Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έξοδος Αθήνα: Πού να πάτε σήμερα (12/1) στην πρωτεύουσα!

Το Athensmagazine.gr προτείνει!

12 Ιανουαρίου 2020 16:42
Έξοδος Αθήνα: Πού να πάτε σήμερα (12/1) στην πρωτεύουσα!

Έξοδος στην Αθήνα: Δείτε στο Athensmagazine.gr που να βγείτε σήμερα (12/01) στην πρωτεύουσα για να διασκεδάσετε!

Το Athensmagazine.gr σας βρίσκει κάθε μέρα τα μέρη που είναι ιδανικά για ποτό και καφέ στην πόλη μας! Μην χάσετε την ευκαιρία να τα επισκεφτείτε!

Ennio Marchetto «Το ζωντανό καρτούν» στο Christmas Theater

Ένας βραβευμένος καλλιτέχνης που με κοστούμια, περούκες και μάσκες από χαρτί και την βοήθεια της μουσικής, υποδύεται εξήντα διάσημους χαρακτήρες σε μια non stop παράσταση.

Δείτε μια ξεκαρδιστική παράσταση, χωρίς λόγια και με πολλή μουσική, βασισμένη σε μια ξεχωριστή προσωπική θεατρική γλώσσα, που στηρίζεται στη μιμική, το χορό και τη γρήγορη αλλαγή των κοστουμιών, που είναι καμωμένα από χαρτί! Ένα one man show που θα μας ταξιδέψει παρέα με διάσημους καλλιτέχνες όπως δεν τους έχουμε ξαναδεί.

Ο Έννιο Μαρκέττο είναι ένας πρωτοποριακός καλλιτέχνης αναγνωρισμένος σε όλο τον κόσμο.

Ένας καλλιτέχνης που έχει κερδίσει βραβεία:

Στις Κάννες για την καλύτερη παράσταση

Στο Λονδίνο το βραβείο Λώρενς Ολιβιέ καλύτερης ψυχαγωγίας

Στη Βενετία Χρυσό λιοντάρι του φεστιβάλ ψυχαγωγίας

Στη Νέα Υόρκη στο φεστιβάλ ψυχαγωγίας για την καλύτερη παράσταση one man show.

Ο Βενετός Έννιο Μαρκέττο ήταν ένας ζωγράφος που αποφάσισε να ασχοληθεί με τη μιμική όταν οραματίστηκε μια χάρτινη Μέριλιν Μονρόε να έρχεται πετώντας κατά πάνω του! Θα επιχειρήσει να σπάσει το ρεκόρ των μιμήσεων του και στην Αθήνα, στις 12 Ιανουαρίου 2020 στο Christmas Theater. Σχεδιάζει χάρτινα κοστούμια και υποδύεται εξήντα διάσημες προσωπικότητες σε ισάριθμα λεπτά: από την αγαπημένη του Μέριλιν ως τον Φιντέλ Κάστρο και από τον Πάπα ως τον Ελβις Πρίσλεϊ…

Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου (ΠΑΛΑΙ)
Λεωφ. Βεΐκου (στο ύψος του Άλσους Βεΐκου)

12 Ιανουαρίου 2020
20:00

Εισιτήρια
Πλατεία και Κερκίδα (θεατρικά καθίσματα)
VIP Ζώνη: Κανονικό 40€
Α Ζώνη: Κανονικό 30€
Β Ζώνη: Κανονικό 20€, Παιδικό - Εφηβικό - Φοιτητικό - 65+, Ανέργων, Πολυτέκνων: 12€

Θέσεις ΑΜΕΑ (μόνο με τηλεφωνική κράτηση): 12€, συνοδός: 20€

Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια, πληροφορίες 211 77 01 700
Για κρατήσεις θέσεων ΑΜΕΑ επικοινωνήστε στο 211 77 01 700

"Απόψε πάω Μέγαρο..." στη μουσική σκηνή Οδός Ακαδημίας

Η μουσική σκηνή «Οδός Ακαδημίας» παρουσιάζει ένα μουσικό show γεμάτο χιούμορ, τραγούδι, χορό, έρωτα, γέλιο, νοσταλγία, καλό ελληνικό τραγούδι και πολύ κέφι με τίτλο: «Απόψε πάω Μέγαρο…»

Η Έλντα Πανοπούλου, σε μια όμορφη μαγική στιγμή συναντάει τη Δέσποινα Ολυμπίου και τον Χρίστο Αντωνιάδη γίνονται φίλοι, διαλέγουν υπέροχα ελληνικά τραγούδια, διαχρονικά και δημιουργούν ένα ελληνικό καμπαρέ..!

