Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020

Τα αδέσποτα της πόλης γίνονται πορτρέτα σε μια ιδιαίτερη έκθεση!

Σήμερα 7/12 στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

7 Δεκεμβρίου 2019 13:18
Τα αδέσποτα της πόλης γίνονται πορτρέτα σε μια ιδιαίτερη έκθεση!

Ο φωτογράφος Νίκος Ζήκος πήρε την πρωτοβουλία και φωτογράφισε τα αδέσποτα της φιλοζωικής οργάνωσης Save a Greek Stray και να διοργανώσει μια ιδιαίτερη έκθεση με τα ασπρόμαυρα πορτρέτα τους. Εκτός από αυτή την έκθεση το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υποδέχεται τα Χριστούγεννα με το δικό του πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Η έκθεση έχει τίτλο ‘’Eyes behind bars’’και πρόκειται για ένα εικαστικό δρώμενο φιλοζωικού χαρακτήρα.

Τα πορτραίτα του αυτά θα κοσμήσουν στις 7 Δεκεμβρίου, τον Πύργο Βιβλίων στο κτίριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, από τις 09:00 έως τις 18:00.

σκύλος

Η φιλοζωική, μη κερδοσκοπική οργάνωση, Save a Greek Stray, τα τελευταία 5 χρόνια έχει ταχθεί στην προάσπιση των δικαιωμάτων των ζωών, καθώς και στον έλεγχο του αριθμού των αδέσποτων, διασώζοντας, στειρώνοντας και φιλοξενώντας στο καταφύγιο της ένα μεγάλο αριθμό αδέσποτων σκύλων, που έχουν ανάγκη θεραπειών και προστασίας από τους κίνδυνους του δρόμου.

Τον Ιούνιο του 2018, με όχημα τη δύναμη της εικόνας ,ο φωτογράφος Νίκος Ζήκος συνεργάστηκε με την Αction Aid και πραγματοποίησε την πρώτη του ατομική έκθεση με τίτλο «Portraits from Rwanda”, με στόχο την ανέγερση αίθουσας δημοτικού σχολείου στο χωρίο Muvungu της Ρουάντας, αποδεικνύοντας τα θεαματικά αποτελέσματα που μπορεί να έχει η σύμπραξη της τέχνης με την κοινωνική ευαισθησία.

Αναγνωρίζοντας το θετικό αντίκτυπο της οργάνωσης Save a Greek Stray, επανέρχεται με την δεύτερη ατομική έκθεση του, φωτογραφίζοντας σκυλιά του καταφυγίου της.

σκύλος έκθεση

Ζώα χτυπημένα, άρρωστα, υπερήλικα, φοβικά ή απλώς εγκαταλελειμμένα στη μοίρα της αδέσποτης ζωής, παίρνουν παράταση ζωής, φιλοξενούμενα σε κλουβιά καταλυμάτων, περιμένοντας τον άνθρωπο που θα τους ανοίξει την πόρτα για πάντα. Οι φωτογραφίες θα είναι διαθέσιμες προς τους επισκέπτες της έκθεσης αντί δωρεάς προς την Save a Greek Stray.

Με γνώμονα τα θεαματικά αποτελέσματα που μπορεί να έχει η σύμπραξη της τέχνης με την κοινωνική ευαισθησία ξεκίνησε και την συνεργασία του με την Save a Greek Stray. «Η έλλειψη παιδείας, υπευθυνότητας και σεβασμού προς τα ζώα, είναι οι λόγοι ύπαρξης των αδέσποτων και η αξιολόγηση του εν λόγω προβλήματος ως κοινωνικό. Τα αδέσποτα ζώα αυξάνονται και τα κλουβιά των καταφυγίων γεμίζουν. Μέσα σε αυτά τα κλουβιά υπάρχουν μάτια ,που θα πουν τις δικές τους ιστορίες», αναφέρει ο φωτογράφος Νίκος Ζήκος.

σκύλος πορτρέτο

Μας προσκαλεί να τις αφουγκραστούμε, να αναγνωρίσουμε το πρόβλημα και να γίνουμε μέρος της λύσης του, υιοθετώντας μέχρι να αδειάσει και το τελευταίο κλουβί.

Εκπρόσωποι της Save a Greek Stray, όπως επίσης και ο ίδιος ο καλλιτέχνης, θα βρίσκονται καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, για να ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους επισκέπτες για την έκθεση και τις δράσεις της οργάνωσης γενικότερα.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share