Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Τα 7+1 πιο "ιδιόρρυθμα" μαγαζιά της πόλης!

Κάπου μπορεί να τα έχει πάρει το μάτι σου!

14 Νοεμβρίου 2019 10:27
Τα 7+1 πιο

Ακούς για "ιδιόρρυθμα" μαγαζιά και φαντάζεσαι πως μιλάμε για κακόφημα και σκοτεινά δρομάκια της Αθήνας με καταστήματα που από τις βιτρίνες τους κρέμονται αράχνες και έχει χρόνια να τα επισκεφθεί πελάτης.

Τα 10 μαγαζιά που πρέπει οπωσδήποτε να προσθέσετε στη must do λίστα σας!

Λάθος! Σίγουρα στη λίστα που ακολουθεί υπάρχουν και ιστορικά μαγαζιά της πόλης αλλά είναι και μερικά που σίγουρα κάπου τα έχει πάρει το μάτι σου, ιδιαίτερα, με ένα δικό τους στυλ που μέσα θα βρεις ακόμα πιο ιδιαίτερα προϊόντα, διαφορετικά από αυτά που έχεις συνηθίσει να βρίσκεις στους πολυσύχναστους δρόμους του κέντρου και τα εμπορικά πολυκαταστήματα!

Δες λοιπόν ποια είναι και την επόμενη φορά που θα κατέβεις για έναν περίπατο στο κέντρο φρόντισε να περάσεις να ρίξεις μια ματιά στη βιτρίνα τους!

ΑΙΩΝΙΟΣ ΗΝΙΟΧΟΣ – Το εσωτερικό βιβλιοπωλείο,Σόλωνος 97

Αυτό είναι το ιδανικό βιβλιοπωλείο για όποιους θέλουν να αναζητήσουν την πνευματική τους ισορροπία μέσα από την κρυσταλλοθεραπεία, την αρωματοθεραπεία και το φένγκ σούι. Ο ιδιοκτήτης από τη δεκαετία του ’90 εισάγει θεραπευτικά αντικείμενα που προέρχονται από παραδόσεις της Κίνας, της Ινδίας, του Νεπάλ και του Θιβέτ.

SOYA ATHENS – Αυθεντικά Ιαπωνικά προϊόντα, Απόλλωνος 33

Αν βαρεθήκατε να τρώτε sushi σε εστιατόρια πληρώνοντας αδρά και νιώθετε πως ήρθε η ώρα να το φτιάξετε στη δική σας κουζίνα, στο Soya Athens θα βρείτε τα υλικά που χρειάζονται, τα σκεύη που θα το σερβίρετε, το sake (αλκοολούχο ποτό από ρύζι) που θα το συνοδεύσουν και τα chopsticks για να το απολαύσετε όπως πρέπει. Μάλιστα στο κατάστημα μπορείτε να φορέσετε και κιμονό ώστε η διαδικασία να αποθεωθεί ακόμα περισσότερο.

EKAVI SHOP – Χειροποίητα επιτραπέζια παιχνίδια, Μητροπόλεως 36

Οι ντόπιοι βρίσκουν το φάρμακό τους, οι τουρίστες γίνονται ξαφνικά Έλληνες! Το αγαπημένο άθλημα του φοιτητή διατίθεται σε αφθονία, ενώ για τους πιο ντελικάτους, ένα μπρούτζινο σκάκι είναι ό,τι πρέπει. Εκτελούνται και παραγγελίες για τους αθεράπευτους μερακλήδες ταβλαδόρους που θέλουν να εκτυπώσουν συγκεκριμένη εικόνα πάνω στο τάβλι τους.

ΑΦΟΙ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ – Μπλούζες γιατρών και επιστημόνων, Θεμιστοκλέους 17

Το κατάστημα από το 1975 απευθύνεται σε όσους ασχολούνται με ιατρικά και παραϊατρικά επαγγέλματα και πουλάει κυρίως χονδρική σε νοσοκομεία και ιατρικά κέντρα. Στολές εργασίες πιο λευκές από το χιόνι κοσμούν τις τζαμαρίες του καταστήματος, με αξεσουάρ ένα χρωματιστό σκουφάκι με μελισσούλες.

ΑΝΑΒΑΣΗ – Χάρτες, Βουλής 32

Οι εκδόσεις ΑΝΑΒΑΣΗ από το 1997 ειδικεύονται στους πεζοπορικούς χάρτες και τα αεροφωτογραφικά λευκώματα. Το μαγαζί προσφέρει οδηγούς και χάρτες για ταξιδιάρες ψυχές, καθώς και βιβλία για λάτρεις της πεζοπορίας, της ορειβασίας και της αναρρίχησης.

ΖΑΜΑ, εμπόριο και κατασκευή φερμουάρ,Αιόλου 68 και Ευριπίδου 14

Η ΖΑΜΑ είναι η πρώτη εταιρεία που εισήγαγε το χρηστικό μηχανισμό του φερμουάρ στην Ελλάδα και από το 1957 μέχρι σήμερα κατασκευάζει, επισκευάζει και εμπορεύεται παντός είδους φερμουάρ. Κουμπωθείτε!

ΧΙΤΩΝ – Ιερατικά είδη, Απόλλωνος 36

Προφανώς δεν είναι το μοναδικό μαγαζί που πουλά άμφια και εκκλησιαστικά σκεύη στην περιοχή γύρω από τη μητρόπολη, όμως είναι από τα λίγα που σου τραβούν την προσοχή. Τα εντυπωσιακά και περίτεχνα ράσα του θα μπορούσαν άνετα να στολίζουν μία βιτρίνα στην οδό Βουκουρεστίου. Αμήν.

REMEMBER – Ένδυση, Aνδριανού 79

Μόδα βγαλμένη από τα 80 ‘s με την υπογραφή του Δημήτρη Τσουανάτου. Ακόμα κι αν δεν είναι δυνατόν να δώσει κάποιος τόσα χρήματα για την αγορά ενός μοναδικού κομματιού από την συλλογή του σχεδιαστή, αξίζει κανείς να περάσει και να χαζέψει τα ρούχα από πλέξιγκλας, αφρολέξ και άλλα – ασυνήθιστα υλικά, καθώς και τις στοίβες άλμπουμς με φωτογραφίες διασημοτήτων από τα πέριξ και το εξωτερικό.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share