Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Η Αθήνα «φοράει» τα γιορτινά της: Την Τρίτη φωταγωγείται η πλατεία Συντάγματος!

Στη λαμπερή βραδιά θα υπάρχει και πλούσιο μουσικό πρόγραμμα!

6 Δεκεμβρίου 2019 18:54
Η Αθήνα «φοράει» τα γιορτινά της: Την Τρίτη φωταγωγείται η πλατεία Συντάγματος!

Τα γιορτινά της θα «φορέσει» η Αθήνα την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου, υποδεχόμενη τα φετινά Χριστούγεννα. Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, δίνει το έναυσμα για να φωταγωγηθεί το Σύνταγμα και όλη η πόλη, με την πρωτεύουσα σήμερα να γεμίζει από σαπουνόφουσκες!

Οικοδέσποινα της λαμπερής βραδιάς, την οποία θα παρουσιάσει, θα είναι η Ζέτα Μακρυπούλια.

Οι Batala Athens δίνουν τον ρυθμό, η Athens Big Band υποδέχεται την Έλενα Παπαρίζου, τον Ιάν Στρατή και την Idra Kayne.

Στη βραδιά θα ξεχωρίσει το εκθαμβωτικό 30 projection mapping στο κτήριο της Βουλής των Ελλήνων.

Έξοδος Αθήνα: Πού να πάτε σήμερα (06/12) στην πρωτεύουσα!

Έξοδος στην Αθήνα: Δείτε στο Athensmagazine.gr που να βγείτε σήμερα (06/12) στην πρωτεύουσα για να διασκεδάσετε!

Το Athensmagazine.gr σας βρίσκει κάθε μέρα τα μέρη που είναι ιδανικά για ποτό και καφέ στην πόλη μας! Μην χάσετε την ευκαιρία να τα επισκεφτείτε!

«Μήδεια» του Μποστ στο Θέατρο Θησείον

Το Θέατρο Θησείον παρουσιάζει την ανατρεπτική σατιρική κωμωδία του Μποστ «Μήδεια».
Μάλιστα, τον κεντρικό ρόλο της παιδοκτόνου μάνας δεν ενσαρκώνει γυναίκα, αλλά ο εξαίρετος Μάκης Παπαδημητρίου! Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο βραβευμένος ηθοποιός συνεργάζεται με τον Νικορέστη Χανιωτάκη σε ένα ισχυρό «πάντρεμα» με ένα έργο – πρόκληση κι έναν θίασο που απαρτίζεται από υπέροχους ηθοποιούς: Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Γιάννης Δρακόπουλος, Νίκος Πουρσανίδης, Γεράσιμος Σκαφίδας, Μπέτυ Αποστόλου, Άννα Κλάδη. Στον ρόλο της Καλόγριας Πόλυ η Μίνα Αδαμάκη!

Η μουσική της παράστασης είναι πρωτότυπη, παίζεται ζωντανά επί σκηνής από τους ηθοποιούς και φέρει την υπογραφή της Monika! Η παράσταση του Θησείου φιλοδοξεί, με την σύγχρονη ματιά που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους του, να μεταδώσει τον σπουδαίο σατιρικό λόγο του Μποστ που ασχολήθηκε με τόσο χιούμορ και ευαισθησία με τα πάθη και τα λάθη της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας.

Υπόθεση:

Στη Μήδεια, ο Μέντης Μποσταντζόγλου (Μπόστ) ξεκίνησε να γράψει ένα έργο βασισμένο στην ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη και κατέληξε να μιλάει σε δεκαπεντασύλλαβο για μια γυναίκα στυγνή, κακούργα δολοφόνισσα, που έσφαξε τα παιδιά της επειδή ήτανε κάτι παλιόπαιδα που δεν παίρνανε τα γράμματα και δεν θέλανε να δουλέψουν. Σαν να μην της έφταναν όλα αυτά είχε κι έναν άντρα, τον Ιάσωνα, που την κεράτωνε από πάνω με μία καλόγρια! Έτσι, θολωμένη η Μήδεια αρπάζει το χασαπομάχαιρο απ’ την κουζίνα και φευ! Αντί να σφάξει τα παιδιά της σκοτώνει κάτι συμμαθητές τους που είχανε πάει στο σπίτι να τα συναντήσουν.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης
Πρωτότυπη Μουσική*: Monika
Σκηνικά: Αρετή Μουστάκα
Κοστούμια: Χριστίνα Πανοπούλου
Χορογραφίες-Επιμέλεια κίνησης: Ειρήνη – Ερωφίλη Κλέπκου
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαριάννα Παπασάββα
Βοηθός παραγωγής: Αναστασία Γεωργοπούλου
Προβολή – Επικοινωνία: BrainCo (Υπεύθυνη project: Σταυρούλα
Κεντιέ)

