Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

η γκαλερί του ‘Black Duck’ φιλοξενεί ξανά τον ζωγράφο Γιώργο Παπαδημητρίου

23 Οκτωβρίου 2019 09:23
η γκαλερί του ‘Black Duck’ φιλοξενεί ξανά τον ζωγράφο Γιώργο Παπαδημητρίου

Τρία χρόνια μετά την τελευταία του προσωπική έκθεση στον ίδιο χώρο, η γκαλερί του ‘Black Duck’ φιλοξενεί ξανά τον ζωγράφο Γιώργο Παπαδημητρίου, από τις 5 έως και τις 16 Νοεμβρίου 2019, προκειμένου να παρουσιάσει μια σειρά πορτρέτων υπό τον γενικό τίτλο ‘Κορίτσια της σιωπής’.

Επιλέγοντας τη σιωπή ως τρόπο έκφρασης –ίσως και απόκρυψης της συναισθηματικής κατάστασης- τα κορίτσια ποζάρουν ως φιγούρες ακίνητες στο χρόνο, σε πόζες αυθόρμητες και χαλαρές, άλλοτε ατενίζοντας ράθυμα τον ορίζοντα κι άλλοτε κοιτώντας μας κατάματα με κάποιο μειδίαμα.

Η εικαστικός Μαρία Φίλη αναφέρει σχετικά: “Η γυναίκα, στα έργα του Γιώργου Παπαδημητρίου συναντάται ως παρουσία κυρίαρχη και επιβλητική, συνάμα όμως όμορφη και αισθησιακή. Άλλωστε όπως λέει ο Γάλλος ποιητής Σαρλ Μπωντλαίρ «Η μελέτη της ομορφιάς είναι μία μονομαχία στην οποία ο καλλιτέχνης βγάζει μια κραυγή τρόμου πριν νικηθεί».

Η γυναικεία μορφή έχει τη μεγαλύτερη σημασία, καθώς το τοπίο αποτελεί μόνο το συμπλήρωμα το οποίο έχει ως σκοπό να συμβάλει στην καλύτερη κατανόηση του χαρακτήρα της μορφής. Μικρές αλλά σταθερές πινελιές, ένα σχέδιο λιγότερο σφικτό στο περίγραμμά του, καθώς και η αναζήτηση της έκφρασης μέσα από την επίπεδη παράθεση των χρωμάτων, συνιστούν την ζωγραφική παλέτα του Γιώργου Παπαδημητρίου. Καταφέρνει άρτια να συνθέσει την ευελιξία της γυναικείας μορφής αλλά και της ευθραυστότητάς της μέσα από ποικίλες χρωματικές όψεις.

Χρώμα, ρυθμός ενός εξαιρετικά παλλόμενου σχεδίου, χαρισματικός χειρισμός σύνθεσης, είναι στοιχεία που εικονογραφούν ένα ήρεμο ταξίδι σε μία ζωγραφική περιπέτεια”.

Βιογραφικό

Ο Γιώργος Παπαδημητρίου γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα. Σπούδασε Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων στην Πάτρα και παράλληλα μουσική (τζαζ πιάνο και ηλεκτρικό μπάσο). Από το 2012 ως το 2018 παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής και Ιστορίας Τέχνης δίπλα στους ζωγράφους Βαγγέλ.η Παππά και Ελένη Καμπουράκη στο Εργαστήρι Εικαστικών Σπουδών ‘Arte’.

To 2010 πραγματοποίησε την πρώτη του ατομική έκθεση, ενώ το 2013 τη δεύτερη, σε Αθήνα και Σύρο. Ακολούθησαν, το 2015 η έκθεση στη γκαλερί ‘ArtZone 42’ και το 2016 στη γκαλερί ‘Black Duck’. Στη Σύρο επέστρεψε το Πάσχα του 2018 για να παρουσιάσει την πρώτη του μεγάλη προσωπική αναδρομική. Παράλληλα, έχει λάβει μέρος σε επιλεγμένες ομαδικές εκθέσεις.

Εγκαίνια έκθεσης: Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019, ώρα 19.00

Διάρκεια έκθεσης: 5 – 16 Νοεμβρίου 2019
Καθημερινές και Σάββατα: 13.00 – 22.00
Κυριακή: 19.00 – 22.00

Πληροφορίες: http://george-papadimitriou-artwork.webnode.gr

Υπεύθυνη επικοινωνίας
Δήμητρα Αποστόλου / 210 3234760 / [email protected]

Black Duck Gallery
Χρήστου Λαδά, 9α, 10561, Αθήνα, tel: 2103234760, [email protected]

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share