Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020

Sutra: Η παράσταση που μάγεψε όλο το κόσμο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος!

Για 2 παραστάσεις..

3 Σεπτεμβρίου 2019 11:34
Sutra: Η παράσταση που μάγεψε όλο το κόσμο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος!

Στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου στις 21.00, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) παρουσιάζει στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος την παράσταση Sutra του χορογράφου Sidi Larbi Cherkaoui, ο οποίος θα συμμετάσχει και ως lead dancer στην πρώτη παράσταση (03/09).

Tο Sutra του Sidi Larbi Cherkaoui, αποτελεί μία παραγωγή του Sadler’s Wells γεμάτη ενέργεια, η οποία πλέον περιοδεύει σε ολόκληρο τον κόσμο, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία και αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές όπου και αν ανέβηκε.

Η παράσταση που μάγεψε όλο το κόσμο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος!

Η βραβευμένη συνεργασία μεταξύ του χορογράφου Cherkaoui, του γλύπτη Antony Gormley και 19 Σαολίν μοναχών από την Κίνα, έχει παρουσιαστεί μπροστά σε περισσότερους από 250.000 ενθουσιώδεις θεατές. Αυτό το εκπληκτικό θέαμα δυναμισμού και σωματικότητας, εξερευνά τη φιλοσοφία και την πίστη που κρύβεται στην παράδοση των Σαολίν, καθώς και τη σχέση του με το kung fu μέσα σε ένα σύγχρονο πλαίσιο.

Με το εντυπωσιακό σκηνικό του Antony Gormley με τα 21 ξύλινα κιβώτια, και την μουσική του Πολωνού συνθέτη Szymon Brzóska, η οποία δημιουργήθηκε ειδικά για την παράσταση και παρουσιάζεται ζωντανά, το Sutra δεν είναι μόνο ένα ασύγκριτο έργο που έχει κερδίσει τις καρδιές των θεατών, αλλά και μία από τις πλέον εκλεπτυσμένες και καλοδουλεμένες παραγωγές, ένα αληθινό έργο τέχνης. Φθινόπωρο 2019 στο Ηρώδειο: Δείτε όλο το πρόγραμμα!

Tο Sadler’s Wells είναι ένας διεθνής δημιουργικός οργανισμός αφιερωμένος στον χορό σε όλες του τις εκφάνσεις. Με πάνω από τρεις αιώνες θεατρικής κληρονομιάς και ένα πρόγραμμα παραστάσεων και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που εκτυλίσσεται ολόκληρο το χρόνο, είναι το σημείο όπου οι καλλιτέχνες συναντιούνται για να δημιουργήσουν χορό και να υποδεχθούν όλους και όλες να βιώσουν τον χορό - να συμμετέχουν, να μάθουν, να πειραματιστούν και να εμπνευστούν.

To χορογραφικό ντεμπούτο του Sidi Larbi Cherkaoui ήταν το 1999, στο μιούζικαλ του Andrew Wale, Anonymous Society. Έκτοτε έχει αναπτύξει περισσότερες από 50 χορογραφίες και έχει μεταξύ άλλων λάβει δύο Βραβεία Olivier, τρία βραβεία Ballet Tanz ως ο καλύτερος χορογράφος (2008, 2011, 2017) και το Kairos Prize (2009) για το καλλιτεχνικό του όραμα και την προαγωγή του διαπολιτισμικού διαλόγου. To 2015 ανέλαβε τον ρόλο του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Βασιλικού Μπαλέτου της Φλάνδρας.

Ο Antony Gormley είναι ευρέως αναγνωρισμένος για τα γλυπτά του, τις εγκαταστάσεις και τα δημόσια έργα τέχνης που διερευνούν τη σχέση του ανθρώπινου σώματος με τον χώρο. Το έργο του έχει εξελίξει περαιτέρω την τάση της γλυπτικής από τη δεκαετία του 1960 να θέτει θεμελιώδη ζητήματα όπως τη διάδραση των ανθρώπων με την φύση και το σύμπαν. Του έχει απονεμηθεί το Βραβείο Turner το 1994, το Βραβείο του South Bank για την Εικαστική Τέχνη το 1999, το Βραβείο Bernhard Heiliger για τη Γλυπτική το 2007, το Βραβείο Obayashi το 2012 και το Praemium Imperiale το 2013. Το 2019 παρουσίασε το SIGHT, μία μοναδικής σύλληψης έκθεση σύγχρονης γλυπτικής τέχνης, στον αρχαιολογικό χώρο και στο Μουσείο της Δήλου, προϊόν σύμπραξης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και του ΝΕΟΝ.

Η παράσταση που μάγεψε όλο το κόσμο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος!

To Sutra παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία και χορογραφία Sidi LarbiCherkaoui, εικαστική επιμέλεια και σκηνογραφία Antony Gormley και μουσική Szymon Brzóska.

Συμπαραγωγή των Φεστιβάλ Αθηνών, Festival de Barcelona Gren, Grand Théâtre de Luxembourg, La Monnaie Brussels, Festival d’Avignon, Fondazione Musica per Roma και του Shaolin Cultural Communication Company.

Σκηνοθεσία & Χορογραφία: Sidi Larbi Cherkaoui
Εικαστική Επιμέλεια & Σκηνογραφία: Antony Gormley
Μουσική: Szymon Brzóska

Με τη συμμετοχη Σαολίν μοναχών

Τρίτη 03 & Τετάρτη 04/09 | 21.00

Τιμή εισιτηρίου: 10€

Μειωμένα εισιτήρια των 5€ δικαιούνται φοιτητές, άτομα ηλικίας 65+, παιδιά και νέοι 6-18 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ με τον συνοδό τους, πολύτεκνοι και κάτοικοι του δήμου Καλλιθέας.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στην Τεχνόπολη!

Τα Αναφιώτικα της Πλάκας σε ένα εκπληκτικό βίντεο από ψηλά!

Διαβάστε περισσότερες προτάσεις Athens Guide στο Athensmagazine.gr

 
 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share