* Η μουσική παίζεται ζωντανά από τους ηθοποιούς


Διανομή:

Μήδεια: Μάκης Παπαδημητρίου
Καλόγρια Πόλυ: Μίνα Αδαμάκη
Οιδίποδας: Κώστας Τριανταφυλλόπουλος
Ευριπίδης: Γιάννης Δρακόπουλος
Ιάσωνας: Νίκος Πουρσανίδης
Τροφός: Γεράσιμος Σκαφίδας
Αντιγόνη: Μπέτυ Αποστόλου
Κορυφαία Χορού: Άννα Κλάδη

Θησείον, Ένα θέατρο για τις Τέχνες

Τετάρτη 19:00
Πέμπτη 19:00
Παρασκευή 21:15
Σάββατο 19:00
Κυριακή 19:00

13 Νοεμβρίου 2019 - 19 Ιανουαρίου 2020

Εισιτήρια

Τετάρτη & Πέμπτη:
Κανονικό: 16€
Μειωμένο (*): 12€
ΟΑΕΔ: 10€
Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή
Κανονικό: 18€
Μειωμένο (*): 14€
ΟΑΕΔ: 10€

«Έντα Γκάμπλερ» στο Θέατρο Τόπος Αλλού

Ο Νίκος Καμτσής ανεβάζει το αριστούργημα του Ίψεν, Έντα Γκάμπλερ, στη σκηνή του θεάτρου Τόπος Αλλού.

Ποια είναι η έκρηξη που θα ανατινάξει τη βίλλα Φάλκ; Πόσο βραδυφλεγής μπορεί να είναι η βόμβα στα θεμέλια του σπιτικού του σεμνού Γιόργκεν Τέσμαν, αφού πυροδοτείται και σκάει μέσα σε μία μόνο μέρα;
Ένα σπίτι περίκλειστο από 3 τοίχους και το βλέμμα του θεατή. Φυλακή και αλάνα για όλα τα πρόσωπα που είναι αντικείμενα μια σκηνικής εγκατάστασης. Αυτή η εγκατάσταση έχει σαν κέντρο της μια Έντα Γκάμπλερ, που απεγνωσμένα κυνηγάει μια ομορφιά, που δεν έχει σχήμα. Η αλήθεια είναι ότι το μόνο που της προσφέρεται. Που είναι περισσότερο κόρη του στρατηγού Γκάμπλερ παρά σύζυγος του Τέσμαν ή ερωμένη του Λέβμποργκ. Ναι, τα τρίγωνα είναι ιλιγγιώδη. Σχηματίζονται και διαλύονται, πριν προλάβει ο θεατής να τα διακρίνει, για να αποδείξουν τελικά ότι οι δαίμονες που δρουν ανεξέλεγκτα μέσα και έξω από την Έντα, συνεχίζουν να κυκλοφορούν και στις μέρες μας.

Σε ένα πιο εμφανές επίπεδο, παρακολουθούμε την εμβληματική, καταστροφική και αυτοκαταστροφική ηρωίδα του Ίψεν να μην μπορεί να βολέψει την εγωπάθεια της και να μην μπορεί να βολευτεί στο προτεσταντικό καλούπι που οι συνθήκες την σπρώχνουν.

Το ταξίδι, ή καλύτερα… η απόδραση του μέλιτος με τον Τέσμαν τελείωσε και ο αστικός κόσμος στον οποίο επιστρέφει, είναι θάλαμος αερίων που δημιουργεί παραισθήσεις πριν σκορπίσει τον θάνατο.

