Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έξοδος Αθήνα: Πού να πάτε σήμερα (15/11) στην πρωτεύουσα!

To Athensmagazine.gr προτείνει!

15 Νοεμβρίου 2019 15:16
Έξοδος Αθήνα: Πού να πάτε σήμερα (15/11) στην πρωτεύουσα!

Έξοδος στην Αθήνα: Δείτε στο Athensmagazine.gr που να βγείτε σήμερα (15/11) στην πρωτεύουσα για να διασκεδάσετε!

Με την ευκαιρία διαβάστε: Παράταση της παράστασης Lolita Reversed Dark!

Σας έχουμε τις καλύτερες προτάσεις!

Emma Shapplin in Concert

Η Γαλλίδα ντίβα της ποπ όπερας επιστρέφει! Μια παράσταση με 100 συντελεστές, ζωντανή Ορχήστρα - Χορωδία. Μια σπάνια γιορτή συναισθημάτων αφιερωμένη στην αγάπη!

Ρομαντική, μυστηριώδης και φλογερή η Emma Shapplin συνδυάζει την ένταση και την συναισθηματική φόρτιση της όπερας με τον αισθησιασμό και την αμεσότητα της ποπ μουσικής. Μια φωνή που αποτελεί την πιο τρανταχτή απόδειξη ότι η μουσική δεν εντάσσεται σε κατηγορίες, δεν υπακούει σε κανόνες και κομφορμισμούς.

Η Emma Shapplin δηλώνει και πάλι έτοιμη να μας καταπλήξει. Σε μια παράσταση που συμμετέχει ζωντανή ορχήστρα και χορωδία – σχεδόν 100 συντελεστές- δεν παρουσιάζει τόσο μια ντίβα της όπερας ή ένα ποπ είδωλο, αλλά μια ερμηνεύτρια της οποίας η μουσική αναδύεται από τα βάθη της ψυχής της...

Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου (ΠΑΛΑΙ)

15 Νοεμβρίου 2019 Παρασκευή 21:00

16 Νοεμβρίου 2019 Σάββατο 21:00

15 Νοεμβρίου 2019 - 16 Νοεμβρίου 2019

Εισιτήρια

Πλατεία και Κερκίδα (θεατρικά καθίσματα)

VIP ζώνη: 68€

A ζώνη: 58€

Β ζώνη: 48€

Κερκίδα (καθίσματα κερκίδας)

Γ ζώνη: 38€

Δ ζώνη: 28€

Ε ζώνη: κανονικό 18€, παιδικό - εφηβικό - φοιτητικό - 65+, ανέργων, πολυτέκνων: 13 ευρώ, συνοδός 18€

Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια, πληροφορίες 211 77 01 700

Για κρατήσεις θέσεων ΑΜΕΑ επικοινωνήστε στο 211 77 01 700

Το κορυφαίο μιούζικαλ Chicago στο θέατρο Ολύμπια

Ο σκοτεινός αλλά γοητευτικός κόσμος του θεάματος και του μιούζικαλ έρχεται από το Μπρόντγουεϊ στην καρδιά της Αθήνας - Πρεμιέρα 14 Νοεμβρίου 2019

Η People Entertainment Group παρουσιάζει το θεαματικό Chicago, ένα από τα κορυφαία musicals όλων των εποχών, στο ιστορικό «Θέατρο Ολύμπια - Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας» που για πρώτη φορά ανοίγει τις πόρτες του σε ένα διεθνούς φήμης τίτλο. Το παγκοσμίου φήμης έργο των Τζον Κάντερ, Φρεντ Εμπ και Μπομπ Φόσι ανεβαίνει στο «Θέατρο Ολύμπια» (πρώην Λυρική Σκηνή) με ένα δυνατό cast ηθοποιών.

Μια υπερπαραγωγή με 34 συντελεστές επί σκηνής, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, που αναμένεται να κάνει αίσθηση στο θεατρικό κοινό και να καταστήσει τον λαμπερό και ιστορικό χώρο έναν κορυφαίο πόλο έλξης της χειμερινής Αθήνας.

Το Chicago πραγματεύεται τον κυνισμό των media και τις αδικίες του δικονομικού συστήματος ενώ βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν τη δεκαετία του 1920. Η σκηνοθεσία και οι πρωτοποριακές χορογραφίες του Bob Fosse έμειναν στην ιστορία.