Αυτό το show τα έχει όλα.!! Έχει swing, έχει disco, έχει μπαλάντες, έχει τα αγαπημένα μας τα λαϊκά, ελληνικό σινεμά, τα ωραία ελαφρολαϊκά, έχει αποκριές, καλοκαίρι, έχει έρωτα σε γλώσσα γαλλική, ιταλική, έχει χιούμορ, συγκίνηση και αυτό είναι που το κάνει να ξεχωρίζει και να είναι μοναδικό.

Ένα μουσικό θέαμα, που θα σας συναρπάσει.. και που υπηρετείται με δεξιοτεχνία από ταλαντούχους ηθοποιούς, χορευτές …και υπέροχους μουσικούς οι οποίοι δημιουργούν μια μαγική βραδιά με τραγούδια αγαπημένα, με εικόνες γεμάτες έμπνευση.

Η ατμόσφαιρα είναι γεμάτη χρώματα και χαρά, η Δέσποινα, ο Χρίστος, η Έλντα, οι ηθοποιοί, χορεύουν, τραγουδούν και όλοι γίνονται ένα... μια παρέα κάθε βράδυ ….!

Ο Χρίστος δένει τη γραβάτα του, παίρνει το μικρόφωνο στο χέρι …η Δέσποινα φοράει το υπέροχο μακρύ φόρεμα της … και η Έλντα … η Έλντα δεν πάει Μέγαρο...θα μείνει με τον παίδαρο..!!

Concept – σκηνοθεσία: Έλντα Πανοπούλου

Χορογραφίες: Αθηνά Λάτση

«ΟΔΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ» Ακαδημίας 43 Αθήνα , Τηλ. 6986619659

Έναρξη Σάββατο 11 Γενάρη

«Chicago» στο Θέατρο Ολύμπια

Ο σκοτεινός αλλά γοητευτικός κόσμος του θεάματος και του μιούζικαλ έρχεται από το Μπρόντγουεϊ στην καρδιά της Αθήνας!

Η People Entertainment Group παρουσιάζει το θεαματικό Chicago, ένα από τα κορυφαία musicals όλων των εποχών, στο ιστορικό «Θέατρο Ολύμπια - Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας». Το παγκοσμίου φήμης έργο των Τζον Κάντερ, Φρεντ Εμπ και Μπομπ Φόσι ανεβαίνει στο «Θέατρο Ολύμπια» (πρώην Λυρική Σκηνή) με ένα δυνατό cast ηθοποιών. Μια υπερπαραγωγή με 34 συντελεστές επί σκηνής, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, που αναμένεται να κάνει αίσθηση στο θεατρικό κοινό και να καταστήσει τον λαμπερό και ιστορικό χώρο έναν κορυφαίο πόλο έλξης της χειμερινής Αθήνας.

Το Chicago πραγματεύεται τον κυνισμό των media και τις αδικίες του δικονομικού συστήματος ενώ βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν τη δεκαετία του 1920. Η σκηνοθεσία και οι πρωτο-ποριακές χορογραφίες του Bob Fosse έμειναν στην ιστορία.

Συνολικά έχει τιμηθεί με 6 βραβεία Tony, 2 βραβεία Olivier, 5 βραβεία κριτικών (Drama Desk Awards), αλλά και το βραβείο Grammy για το καλύτερο Musical Album το 1998. Έχει παρουσιαστεί σε μεγάλα θέατρα σε όλο τον κόσμο, από την πόλη του Μεξικού μέχρι τη Μόσχα και από το Σάο Πάολο μέχρι τη Νότιο Αφρική.

Το 2002 το Chicago έγινε ταινία σε σκηνοθεσία και χορογραφίες Rob Marsall. Κέρδισε 6 βραβεία Oscar, ανάμεσα σε αυτά και το Oscar καλύτερου μιούζικαλ που μέχρι τότε ανήκε στο «Oliver» από το 1969. Στην ταινία πρωταγωνιστούσαν η Catherine Zeta-Jones, η Renée Zellweger, ο Richard Gere και η Queen Latifah.

Στην ελληνική παράσταση πρωταγωνιστούν 7 εξαιρετικοί ηθοποιοί. Το ρόλο της Roxie Hart αναλαμβάνει η Νάντια Μπουλέ, ενώ της Velma Kelly η Μαρία Διακοπαναγιώτου. Στον ρόλο του δικηγόρου Billy Flynn θα απολαύσουμε σε διπλή διανομή* τον Αιμιλιανό Σταματάκη και τον Αργύρη Πανταζάρα. Ο Μίνως Θεοχάρης θα υποδυθεί τον Amos Hart ενώ τον ρόλο του Fred θα αναλάβει ο Γιάννης Ποιμενίδης. Στον ρόλο της Mama Morton η εξαιρετική Δάφνη Λαμπρόγιαννη.

