασμοί" της από την οικογένεια, την κοινωνία, τη Δικαιοσύνη και τα Μέσα Ενημέρωσης. Η υποκριτική αντιμετώπιση του περίγυρου οδηγεί την κοπέλα στην αυτοπυρπόλησή της. Η τελική λύση δίνεται συμβιβαστικά με τον γάμο του θύματος με τον βιαστή του. Το έργο του Μάριου Ποντίκα, επίκαιρο όσο ποτέ, πραγματεύεται θέματα όπως η έμφυλη βία, η κουλτούρα του βιασμού, η διαμόρφωση της κοινής γνώμης, αλλά κυρίως αναμετριέται με την Πατριαρχία.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Κώστας Παπακωνσταντίνου, Αγγελική Μαρίνου
Σκηνικά- Κοστούμια: Bίκυ Πάντζιου
Κίνηση: Κατερίνα Γεβετζή
Μουσική: Βασίλης Κουτσιλιέρης
Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης
Βοηθός σκηνογράφος-ενδυματολόγος: Φιλάνθη Μπουγάτσου
Φωτογραφίες: Νίκος Βαρδακαστάνης
Γραφιστικός σχεδιασμός: Μάριος Γαμπιεράκης
Trailer: Θωμάς Γκίνης
Επικοινωνία: Ευαγγελία Σκρομπόλα
Παραγωγή: Ξανθίας Α.Μ.Κ.Ε.

Ερμηνεύουν: Ελισσαίος Βλάχος, Βάσω Καμαράτου, Δημήτρης Κουτρουβιδέας, Δημοσθένης Ξυλαρδιστός, Μυρτώ Πανάγου, Μαργαρίτα Τρίκκα.

Συνεργασία με την Ξανθίας ΑΜΚΕ.

Επιχορηγούμενη παραγωγή από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Σταθμός Θέατρο

Δευτέρα 21:00

Τρίτη 21:00

13 Ιανουαρίου 2020 - 31 Μαρτίου 2020

Εισιτήρια

Κανονικό: 14€, Φοιτητικό: 10€, Ανέργων, ΑμεΑ: 5€

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share