Συνολικά έχει τιμηθεί με 6 βραβεία Tony, 2 βραβεία Olivier, 5 βραβεία κριτικών (Drama Desk Awards), αλλά και το βραβείο Grammy για το καλύτερο Musical Album το 1998. Έχει παρουσιαστεί σε μεγάλα θέατρα σε όλο τον κόσμο, από την πόλη του Μεξικού μέχρι τη Μόσχα και από το Σάο Πάολο μέχρι τη Νότιο Αφρική.

Το 2002 το Chicago έγινε ταινία σε σκηνοθεσία και χορογραφίες Rob Marsall. Κέρδισε 6 βραβεία Oscar, ανάμεσα σε αυτά και το Oscar καλύτερου μιούζικαλ που μέχρι τότε ανήκε στο «Oliver» από το 1969. Στην ταινία πρωταγωνιστούσαν η Catherine Zeta-Jones, η Renée Zellweger, ο Richard Gere και η Queen Latifah.
Στην ελληνική παράσταση πρωταγωνιστούν 7 εξαιρετικοί ηθοποιοί. Τον ρόλο της Roxie Hart αναλαμβάνει η Νάντια Μπουλέ, ενώ της Velma Kelly η Μαρία Διακοπαναγιώτου. Στον ρόλο του δικηγόρου Billy Flynn θα απολαύσουμε σε διπλή διανομή* τον Αιμιλιανό Σταματάκη και τον Αργύρη Πανταζάρα. Ο Μίνως Θεοχάρης θα υποδυθεί τον Amos Hart ενώ τον ρόλο του Fred θα αναλάβει ο Γιάννης Ποιμενίδης. Στον ρόλο της Mama Morton η εξαιρετική Δάφνη Λαμπρόγιαννη.

Η Μιρέλα Πάχου στον Σταυρό του Νότου

Από την Παρασκευή 15 Νοέμβριου και για 4 Παρασκευές η Μιρέλα Πάχου μας υποδέχεται στο Σταυρό του Νότου Plus.

Καλεσμένοι στο πάρτι της Μιρέλας είναι:

ο Χρήστος Δάντης 15/11

ο Νίκος Ζιώγαλας και ο Μύρωνας Στρατής 22/11

ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος 29/11 και

ο Μάρκος Κούμαρης (Locomondo) 6/12

Μαζί τους κάθε Παρασκευή, σε ρόλο chef (και όχι μόνο), ο Βασίλης Γιακουμάρος!

Συμμετέχει η χορευτική ομάδα "Dare to dance".

Συμμετέχουν οι μουσικοί:

Δημήτρης Σινογιάννης: ηλεκτρική κιθάρα

Δημήτρης Μουτάφης: ηλεκτρικό μπάσο

Γιώργος Παππάς: παραδοσιακά έγχορδα

Παύλος Λογαράς: τύμπανα

Σταυρός Του Νότου - Plus

Παρασκευή 22:00

15 Νοεμβρίου 2019 - 6 Δεκεμβρίου 2019

Εισιτήρια

Είσοδος: 13€ (μπίρα - κρασί)

Δείτε ακόμα: Φαγητό στο χέρι; Αυτά είναι τα 12 καλύτερα street food της πρωτεύουσας!

«Η Παριζιάνα» των Γιάννη Δαλιανίδη - Μίμη Πλέσσα στο Θέατρο «Broadway»

Η σπουδαία μουσική κωμωδία, του Γιάννη Δαλιανίδη και Μίμη Πλέσσα, ακριβώς 50 χρόνια μετά την πρώτη προβολή της στους κινηματογράφους, μεταφέρεται στη θεατρική σκηνή με τον Αντώνη Λουδάρο, όχι μόνον να πρωταγωνιστεί αλλά να υπογράφει τη διασκευή και τη σκηνοθεσία της παράστασης.

Από τις 9 Οκτωβρίου, η μοναδική Πελαζί, η μοδίστρα που όλοι αγαπήσαμε , με τη θρυλική ατάκα «Σούζυ και ψεύδεσαι και τρως», έρχεται στο πρόσωπο της ξεχωριστής Μπέσυ Μάλφα να γράψει εκ νέου τη δική της σπουδαία ιστορία, σε μία παράσταση – υπερπαραγωγή, με φαντασμαγορικά σκηνικά, επίδειξη μόδας με haute couture δημιουργίες του διεθνούς φήμης σχεδιαστή Laskaris, με περισσότερα από 300 κοστούμια, πολλά εκ των οποίων θα φέρουν την υπογραφή της Όλγας Καραβερβέρη, αλλά και του οίκου «Γιαννέτος» στα ανδρικά καθώς και της εταιρείας «Dressman1974».

