Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019

Έφτασε η γιορτή για τους λάτρεις της σοκολάτας!

Τετραήμερο Φεστιβάλ από 17 έως 20 Οκτωβρίου!

18 Οκτωβρίου 2019 21:59
Έφτασε η γιορτή για τους λάτρεις της σοκολάτας!

Το ChocolateFest, το πρώτο φεστιβάλ της χώρας που είναι αφιερωμένο στη σοκολάτα, επιστρέφει για ένα σοκολατένιο 4ήμερο με σκοπό να γλυκάνει μικρούς και μεγάλους.

Δείτε επίσης: To Gaston είναι ο λόγος να πας μέχρι τη Νέα Σμύρνη!

Σοκολάτες για τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο

Από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ, εκθέτες από σοκολατοποιίες, γνωστά ζαχαροπλαστεία, μέχρι ειδικά διαμορφωμένα pop - up περίπτερα και γνωστοί pastry chefs θα παρουσιάσουν σοκολατένια προϊόντα σε ποικίλες μορφές και θα ξετρελάνουν και τον πιο απαιτητικό.

Μετά τη μεγάλη, πρώτη του επιτυχία, τον Φεβρουάριο του 2019, όπου προσέλκυσε πάνω από 30.000 επισκέπτες, το ChocolateFest, σκοπεύει να φέρει και πάλι κοντά μας την καλλιτεχνική δημιουργία, τη ζαχαροπλαστική, τους παραμυθένιους γευστικούς πειρασμούς και φυσικά τη σοκολάτα, σε κλασικές και πειραγμένες μορφές, αλλά και μαύρη, για όσους προσέχουν τη γραμμή τους.

Παρουσιάσεις από τεχνίτες της σοκολάτας

Για τέσσερις μέρες θα συγκεντρωθούν στο Παλαιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ εκθέτες, brands, ζαχαροπλαστεία, chefs και τεχνίτες της σοκολατένιας γεύσης που θα δημιουργούν, έχοντας πάντα σαν βάση το λατρεμένο μας υλικό.

Γλυκά με σοκολάτα και ροφήματα

Μικροί και μεγάλοι Chocoholics, θα έχουν τη δυνατότητα να πειραματιστούν γευστικά και να αγοράσουν από συσκευασμένες σοκολάτες σε μια μεγάλη ποικιλία, μέχρι φρέσκιες σοκολατένιες λιχουδιές που θα έχουν φτιαχτεί εκείνη ακριβώς τη στιγμή.

Ζεστά γλυκά με σοκολάτα, φτιάχνονται μπροστά μας για να τα δοκιμάσουμε
Ζεστά και κρύα ροφήματα όπως και μοναδικά παγωτά θα έχουν την τιμητική τους σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Στα πλαίσια του Chocolate Fest θα πραγματοποιηθούν παράλληλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους, ώστε οι επισκέπτες να μάθουν από τους καλύτερους pastry chef όλα τα μυστικά της σοκολάτας από την ιστορία της μέχρι τις τεχνικές της. Τέσσερις ημέρες γεμάτες σοκολάτα!

Γλυκά, με απλές σοκολάτες από το περίπτερο
Πέμπτη-Κυριακή / 17 – 20 Οκτωβρίου / Αμαξοστάσιο Ο.ΣΥ. Ερμού 1 & Πειραιώς, Γκάζι

Ενα γλυκό φεστιβάλ για 4 μέρες με είσοδο 3 ευρώ
Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη | 16:00 – 23:00 / Παρασκευή | 16:00 – 23:00 / Σαββάτο | 11:00 – 23:00 / Κυριακή | 11:00 – 23:00 / Γενική Είσοδος: 3€


Vegan κέικ σοκολάτας με φυστικοβούτυρο!

Σοκολάτα με φιστικοβούτυρο ή αλλιώς ο συνδυασμός “σιγουράκι” για κάθε γλυκατζή. Πόσο μάλλον όταν δεν μιλάμε για κάποιο έτοιμο σνακ με άπειρη ζάχαρη και συντηρητικά που αγόρασες από το περίπτερο, αλλά για ένα αφράτο σοκολατένιο κέικ με συγκλονιστικό frosting που έφτιαξες στην κουζίνα σου με τα ποιοτικά υλικά που εσύ επέλεξες.

Δείτε επίσης: Φτιάξε το δικό σου φυστικοβούτυρο μέσα σε 5 λεπτά!

Καλό αλεύρι, ένα αγνό φιστικοβούτυρο χωρίς ζάχαρη και ένα γάλα αμυγδάλου, ίσως βιολογικό. Σε λίγο παραπάνω από μία ώρα θα κάθεται στον πάγκο της κουζίνας σου και θα σε καλεί να το φας, ένα υπέροχο, vegan κέικ σοκολάτας με φυστικοβούτυρο που πολύ πιθανό να μπει στα “top 3” αγαπημένα σου γλυκά.

Vegan κέικ σοκολάτας με φυστικοβούτυρο

  • Μερίδες: 10
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά
  • Χρόνος αναμονής: 2 ώρες
  • Σκεύος: στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 22εκ

Υλικά για το κέικ

  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 40 γρ. κακάο
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 200 ml γάλα αμυγδάλου άγλυκο
  • 2 κ.γ. μηλόξυδο
  • 100 ml σπορέλαιο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γρ. φυστικοβούτυρο απαλό

Υλικά για το γλάσο

  • 370 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • 120 ml γάλα αμυγδάλου άγλυκο
  • 200 γρ. φυστικοβούτυρο απαλό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Άλλα υλικά

  • 50 γρ. τριμμένη κουβερτούρα (vegan)
  • 50 γρ. φυστίκια αλατισμένα

Εκτέλεση

1) Ξεκινάμε με το κέικ. Σε μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.

2) Σε μπολ ανακατεύουμε το ξύδι με το γάλα αμυγδάλου.

3) Προσθέτουμε το σπορέλαιο και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε.
4) Σχηματίζουμε μια λακκουβίτσα στο μπολ με το αλεύρι και ρίχνουμε εκεί το υγρό μείγμα. Προσθέτουμε και το φυστικοβούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε ενιαίο μείγμα.

5) Ρίχνουμε το τελικό μείγμα σε στρογγυλή φόρμα περασμένη με λαδόκολλα και ισιώνουμε την επιφάνειά του με κουτάλι.

6) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC στον αέρα, για περίπου 50 λεπτά.

7) Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε προσεκτικά.

8) Μετά από 1 ½ -2 ώρες (όταν το κέικ θα έχει κρυώσει εντελώς), ετοιμάζουμε το γλάσο.

9) Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά για το γλάσο και χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο, αφράτο μείγμα.

10) Κόβουμε προσεκτικά το κέικ στη μέση, ώστε να σχηματιστούν 2 δίσκοι. Απλώνουμε το μισό γλάσο στην επιφάνεια του ενός δίσκου και πασπαλίζουμε με τη μισή τριμμένη σοκολάτα και τα μισά φυστίκια. Καλύπτουμε με τον άλλο δίσκο και απλώνουμε το υπόλοιπο frosting, την τριμμένη σοκολάτα και τα φυστίκια.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share