Η έλευση της Έντα στην πόλη μετά από καιρό, σηματοδοτεί την έναρξη ραγδαίων εξελίξεων. Το δανεικό σπίτι που κατέλυσαν η Έντα και ο σύζυγος Τέσμαν γίνεται το επίκεντρο και ο βωμός, όπου όλοι όσοι παρελαύνουν από το σαλόνι καταθέτουν τους πόθους και τα όνειρα τους, που είναι σίγουρο ότι θα διαψευστούν. Τα αλυσιδωτά γεγονότα κρύβουν καταστροφή η μάλλον αυτοκαταστροφή.

Πράγματι. Όσα από τα πλάσματα δεν καταφέρνουν να μεταλλαχθούν, να προσαρμοστούν και να ζήσουν στις νέες τοξικές συνθήκες τρελαίνονται και τελικά πεθαίνουν.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Νίκος Καμτσής
Κοστούμια: Μίκα Πανάγου
Μουσική: Χρίστος Ξενάκης
Φωτισμοί: Γιάννης Ζερβάς σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη
Βοηθός ενδυματολόγου: Μαρία Παπαμελετίου

Στον ρόλο της Hedda Gabler η Μάνια Παπαδημητρίου.

Eilert Lovborg: Όμηρος Πουλάκης
Thea Elvstet: Λαμπρινή Θάνου
Jorgen Tesman: Νίκος Καραστέργιος
Juliane Tesman (η θεία): Παναγιώτα Χαϊδεμένου
Berte (η οικονόμος): Άντα Κούγια

Στον ρόλο του δικαστικού επίτροπου Μπράκ ο ίδιος ο σκηνοθέτης, Νίκος Καμτσής.

Θέατρο "Τόπος Αλλού" - Κεντρική Σκηνή
Πέμπτη 20:00
Παρασκευή 20:00
Σάββατο 20:30
Κυριακή 20:00
Εισιτήρια
12€, 8€

Το πολυβραβευμένο μιούζικαλ «Hairspray» με τον Μάρκο Σεφερλή στο θέατρο Ακροπόλ

Το θέατρο Ακροπόλ παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τη χειμερινή σεζόν 2019-2020, το πολυβραβευμένο μιούζικαλ «Hairspray», που έχει διακριθεί παγκοσμίως, με 8 Tony Awards (ένα από τα οποία στην κατηγορία του “Best Musical”), 4 Laurence Olivier Awards (μεταξύ των οποίων το βραβείο «Best New Musical»), 9 Drama Desk Awards και 2 World Theatre Awards.

Εκτός από την Αγγλία και την Αυστραλία, το Hairspray έχει παρουσιαστεί σε πολλές χώρες, από τη Μανίλα ως τη Βόρεια Αφρική και από την Ελβετία ως το Περού.

To 2007 κυκλοφόρησε με μεγάλη επιτυχία η ομότιτλη Αμερικάνικη ταινία με πρωταγωνιστές τους John Travolta, Michelle Pfeiffer, Christopher Walken, Zac Efron, Queen Latifah και James Marsden.

Το 2016, στο δίκτυο NBC, προβλήθηκε το Hairspray Live! με μια all star διανομή που περιελάμβανε τους Ariana Grande, Jennifer Hudson και Martin Short.

Μια παράσταση-έμπνευση ενάντια στις διακρίσεις κάθε είδους που προβάλλει, μέσω της δύναμης της μουσικής, την ελευθερία της έκφρασης και το ομαδικό πνεύμα που νικάει κάθε προκατάληψη!

Ένα αληθινό πάρτι με υπέροχα τραγούδια και χορογραφίες που θα γεμίσει τη σκηνή του θεάτρου Ακροπόλ, σε μια υπερπαραγωγή με 30 ηθοποιούς, τραγουδιστές, χορευτές και ζωντανή ορχήστρα, σε απόδοση κειμένου, στίχων και σκηνοθεσία της Θέμιδας Μαρσέλλου, συναρπάζοντας τους λάτρεις και μη του μιούζικαλ.

«Προσοχή, ο φίλος δαγκώνει» της Carole Greep στο Θέατρο Ζίνα

Τη νέα θεατρική σεζόν ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης πρωτοπορεί, δημιουργώντας μια ανατρεπτικά αυτοσχεδιαστική παράσταση! «Προσοχή, ο φίλος δαγκώνει».