Την απόδοση στα ελληνικά υπογράφει ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος, τη μουσική διδασκαλία και διεύθυν-ση ορχήστρας ο Αλέξιος Πρίφτης, τις χορογραφίες η Chali Jennings, τα σκηνικά σχεδιάζει ο Μανόλης Παντελιδάκης και τα κοστούμια ο Γιώργος Σεγρεδάκης.

Chicago

Θέατρο Ολύμπια

Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας

Ταυτότητα παράστασης:

Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας
Απόδοση κειμένου: Γεράσιμος Ευαγγελάτος
Χορογραφίες: Chali Jennings
Διεύθυνση Ορχήστρας – Μουσική Διδασκαλία: Αλέξιος Πρίφτης
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Γιώργος Σεγρεδάκης
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Artwork: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς

Πρωταγωνιστούν:

Νάντια Μπουλέ, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Αργύρης Πανταζάρας/Αιμιλιανός Σταματάκης (διπλή δια-νομή), Μίνως Θεοχάρης, Γιάννης Ποιμενίδης και η Δάφνη Λαμπρόγιαννη.

*Ο Αιμιλιανός Σταματάκης αναλαμβάνει το ρόλο του Billy Flynn τους μήνες Νοέμβριο, Δεκέμβριο, Ιανουάριο ενώ ο Αργύρης Πανταζάρας τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο, Απρίλιο.
Συμμετέχουν ακόμα 14 ηθοποιοί-χορευτές και δωδεκαμελής ορχήστρα.

Παραγωγή : People Entertainment Group

«Έγκλημα στο Orient Express» στο Θέατρο Δανδουλάκη

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αλλά για πρώτη φορά στην Ελλάδα η απόδοση του πασίγνωστου μυθιστορήματος σε θεατρικό έργο που έκανε ο Κεν Λούντβιχ, συναρπάζει και συγκινεί! Εφέτος στη γνωστή all star διανομή της παράστασης, προστίθεται η μεγάλη κυρία του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου Μάρω Κοντού, ο καλός ηθοποιός Σόλων Τσούνης και η γνωστή από τη σειρά The Durrells Έρρικα Μπίγιου.

Η ανάμειξη στην ιστορία του διάσημου Ηρακλή Πουαρό, η γοητευτική πλοκή, η γεμάτη μυστήριο και ανατροπές, οι χαρακτήρες και η μεταξύ τους διασύνδεση, συναρπάζουν και γοητεύουν. Όλα είναι διαφορετικά απ’ ότι δείχνουν, από την πρώτη μέχρι και την τελευταία σκηνή. Και όλα καθορίζονται τελικά από το μεγάλο δίλημμα: μπροστά στην φρίκη του φόνου ενός παιδιού, ποια τιμωρία είναι δίκαιη και ηθική, ποιος μπορεί να γλιτώσει από τον θείο και τον ανθρώπινο νόμο...

Συντελεστές:

Απόδοση: Ολυμπία Σκορδίλη
Σκηνοθεσία: Αντώνης Καλογρίδης
Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς, Μαίρη Τσαγκάρη
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Video Design- Προβολές: Κάρολος Πορφύρης
Μουσική: Αντώνης Παπακωνσταντίνου
Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη

Πρωταγωνιστούν: Κάτια Δανδουλάκη, Δάνης Κατρανίδης, Αντώνης Καφετζόπουλος, Τάσος Χαλκιάς, Ταμίλα Κουλίεβα, Τάνια Τρύπη, Τάκης Παπαματθαίου, Σόλων Τσούνης, Έρρικα Μπίγιου, Λευτέρης Ζαμπετάκης και η Μάρω Κοντού.

Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη

Τετάρτη 19:00
Πέμπτη 20:00
Παρασκευή 21:00
Σάββατο 18:00
Σάββατο 21:00
Κυριακή 19:00

Εισιτήρια
Προπώληση από 16€ έως 30€

"Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας" στο Θέατρο Βεάκη

Έπειτα από μια εξαιρετικά επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία στα μεγαλύτερα θέατρα ανά την Ελλάδα, το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» –ένα από τα πιο ερωτικά και ποιητικά έργα του William Shakespeare– συνεχίζει την πορεία του σε ένα από τα ιστορικότερα και κεντρικότερα θέατρα της Αθήνας, το ριζικά ανακαινισμένο Θέατρο Βεάκη.

Σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια, με νέα μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα και πρωτότυπη μουσική του Κωνσταντίνου Βήτα, το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» εγκαινιάζει μια νέα περίοδο στη μεγάλη ιστορία του ιστορικού θεάτρου.