Στη θεατρική αναβίωση του αγαπημένου μιούζικαλ συμμετέχουν 40 ηθοποιοί και χορευτές καθώς και η «Σύγχρονη Ορχήστρα Μίμης Πλέσσας» υπό τη διεύθυνση του Μαυρίκιου Μαυρικίου ο οποίος ενορχηστρώνει με μαεστρία τα τραγούδια και τα μουσικά θέματα του έργου. Όλοι μαζί θα ζωντανέψουν στη σκηνή του «Broadway» τη σπαρταριστή αυτή κωμωδία.

Δίπλα στους Μπέσυ Μάλφα - Αντώνη Λουδάρο, πρωταγωνιστούν επίσης οι: Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Τόνυ Δημητρίου, Ελευθερία Ρήγου, Ευτυχία Φαναριώτη, Γιάννης Κρητικός. Στον ρόλο του Ζωρζ ο Κώστας Μαρτάκης που θα τραγουδήσει και τραγούδια της παράστασης μαζί με τη Λένα Αλκαίου.
Φιλική συμμετοχή ο Πέτρος Ξεκούκης!

Guest star η μοναδική Έρρικα Μπρόγιερ, που θα πρωταγωνιστήσει και στη θεατρική μεταφορά της «Παριζιάνας», επιστρέφοντας στη σκηνή έπειτα από πολλά χρόνια.

«Masterclass» με τη Μαρία Ναυπλιώτου στο Θέατρο Χορν

Η μεγάλη επιτυχία της περσινής χρονιάς, το «Master Class» σε σκηνοθεσία του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου, ξεκινάει 2ο κύκλο παραστάσεων στην Αθήνα, στο Θέατρο «Δημήτρης Χορν».
Η παράσταση «Μasterclass» είναι το θεατρικό έργο του Αμερικανού συγγραφέα Terrence McNally, βασισμένο στο περίφημο σεμινάριο όπου δίδαξε η Μαρία Κάλλας στη Μουσική Σχολή Τζούλλιαρντ της Νέας Υόρκης στις αρχές της δεκαετίας του '70 (71/72).

Με ραγισμένη φωνή και καρδιά, η Μαρία Κάλλας στα χρόνια του '70, λίγο μετά τον γάμο του Ωνάση με την Τζάκι Κέννεντι και τη δική της εμβληματική εμφάνιση στην κινηματογραφική «Μήδεια» του τραγικού Παζολίνι, που η ίδια τον ερωτεύτηκε απελπισμένα, η μεγάλη αοιδός αποφασίζει να δώσει αυτά τα μαθήματα φωνητικής σε νέους τραγουδιστές της πολύ σπουδαίας και ιστορικής Μουσικής Σχολής Τζούλλιαρντ της Νέας Υόρκης. Κινήσεις απόγνωσης λίγο πριν την καταβάλει η κατάθλιψη και τη θερίσει πρόωρα ο θάνατος, πριν καν κλείσει τα πενηντατέσσερα χρόνια της.

Πάνω σε αυτό το υλικό ο Terrence McNally δημιουργεί έναν συναρπαστικό διάλογο της Κάλλας με τους σπουδαστές και τον εαυτό της, αυτοβιογραφικό, αποκαλυπτικό για τα μυστικά της τέχνης της, ειρωνικό και γεμάτο χιούμορ, πικρό για έναν καινούργιο κόσμο που ανατέλλει και που δεν της ταιριάζει.

Συντελεστές:

Μετάφραση: Στρατής Πασχάλης

Σκηνοθεσία: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος

Σκηνικά: Όλγα Μπρούμα

Ενδηματολογική επιμέλεια: Σταματία Μέγκλα

Μουσική επιμέλεια: Πέτρος Μπούρας

Φωτισμοί: Νίκος Βλασσόπουλος

Τα κοστούμια της κυρίας Ναυπλιώτου επιμελήθηκε ο Βασίλης Ζούλιας.

Παίζουν:

Μαρία Κάλλας Μαρία Ναυπλιώτου

Σοπράνο Α': Εύα Γαλογαύρου

Σοπράνο Β' (Διπλή διανομή): Δάφνη Δαυίδ, Ληττώ Μεσσήνη

Τενόρος: Γιώργος Φλωράτος

Πιανίστας (Διπλή διανομή): Πέτρος Μπούρας, Αλέξανδρος Αβδελιώδης

Stage Hand: Δημήτριος Ψύλλος

Θέατρο Δημήτρης Χορν

Τετάρτη 19:00

Πέμπτη 21:00

Παρασκευή 21:00

Σάββατο 21:00

Κυριακή 19:00

Εισιτήρια

Προπώληση: 25€-14€

Κρατήσεις: 211 800 51 41

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share