Βασίζεται στην κωμωδία «Μου αρέσει πραγματικά τι κάνεις» της Carole Greep και ανεβαίνει για πρώτη φορά στη χώρα μας στο θέατρο Ζίνα, στις 16 Οκτωβρίου.

Η σκηνοθετική ματιά του Βλαδίμηρου Κυριακίδη «παντρεύει» το επιτυχημένο θεατρικό κείμενο με τον δημιουργικό αυτοσχεδιασμό. Δίνει το έναυσμα στους συμπρωταγωνιστές του να ξεδιπλώσουν επί σκηνής την αυθόρμητη δοκιμασμένη καλλιτεχνική έμπνευση και να επινοήσουν τα εκφραστικά μέσα της... στιγμής, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να απολαμβάνει μια «διαφορετική»παράσταση. Οι αυτοσχεδιασμοί, το διαρκές παιχνίδι του λόγου, η αλήθεια και η ψευδαίσθηση συνυπάρχουν αρμονικά προκαλώντας αστείρευτο γέλιο.
Το θεατρικό έργο απέσπασε διθυραμβικές κριτικές στο Παρίσι, όπου παίζεται για 16η συνεχή χρονιά, «σπάζοντας τα ταμεία».

Δύο ζευγάρια, τέσσερις διαφορετικοί χαρακτήρες, μπλέκουν τις «γραμμές» φιλίας, δημιουργούν απρόοπτες καταστάσεις που φθάνουν στη γελοιότητα και ανακαλύπτουν πως οι καλύτεροι φίλοι τους δεν είναι και τόσο... φίλοι όπως πίστευαν.

Ένας λανθασμένος χειρισμός του κινητού τηλεφώνου φέρνει στο φως όλη την αλήθεια: τι πραγματικά σκέφτονται οι φίλοι τους γι΄αυτούς. Κι όταν τα στόματα ανοίγουν, αποκαλύπτεται η πραγματική ταυτότητα όλων. Αναγκάζονται να βγάλουν τις μάσκες και να τα... πουν όλα κατά πρόσωπο.

Συντελεστές:

Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος
Σκηνοθεσία: Βλαδίμηρος Κυριακίδης
Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη
Κοστούμια: Μαρία Τσαμουδάκη
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη

Πρωταγωνιστούν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Κρατερός Κατσούλης, Ναταλία Δραγούμη, Ευαγγελία Μουμούρη.

Θέατρο Ζίνα
Τετάρτη 19:30
Πέμπτη 20:00
Παρασκευή 21:00
Σάββατο 18:00
Σάββατο 21:00
Κυριακή 18:00
Κυριακή 21:00

Εισιτήρια
Προπώληση από 15€ έως 20€
Θέατρο Ζίνα:Λεωφόρος Αλεξάνδρας 74,Εξάρχεια - τηλ. 210 6424414,424

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη 19.30, Πέμπτη 20.00, Παρασκευή 21:00, Σάββατο 18.00 και 21.00,Κυριακή 18:00 και 21.00

«Η Παριζιάνα» των Γιάννη Δαλιανίδη - Μίμη Πλέσσα στο Θέατρο «Broadway»

Η σπουδαία μουσική κωμωδία, του Γιάννη Δαλιανίδη και Μίμη Πλέσσα, ακριβώς 50 χρόνια μετά την πρώτη προβολή της στους κινηματογράφους, μεταφέρεται στη θεατρική σκηνή με τον Αντώνη Λουδάρο, όχι μόνον να πρωταγωνιστεί αλλά να υπογράφει τη διασκευή και τη σκηνοθεσία της παράστασης.