Στους κεντρικούς ρόλους ο Αιμίλιος Χειλάκης που αναλαμβάνει τον διπλό ρόλο του Θησέα και του βασιλιά των ξωτικών Όμπερον και ο Δημήτρης Πιατάς που θα ερμηνεύσει τον Πάτο, έναν από τους πιο αξιαγάπητους και κωμικούς χαρακτήρες του παγκόσμιου δραματολογίου. Τον ρόλο της βασίλισσας των ξωτικών Τιτάνιας θα ερμηνεύσει η Αθηνά Μαξίμου και τον εμβληματικό Πουκ ο Μιχάλης Σαράντης.

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν ακόμα ο Αλέξανδρος Βάρθης, η Λένα Δροσάκη, ο Κωνσταντίνος Γαβαλάς και η Χριστίνα Χειλά- Φαμέλη στους ρόλους των νεαρών εραστών και οι Κρις Ραντάνοφ, Παναγιώτης Κλίνης, Τίτος Λίτινας, Μιχάλης Πανάδης και Κωνσταντίνος Μουταφτσής στους ρόλους των μαστόρων.

Λίγο πριν τον γάμο του δούκα της Αθήνας Θησέα με την βασίλισσα των Αμαζόνων Ιππολύτη, τέσσερις νέοι καταφεύγουν στο δάσος της Αθήνας για να διεκδικήσουν το ερωτικό αντικείμενο του πόθου τους. Είναι η νύχτα του μεσοκαλόκαιρου - μια νύχτα που όλα μπορούν να συμβούν - οι πιο μύχιες σκέψεις και φαντασιώσεις τους σύντομα θα πραγματοποιηθούν. Στο μυθικό δάσος της Αθήνας έρχονται σε επαφή με τον κόσμο των ξωτικών: με τον βασιλιά Όμπερον που φιλονικεί με την Τιτάνια και τον Πουκ και ξεκινάει ένα παιχνίδι παρεξηγήσεων και μαγικών παρεμβάσεων. Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο όταν στο δάσος καταφθάνει μια ομάδα ερασιτεχνών θεατρίνων. Άνθρωποι και ξωτικά, πραγματικότητα και φαντασία γίνονται ένα κάτω από τον μανδύα του παραμυθιού και του ονείρου. Μέσα στο δάσος - ένα χώρο μαγεμένο, επικίνδυνο - οι φόβοι διογκώνονται, τα πάθη εκφράζονται ανεξέλεγκτα και άνθρωποι και θεοί γίνονται έρμαια του ερωτικού τους πάθους.

Πληροφορίες

Θέατρο Βεάκη, Στουρνάρη 32, τηλ. 210 5223522

Μέρες- ώρες παραστάσεων και τιμές εισιτηρίων:

Τετάρτη λαϊκή απογευματινή ώρα: 19.00: 18 ευρώ φοιτητικό, ανέργων, παιδικό, ΑΜΕΑ 15 ευρώ

Πέμπτη και Παρασκευή ώρα 21.00: Πλατεία: Α’ Ζώνη 25 ευρώ φοιτητικό, ανέργων, παιδικό, ΑΜΕΑ 17 ευρώ/ Β’ Ζώνη 20 ευρώ φοιτητικό, ανέργων, παιδικό, ΑΜΕΑ 17 ευρώ/ Εξώστης: Α’ Ζώνη 20 ευρώ φοιτητικό, ανέργων, παιδικό, ΑΜΕΑ 17 ευρώ/ Β’ Ζώνη 17 ευρώ φοιτητικό, ανέργων, παιδικό, ΑΜΕΑ 15 ευρώ

Σάββατο απογευματινή ώρα 18.00 & βραδινή ώρα 21.00: Πλατεία: Α’ Ζώνη 25 ευρώ φοιτητικό, ανέργων, παιδικό, ΑΜΕΑ 17 ευρώ/ Β’ Ζώνη 20 ευρώ φοιτητικό, ανέργων, παιδικό, ΑΜΕΑ 17 ευρώ/ Εξώστης: Α’ Ζώνη 20 ευρώ φοιτητικό, ανέργων, παιδικό, ΑΜΕΑ 17 ευρώ/ Β’ Ζώνη 17 ευρώ φοιτητικό, ανέργων, παιδικό, ΑΜΕΑ 15 ευρώ

Κυριακή ώρα 19.00: Πλατεία: Α’ Ζώνη 25 ευρώ φοιτητικό, ανέργων, παιδικό, ΑΜΕΑ 17 ευρώ/ Β’ Ζώνη 20 ευρώ φοιτητικό, ανέργων, παιδικό, ΑΜΕΑ 17 ευρώ/ Εξώστης: Α’ Ζώνη 20 ευρώ φοιτητικό, ανέργων, παιδικό, ΑΜΕΑ 17 ευρώ/ Β’ Ζώνη 17 ευρώ φοιτητικό, ανέργων, παιδικό, ΑΜΕΑ 15 ευρώ.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share