Από τις 9 Οκτωβρίου, η μοναδική Πελαζί, η μοδίστρα που όλοι αγαπήσαμε , με τη θρυλική ατάκα «Σούζυ και ψεύδεσαι και τρως», έρχεται στο πρόσωπο της ξεχωριστής Μπέσυ Μάλφα να γράψει εκ νέου τη δική της σπουδαία ιστορία, σε μία παράσταση – υπερπαραγωγή, με φαντασμαγορικά σκηνικά, επίδειξη μόδας με haute couture δημιουργίες του διεθνούς φήμης σχεδιαστή Laskaris, με περισσότερα από 300 κοστούμια, πολλά εκ των οποίων θα φέρουν την υπογραφή της Όλγας Καραβερβέρη, αλλά και του οίκου «Γιαννέτος» στα ανδρικά καθώς και της εταιρείας «Dressman1974».

Στη θεατρική αναβίωση του αγαπημένου μιούζικαλ συμμετέχουν 40 ηθοποιοί και χορευτές καθώς και η «Σύγχρονη Ορχήστρα Μίμης Πλέσσας» υπό τη διεύθυνση του Μαυρίκιου Μαυρικίου ο οποίος ενορχηστρώνει με μαεστρία τα τραγούδια και τα μουσικά θέματα του έργου. Όλοι μαζί θα ζωντανέψουν στη σκηνή του «Broadway» τη σπαρταριστή αυτή κωμωδία.

Δίπλα στους Μπέσυ Μάλφα - Αντώνη Λουδάρο, πρωταγωνιστούν επίσης οι: Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Τόνυ Δημητρίου, Ελευθερία Ρήγου, Ευτυχία Φαναριώτη, Γιάννης Κρητικός. Στον ρόλο του Ζωρζ ο Κώστας Μαρτάκης που θα τραγουδήσει και τραγούδια της παράστασης μαζί με τη Λένα Αλκαίου.
Φιλική συμμετοχή ο Πέτρος Ξεκούκης!

Guest star η μοναδική Έρρικα Μπρόγιερ, που θα πρωταγωνιστήσει και στη θεατρική μεταφορά της «Παριζιάνας», επιστρέφοντας στη σκηνή έπειτα από πολλά χρόνια.

«Έγκλημα στο Orient Express» στο Θέατρο Δανδουλάκη

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αλλά για πρώτη φορά στην Ελλάδα η απόδοση του πασίγνωστου μυθιστορήματος σε θεατρικό έργο που έκανε ο Κεν Λούντβιχ, συναρπάζει και συγκινεί! Εφέτος στη γνωστή all star διανομή της παράστασης, προστίθεται η μεγάλη κυρία του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου Μάρω Κοντού, ο καλός ηθοποιός Σόλων Τσούνης και η γνωστή από τη σειρά The Durrells Έρρικα Μπίγιου.

Η ανάμειξη στην ιστορία του διάσημου Ηρακλή Πουαρό, η γοητευτική πλοκή, η γεμάτη μυστήριο και ανατροπές, οι χαρακτήρες και η μεταξύ τους διασύνδεση, συναρπάζουν και γοητεύουν. Όλα είναι διαφορετικά απ’ ότι δείχνουν, από την πρώτη μέχρι και την τελευταία σκηνή. Και όλα καθορίζονται τελικά από το μεγάλο δίλημμα: μπροστά στην φρίκη του φόνου ενός παιδιού, ποια τιμωρία είναι δίκαιη και ηθική, ποιος μπορεί να γλιτώσει από τον θείο και τον ανθρώπινο νόμο...

Συντελεστές:

Απόδοση: Ολυμπία Σκορδίλη
Σκηνοθεσία: Αντώνης Καλογρίδης
Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς, Μαίρη Τσαγκάρη
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Video Design- Προβολές: Κάρολος Πορφύρης
Μουσική: Αντώνης Παπακωνσταντίνου
Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη

Πρωταγωνιστούν: Κάτια Δανδουλάκη, Δάνης Κατρανίδης, Αντώνης Καφετζόπουλος, Τάσος Χαλκιάς, Ταμίλα Κουλίεβα, Τάνια Τρύπη, Τάκης Παπαματθαίου, Σόλων Τσούνης, Έρρικα Μπίγιου, Λευτέρης Ζαμπετάκης και η Μάρω Κοντού.

Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη

Τετάρτη 19:00
Πέμπτη 20:00
Παρασκευή 21:00
Σάββατο 18:00
Σάββατο 21:00
Κυριακή 19:00

Εισιτήρια
Προπώληση από 16€ έως 30€

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share